Vingårdsferie i Piemonte

Piemonte er en af de af de mest vinproducerende regioner i Italien. Nogle af Italiens ypperste rødvine dyrkes i Langhe-området sydvest for Torino. Landskabet i regionen er præget af bløde bakker og vinmarker så langt øjet rækker.

En region for madelskere

Regionen er også kendt for sit gode køkken. Dette afspejles i, at der findes ca. 30 restauranter med Michelin-stjerner fordelt rundt i regionen. Da mad og vin som bekendt går hånd i hånd, er det ideelt at besøge denne region, hvis du ønsker en ferie, hvor det gastronomiske er i højsædet.

Til dette ferieforslag har vi fundet frem til tre steder, som alle har fokus på enten mad eller vin.

Agriturismo Le Querce del Vareglio, Canale d'Alba: En populær vingård, der producerer delikate vine og god mad. Her er swimmingpool, hvor du kan slappe af, når du ikke er ude og opleve nærområdet. Gården producerer forskellige vine; rød, hvid og rosé, som du har mulighed for at smage og købe med hjem. I restauranten kan du nyde hjemmelavet pasta med velsmagende saucer, veltilberedte hovedretter og traditionelle desserter. Udover at vandre og cykle, så kan du også udforske omgivelserne på hesteryg. 

Hotel l' Ostelliere Villa Sparina, Gavi:  En hyggelig vingård, hvor mad og vin er i fokus. På denne skønne vingård kan du lade dig omfavne af tusinder af vinranker og lade roen omgive dig. Gårdens restaurant er for madelskere eller rettere sagt for dig, der på italiensk har bocca buona  (gode smagsløg). Vinsmagninger kan naturligvis arrangeres. Når det kommer til aktiviteter, kan du vandre, cykle og ca. 500 meter fra hotellet kan du ride. Her er også mulighed for at spille tennis på en bane et par kilometer væk.

Villa Cornarea, Canale: Ønsker du at bo i fredelige omgivelser med endeløse vinmarker, er Villa Cornarea det helt rigtige sted. Villaen befinder sig på toppen af en bakke, med vinmarker til alle sider. Stisystemet på godt 3 km som snor sig rundt, gør det muligt at komme helt tæt på de velduftende vinranker. Med en grøn og svalende park på stedet samt et dejligt poolområde kan du her nyde la dolce vita.
Villa Cornarea producerer deres egen vin af Arneis-druen, som er Piemontes mest berømte drue til produktion af hvidvin. Efter aftale er det muligt at besøge og deltage i vinsmagning i stedets egen vinkælder. Når sulten melder sig, kan du i overskuelig afstand finde mange glimrende restauranter. Da Torino kun ligger ca. 45 km. væk, er det muligt her at kombinere et ophold i det grønne med en heldagstur til denne spændende by.

>> Læs mere om vingård

Kort over Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Canale d'Alba
9,8
Fabelagtigt
61 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 80 km
  • Afstand til centrum: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Serralunga d'Alba
9,1
Fabelagtigt
383 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 106 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Camino
9,2
Fabelagtigt
470 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 75 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi