Rejser til Treiso

Maleriske vinlandskaber og kulturbyer

Treiso er en lille landsby på knap 800 indbyggere i kort afstand til den berømte middelalderby Alba og andre anerkendte vinbyer.

Treiso har ikke så meget at byde på i form af arkitektoniske seværdigheder og historiske spor, til trods for at den romerske kejser Publio Elvio Pertinace boede her i nærheden. Men kommer man til det kulinariske, så finder man her i byen, næsten side om side, hele to af Langhes mest anerkendte restauranter. 

Og så er der landskabet. Byen er ret lille og fra alle dens gader er der udsigt over vinmarkerne, der er komponerede som om, de var et naif-maleri.

Kort over Treiso

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Escapeaway kan tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket blandt andet inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Piemonte. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Treiso. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 
 
I den fulde oversigt over ferieboliger kan der dog også være muligheder, du måske ikke havde overvejet. Såsom en ferie på et hyggeligt bed & breakfast eller et agriturismo, der begge kan være oplagte muligheder for dig, der ønsker at opleve det ægte Italien langt fra masseturismen. 

Har du brug for at stille opklarende spørgsmål, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter er klar med gode råd og tips til din ferie.

Transport

Vil du ikke køre de ca. 1600 km fra Danmark, ligger der adskillige internationale lufthavne i denne del af Italien. Skal du holde ferie i Treiso, er den nærmeste Torino lufthavn, men inden for rækkevidde er også lufthavnen ved Genova og Milano. Samlet set kan du derfor det meste af året vælge fra en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Vueling.

Lufthavnenes udbud af flyselskaberne kan ændre sig fra sæson til sæson, og derfor bør du altid søge på aktuelle informationer om ruter i søgemaskinen her på Escapeaway. Du kan samtidig sammenligne aktuelle priser på rejser fra de forskellige til din ferie.

Der kører bus fra Alba til Treiso, mens nærmeste togstation er i Asti. Dertil at motorvejsforbindelsen til Alba gør det nemt at komme hertil i bil, og mange vælger da også at leje en bil i lufthavnen i stedet for at være afhængig af offentlig transport. Du kan med fordel booke billeje i Torino Lufthavn hjemmefra, så du er sikker på at der står en lejebil klar til dig ved ankomst.

Restauranter og shopping

Byens ret beskedne størrelse taget i betragtning er  udvalget af spisesteder i Treiso fint. Har du ikke nok i byens egne, menget anerkendte restauranter, skal du blot køre få km til for eksempel Alba og andre nabobyer for at finde endnu indbydende spisesteder.

Ligeledes skal du regne med at køre til en større naboby for at handle ind, hvis du selv vil stå for forplejningen i løbet af ferien. I Italien har selv mindre landsbyer ofte et ugentlig marked, der for oplevelsens skyld og de gode råvarer kan anbefales at handle på, hvis du får chancen. Det er en mulighed for at opleve en charmerende del af det italienske hverdagsliv.

Udflugter

Står der kulinariske oplevelser, shopping og stemningfulde middelalderbygninger på ønskesedlen, er både Alba og Asti leveringsdygtige. Er du her i weekenden, kan det for eksempel også anbefales at besøge Albas lørdagsmarked blandt middelaldertårnene i den gamle bydel, hvor der blandt andet sælges lokale fødevarer og tøj. 

Udover kulturhistoriske seværdigheder i de charmerende byer i området, er Treiso også et godt udgangspunkt for at udforske Langhe vindistriktets bølgende marker og vingårdene, der er kendt for Barolo og Barbaresco. 

Selvom Piemonte på mange måder mest en region for voksne livsnydere, findes her dog også attraktioner for børn og barnlige sjæle. For vandhunde er en dag i badelandet Cupolelido for eksempel næsten altid et sikkert hit.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Treiso

Hvad siger gæsterne i Treiso?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser