Rejser til Tigliole d'Asti

Som navnet antyder, er der i fugleflugt blot 10 kilometer fra Tigliole d'Asti ind til den betydeligt større by Asti. Selvom du bor ude i en ganske lille landsby, hvor livet det meste af tiden blot går sin stille gange uden de helt store armbevægelser, er der således ikke mange minutters kørsel inde til den berømte vinbys mange kulturelle tilbud.

Landlig base nær Asti

Tigliole d'Asti strækker sig langs en vej, som slanger sig frem mellem skovklædte bakker, hvilket giver byen et meget frodigt, grønt udtryk. Den forholdsvis store kirke vidner om, at det er en by med en lang historie. Det samme gælder for mange af nabobyerne, der ligesom Tigliole sjældent finder vej til rejseguidebøger, men som alligevel er værd at besøge. Der er ikke længere end at du kan tage cyklen, og de senere år har flere og flere motionscyklister da også fået øjnene op for fordelene ved at holde ferie i denne region. Der er rig mulighed for at tage på eventyr ad områdets mange småveje. Har du ikke hver dag lyst til at forcere de til tider ret stejle bakker omkring byen, er det også nemt at komme omkring i bil.

En rejse til Tigliole d'Asti er naturligvis især en mulighed for at have en fredelig, landlig base nær Asti, en af Piemontes mest kendte vinbyer. Her finder du et væld af spisesteder, vinbarer og delikatesseforetninger, hvor du kan fordybe dig i vin og resten af det lokale køkkens mange herligheder. Byen har måske nok lagt navn til en af verdens mest populære mousserende spumante-vine, men er også en by, hvor du kan få adskillige timer til at gå med blot at udforske de smalle gader, som snot sig mellem middelaldertårne og smukke kirker.

Rejser du hertil i starten af september, har du hvert år chancen for at opleve det traditionsrige hestevæddeløb, palio, i Asti. Løbet, som indbyggerne går op i det med liv og sjæl, giver et unikt indblik i den lokale kultur. Der er dog også rundt adskillige af sådanne kulturelle begivenheder rundt om i regionen og inden for rækkevidde af Tigliole.

Et andet spændende udflugtsmål er for eksempel byen, som historisk har været Asti's evige rival; Alba. Her har man ligeledes en tilbagevendende festival, som tiltrækker rejsende fra nær og fjern; den årlige trøffelfestival. Den kendte chokoladeproducent Ferrero Rocher har én af sine store fabrikker i Alba, men blandt gourmeter er Alba således især kendt for den hvide trøffel.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tigliole d'Asti

Hvad siger gæsterne i Tigliole d'Asti?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser