Rejser til Arbatax

Arbatax ligger for foden af bjergeskråningen ved Capo Bellavista på den østlige del af Sardinien. Byen består af to dele: den gamle bydel som ligger tæt ved havnen og den nyere del, som kaldes Porto Frailis, hvor der ligger en del sommerhuse og hoteller.

Arbatax for alle

Om sommeren er byen livlig og velbesøgt af både sardiske og udefrakommende turister. Her findes restauranter, caféer og indkøbsmuligheder. Ved Arbatax ældre bydel finder man havnen og promenaden, hvor man kan besøge kendte røde stenformationer Le Rocce Rosse di Arbatax. Herfra er der ca. 2 km til den anden ende af Arbatax, beboelseskvarteret Porto Frailis. Søger man lidt mere handelsliv, så ligger nabobyen Tortolí blot ca. 4 km væk.

Områdets sandstrande og Arbatax som anløbshavn

I selve Arbatax finder man en fin sandstrand ved bydelen Porto Frailis og ellers lange, smukke og gyldne sandstrande 2 km sydpå (8 km i bil) ved Lido di Orrí. I Arbatax ligger en af de største havne på Sardinien. Derfra kan man sejle til Genova og Civitavecchia (i regionen Lazio). Området omkring Arbatax er meget varieret med de mange smukke strande og med Gennargentu-bjerget som baggrund. Området har også historisk interesse, da man har fundet levn fra Nuraghi-tiden såsom nuraghitårne og de berømte gravsteder Domus de Janas.

Veterantoget Trenino Verde

Arbatax er også endestation for en af ruterne med damptoget Trenino Verde. Ruten hedder Mandas- Arbatax. Toget kører igennem den sydlige del af Gennargentu-bjerget, Bettili og Montarbu-skovene. Under turen er der mulighed for at besøge den imponerende grotte, Grotta di Janas.

Læs mere om Trenino Verde ved Arbatax her.

Byen Tortoli

Arbatax og Tortoli ligger lige op af hinanden med 5 km i køreafstand mellem de 2 byer. Tortoli har masser af butikker, cafeér og restauranter, og er en livlig italiensk by med muilghed for at købe tasker, sko og tøj og få stilllet sin sult. Så har man lyst til at opleve en italiensk by med lidt shopping mulighed er det helt sikkert et godt bud.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Arbatax

Hvad siger gæsterne i Arbatax?

7,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser