Rejser til Torino

Find en rejse til Torino med Escapeaway - inkl. fly og hotel

Nu kan du booke hele rejsen til Torino med Escapeaway. Vores søgemaskine giver dig både flybillet, mulighed for billeje, og så naturligvis vores kendte, store udbud af håndplukkede ferieboliger. Book din rejse til Torino online med det samme!

Torino ligger i meget smukke omgivelser omgivet af bløde, grønne bakker og den smukke flod Po. Her findes mange flotte bygninger, spændende gader, forretninger og ikke mindst restauranter.

Torino er hovedby i regionen Piemonte og er den fjerdestørste italienske by efter Rom, Milano og Napoli. Byen ligger smukt, omgivet af bløde, grønne bakker, den dejlige flod Po og for foden af de knejsende Alper. Torino er egentlig en temmelig kendt by i Italien, en by som de fleste har hørt om men aldrig besøgt. Først nu efter at de Olympiske vinterlege fandt sted i byen i 2006, er den for alvor blevet placeret på verdenskortet.

Historisk betydning og blåt blod

Torinos historie er lang, da der er fundet bevis for, at der allerede opstod små landsbyer i området år 300 f. Kr. I år 29 f. Kr. oprettedes i området under Romerriget provinsen Augusta Julia Taurinorum, hvorfra det moderne navn Torino stammer. I ca. år 1000 e. Kr. blev området en del af det fransk-italienske hertugdømme Savoyen og den dag i dag afspejles det tætte forhold til Frankrig i byens galliske præg. I 1713 udråbte hertugen af Savoyen sig til konge over Piemonte og Sicilien (da Spanien på dette tidspunkt måtte afstå Sicilien) men i 1720 blev Sicilien udskiftet med Sardinien og kongedømmet Sardinien og Piemonte blev født. Torino var hovedstad under begge disse kongedømmer. I 1861 blev Italien samlet under ét under ledelse af konge Vittorio Emmanuele II, som stammede fra hertugdømmet Savoyen og Torino blev landets første hovedstad fra 1861 til 1865.

En af de interessante seværdigheder i byen afspejler netop dens kongelige betydning – Palazzo Reale (Kongepaladset). I dette prægtige bygningsværk kan man opleve en guidet tur rundt i de kongelige gemakker eller nyde de kongelige haver som ligger bag paladset. Tæt på paladset kan man besøge barokkirken San Lorenzo, som tidligere var kongefamiliens kirke.

Vigtig industri- og kulturby

Siden byens vigtige år som kongeby og hovedstad, er den blevet en meget vigtig industriby og har haft stor økonomisk betydning for resten af Italien. Allerede i 1899 blev det berømte italienske bilmærke FIAT (Fabbrica Italiana di Automobili di Torino) grundlagt i byen og er i dag en af de største bilfabrikanter i Europa. Derfor er det heller ikke underligt, at Italiens museum dedikeret til biler – Museo dell’Automobile Carlo Biscaretti di Ruffia , som udstiller ikke mindre end 150 originale biler, heriblandt den første FIAT bil som i 1907 vandt verdens længste bilvæddeløb mellem Paris og Beijing – blev placeret i Torino.

En vigtig kulturel seværdighed som man kan opleve i byen er det nationale filmmuseum Museo Nazionale del Cinema, som med lyd og billeder fortæller om filmens magiske verden. Museet har til huse i Mole Antonelliana, som er et himmelstræbende tårn med en firkantet grundplan og et højt spir, der er blevet Torinos vartegn. Er man til ældre historie end filmens, huser byen ligeledes et ægyptisk museum i Palazzo dell’Academia delle Scienze, som har den største samling af ægyptiske artefakter uden for Ægypten.

Er man ikke til kultur men mere til sport var Torino som sagt vært for de for de Olympiske vinterlege i 2006 og man kan ca. 100 kilometer væk fra byen besøge nogle af de byer hvor vinterlegene foregik som for eksempel Sestriere. Byens stadion Juventus Stadium er fra 2011 og ligger samme sted som det tidligere stadium Stadio delle Alpi. Som navnet antyder, er det topholdet Juventus’ hjemmebane og det kan huse helt op til 41.000 tilskuere. Juventus, som lokalt omtales som 'La Vecchia Signora' (Den Gamle Dame), er en af verdens mest populære fodboldklubber.

Grønne områder langs Po-floden og noget til ganen

Trænger man til at slappe af efter de mange kulturelle indtryk kan dette gøres i Parco del Valentino, som er en dejlig grøn oase i byen, som strækker sig langs Po-floden. Her kan man nyde sin frokost på en af de mange snackbarer eller restauranter eller bare slentre langs med floden, mens man lytter til det brusende vand. Hvis sulten ikke er blevet stillet af frokosten kan man vælge at nyde en cappuccino og noget lækkert chokolade i en af de mange mondæne caféer som ligger langs med byens hovedstrøg Via Roma, der også byder på shopping, både i kendte mærkevarebutikker og mindre dyre butikker. Torino er desuden også berømt for traditionen med at nyde en apertif inden maden, hvilket nok til dels skyldes, at der var her produktionen af Vermouth tog sin begyndelse i midten af 1800-tallet.

Mere information til din rejse til Torino

Torino, beliggende på den vestlige bred af Po-floden og omgivet af Alperne, er hovedstad i Piemonte-regionen i den nordvestlige del af Italien. Byen har omkring 900.000 indbyggere (1,7 millioner med det bymæssige opland), hvilket gør den til den største by i Piemonte og den fjerdestørste by i Italien

Torino var Italiens første hovedstad i 1861 og husede Italiens kongelige familie. Den royale arv er én af grundene til, at en del af byens historiske centrum har været på Unescos liste over verdensarv siden 1997.

I dag er byen centrum for handel, kunst, industri, uddannelse og kultur. Byen har fremragende teatre, museer, operahuse, kunstgallerier og nogle af Italiens bedste uddannelsesinstitutioner. Økonomisk er byen kun overgået af hovedstaden Rom og Italiens økonomiske centrum, Milano. Byen er også kendt for sin bil-produktion (Fiat og Alfa Romeo) og sine to store fodboldhold Juventus F.C og Torino F.C.

Blandt byens største seværdigheder er det storslåede kongepalads Palazzo Reale, som giver dig mulighed for at få et blik ind i de kongelige gemakker. Du kan også nyde de kongelige haver bag paladset eller besøge den nærliggende barokkirke San Lorenzo, som tidligere var kongefamiliens kirke. 

En anden stor seværdighed, du ikke bør snyde dig selv for, er Italiens museum for biler – Museo dell’Automobile Carlo Biscaretti di Ruffia - som udstiller hele 150 originale biler, heriblandt den første Fiat-bil som i 1907 vandt verdens længste bilvæddeløb mellem Paris og Beijing. 

Du anbefales også at besøge Det ægyptiske museum i Palazzo dell’Academia delle Scienze, som har verdens største samling af ægyptiske artefakter uden for Ægypten, og det nationale filmmuseum - Museo Nazionale del Cinema - som har til huse i én af Torinos mest kendte bygninger, Mole Antonelliana, hvis himmelstræbende tårn og høje spir er blevet et vartegn for Torino.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Torino

Populære hoteller i Torino

Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,9
Meget godt
4782 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,4
Meget godt
4721 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,4
Meget godt
2079 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering

Hvad siger gæsterne i Torino?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser