Rejser til Alghero

Hvor Italien møder Spanien. Book billige rejser til Alghero med fly fra Danmark hos Escapeaway.

Nu kan du rejse til Alghero med fly fra Danmark, lejebil i lufthavnen, og en håndplukket feriebolig på dejlige Sardinien. Nyd rejsen, strandene, de dramatiske bjerge og den afslappede stemning. Book online nu!

Kært barn har mange navne! Alghero, som siden middelalderen har været udsat for Kataloniens indflydelse, omtales ofte som "Italiens Barcelona". Her får du rig mulighed for at kombinere det stemningsfulde med sol- og badeferie.

Alghero på Sardiniens nordvestlige kyst er en af øens smukkeste og mest interessante byer. Oprindelig var byen under catalansk styre. I dag taler befolkningen stadig en catalansk dialekt, og kulturen i byen er præget af den iberiske fortid. Her kan du glæde dig til kulturelle og historiske oplevelser, og til at slappe af på de fine sandstrande.

Den stemningsfulde bykerne

Går man tur i Algheros centrum ad de hyggelige middelaldergader, kommer man bl.a. forbi kirken San Francesco med campanile, kloster og lille klosterhave, og domkirken Santa Maria med det flotte, gotiske klokketårn. Den gamle bydel har et meget rigt handelsliv, der er koncentreret omkring gaden Carlo Alberto. Her syder og bobler det af liv med glade mennesker og masser af gademusikanter. Om sommeren har de fleste forretninger sågar åbent til midnat, så du kan tage dig god tid - også med middagen og et godt glas vin på en af restauranterne. Rundt om byens centrum langs vandet kan man gå på Algheros oprindelige borgmur fra middelalderen. Udsigten herfra over vandet mod vest til forbjerget Capo Caccia er fantastisk, ikke mindst i solnedgangen.

Nyd det sardiske køkken: Mare e terra

Sardinien er kendt for sine dygtige kokke, og gode, varierede delikatesser, både fra havet (mare) og jorden (terra). Det, som gør det hele ekstra spændende er, at det sardiske køkken er påvirket af flere kulturer, så prøv gerne forskellige caféer og restauranter, da de ofte byder på varierende smagsoplevelser. Du behøver ikke at begive dig på langfart for at spise godt, for i Alghero og omegn finder du et stort udvalg af spisesteder.

Det rene paradis for dig, der elsker sol og bad

Mange sammenligner Sardinien med Caribien, og det er ikke tilfældigt. Det skyldes det klare badevand og de mange, fine sandstrande, som findes rundt omkring på øen. Nord for Alghero finder du da også en herlig og smuk sandstrand, som passer både til børnefamilier og til dig, der vil dykke eller snorkle. Har du lyst til en udflugt, kan du altid tage mod nord til Stintino og La Pelosa, hvor den første James Bond-film, "Elskede spion", blev indspillet. Mange feriegæster vender tilbage til Alghero, da du her er omgivet af en skøn natur med Middelhavsområdets smukke blomster og træer, samt kan nyde godt af en fantastisk kystlinje.

Ganske tæt på Sardiniens nordvestlige spids ligger denne perle af en by, med en naturlig havn og beskyttet mod det værste, Middelhavet kan tilbyde af vejrlig. Når du rejser til Alghero skyder du genvej til nogle af Europas bedste strande, og her finder du dem faktisk helt inde i byen.

Pakkerejser til Alghero - med rejsegaranti

Brug Escapeaways søgemaskine til at finde din næste rejse til Alghero og Nordsardinien. Vi søger blandt alle rutefly-selskaber - også lavpris - og du kan sammensætte din rejse efter behov og vælge det antal dage, som passer dig. Det giver dig den mest fleksible rejse, som endda er beskyttet af den danske rejsegaranti, når du bestiller hotel, flybillet og evt. lejebil samtidig.

Flyv fra København, Billund, Hamburg eller Aalborg

Vi tilbyder flyafgange fra både København, Hamburg, Aalborg og Billund lufthavne, for at give dig det optimale udbud af afgange, enten som direkte fly, eller med mellemlanding i store lufthavne som Amsterdam eller Frankfurt - eller via Rom Fiumicino og Milano Linate, som har rutefly til Alghero året rundt.

Lufthavnen ved Alghero ligger ca. 10km fra bymidten, men det er også muligt at flyve ind til fx. Olbia (ca. 2 timers kørsel primært på landevej), og ud igen fra Alghero, eller vice versa. Sardiniens tredje, store lufthavn ligger ved hovedstaden Cagliari, ca. 2,5 timers kørsel på motorvej fra Alghero.

Billeje i Alghero

Det Sardiske landskab er dramatisk, spændende, smukt og nærmest uoverkommeligt. Vi anbefaler derfor altid at man lejer en bil, og indtager bakkerne, bjergene og kysten i det tempo, som passer familien. Området lige nord for byen er relativt fladt med masser af afgrøder, mens man mod syd og øst finder knoldede bjerge med krøllede vejstrækninger. Her tager det lang tid at komme frem - ikke mindst fordi man er nødt til at stoppe op og fotografere med jævne mellemrum.

Mere information til din rejse til Alghero

Alghero ligger ved Middelhavet i Sassari-provinsen på den nordvestlige del af ferieøen Sardinien. Byen har omkring 44.000 indbyggere, hvilket gør den til den sjette-største by på Sardinien. På trods af dens afsondrede beliggenhed i forhold til fastlandet er den blandt de ti mest besøgte byer i hele Italien, inklusiv byerne på det italienske fastland.

Alghero kaldes ofte for “Italiens lille Barcelona” på grund af byens beliggenhed ud til Middelhavet, dens charmerende, historiske bycentrum og dens catalanske islæt; sidstnævnte skyldes, at øen var besat af catalanske kolonisatorer under Aragoniens Krone i middelalderen (byen blev koloniseret i 1372). Den catalanske arv har blandt andet medført, at catalansk var det eneste officielle sprog i Alghero helt indtil 1800-tallet, hvor det først blev afløst af rigs-spansk og derefter af italiensk. I dag er det officielt sprog i Alghero sammen med italiensk. Den særlige italienske udgave af catalansk, der tales i Alghero, kaldes for “alguerès” og tales af omkring 22,5% af byens befolkning, mens omkring 90% af byens befolkning har en vis forståelse af den catalanske dialekt.

Alghero byder på en unik mulighed for at kombinere en bade- og solferie med en kulturel by-ferie. Det historiske bycentrum har mange hyggelige middelaldergader, et rigt handelsliv og mange gode restauranter og cafeer. Og hvis du lader din spadseretur gå fra centrum og ned langs havet, har du mulighed for at gå på Algheros oprindelige borgmur, der stammer fra middelalderen. Udsigten fra borgmuren ud over vandet mod forbjerget Capo Caccia er fabelagtig, ikke mindst i solnedgangen. Byen har også mange interessante historiske bygninger og monumenter, f.eks. kirken San Francesco med campanile, kloster og lille klosterhave, og domkirken Santa Maria med det flotte, gotiske klokketårn. 

Når du er træt af bylivet, kan du besøge nogle af de fantastiske strande, der ligger lige ved eller tæt på byen. En af de mest kendte af dem er Maria Pia-stranden, som enten kan nås med en lang gåtur eller - hvis du er mere magelig - med en lokal bus. Andre anbefalelsesværdige strande er Le Bombarde-stranden, der ligger længere væk fra byen (10 kilometer), men som også byder på fint hvidt sand og pinjeskov; Mugoni-stranden (15 kilometer fra byen) med dens krystalklare vand; og Stintino-strandene, som godt nok ligger 40 kilometer fra byen, men til gengæld regnes for nogle af de fineste strande i Italien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alghero

Populære hoteller i Alghero

Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
8,2
Meget godt
454 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
9,0
Fabelagtigt
406 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
9,4
Fabelagtigt
748 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Alghero?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser