Rejser til Sestriere

Hold vinterferie i Sestriere på grænsen til Frankrig

Tag med Escapeaway til Sestriere, som er et glimrende skisportssted, med gode, flotte og udfordrende alpine pister i alle sværhedsgrader.

Sestriere, i den nordvestlige region Piemonte, blev i sin tid grundlagt af FIAT-familien og er en udpræget skisportsby, der dog har bevaret den italienske charme. Området er kendt i hele Europa og er populært for sit gode terræn. At det netop er her at den berømte Alberto Tomba har hjemmebane og slog nogle af sine første sving, gør ikke området mindre kendt. Man må blandt andet derfor påregne at en stor strøm af især italienske skiløbere strømmer hertil specielt i højsæsonen. Er man til mere skiløb efter pisternes normale lukketid, kan man benytte sig af den aftenoplyste piste, der har åbent til sent hen på aftenen. Ellers er en tur på skøjtebanen også populært.

Herudover byder Sestriere på et stort udvalg af aktiviteter som f.eks. sportscenter med fitness, tennis-, volley- og basketbaner. Her finder man forretninger, caféer samt små hyggelige restauranter, der serverer gode lokale retter fra området og ikke mindst fantastiske vine. Hen på de sene nattetimer kan vejen lægges forbi en af de hyggelige pubber eller barer. Er man til rolige omgivelser uden for meget fest og farver er Sestriere det helt rette valg.

Kort over Sestriere i Italien

På kortet herunder kan du både se de forskellige lifte og pister, og du kan danne dig overblik over de ferieboliger som vi kan tilbyde til din skiferie i Sestriere. Hos Escapeaway kan du booke hotel eller ferielejlighed, hvis du selv ønsker at stå for transporten frem til Sestriere.

Skiområdet i Sestriere

Skiområdet går fra 1.821 meters højde og helt op til 2.835 meters højde. Sestriere by ligger i 2.035 meter og skiområdet er sammenhængende med Sauze d´Oulx i 1.509 meters højde, som er en større by med et mere aktivt natteliv og heftigt afterski. Fra dalstationen i Sestriere kan man vælge at starte ud i både sydlig og nordlig retning, og flere pister går direkte ned til byen.

Ønsker man en uforglemmelig oplevelse, kan det anbefales at tage på en heldagstur på "Heli-skiing", hvor man sammen med en bjergguide bliver fløjet op til en af de mange bjergtinder og i off-piste kører ned mod byen igen. En oplevelse helt ud over det sædvanlige. For dem der er til langrend, har Sestriere en 8 km lang langrendsløjpe fra Monterotta til Soleil Boeuf.

Et effektivt bussystem (inkl. i liftkortet) kører stort set døgnet rundt, så det er nemt at komme frem og tilbage. Der er en meget stor og effektiv skiskole og der er mulighed for aftenskiløb på den oplyste piste.

Sestriere er desuden en del af det store skikompleks Mælkevejen - eller "La via Lattea" - som på ét, fælles liftkort giver adgang til over 400 km alpine pister, helt ind i Frankrig og med netop Sestriere som centrum. Fælles for området er mange, sydvendte pister, som italienerne godt kan lide, fordi man kan sole sig og se godt ud, mens man cruiser ned ad brede boulevarder.

Transport

Det er nemmest at komme til Sestriere, hvis man flyver til Torino lufthavn (Caselle), hvorfra der er ca. 1½ times kørsel ad fortrinsvis fremragende motorveje. Kører man selv i bil til Sestriere er der flere rutemuligheder, men det er nemmest og mest brugt at køre gennem den genåbnede Mont Blanc-tunnel ned forbi Aosta og Torino. Den nærmeste togstation er i Oulx, hvorfra der er busforbindelse videre til skidestinationerne i området.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sestriere