Rejser til Arborea

Lille landsby kun 4 km fra havet

Arborea, som kun har ca. 4.000 indbyggere, liver op i sommerhalvåret. Der indtager soltørstende feriegæster kysten ud fra byen, og der afholdes traditionelle events. Byen er lille, men har både madbutikker, restauranter og barer.

En ny, men charmerende ferieby

Byen er ikke så gammel som mange af Italiens øvrige byer. Den blev grundlagt i løbet af den fascistiske periode, og blev indviet af Mussolini selv i 1928. Han gav den navnet Mussolinia, og det var først i 1944, byen blev døbt Arborea. Byens indbyggere kommer oprindeligt fra Veneto og Friuli, næsten allerlængst oppe mod nord i Italien, og dialekterne hænger stadig ved. Gaderne er lige og krydser hinanden i et regelmæssigt mønster, og kendetegnes af mange grønne områder, haver og toetagers-huse i Art Nouveau og Neo-gotisk stil.

Arborea har både moderne arkitektur og historiske minder

Arborea er som sagt ikke så stor, men du har det nødvendige ved hånden, som skal til for at holde en god ferie. Her findes et par kirker, en del fine villaer, paladser og huse, hvor arkitekterne har tænkt uden for boksen. De offentlige bygninger som skole og rådhus har man samlet ved Piazza Maria Ausiliatrice, hvor du også finder kirken i tyroler-stil. For dig, som interesserer dig for arkæologi, kan du besøge The Town Hall, hvor der afholdes udstillinger med blandt andet objekter fra den romerske begravelsesplads i S'Ungroni.

Et festligt sted i sommerhalvåret

Under festligheder som La Sagra della Polenta, som afholdes i slutningen af oktober, og Sagra della Fragola, som holdes sidste søndag i april eller første søndag i maj, opstår der liv og glade dage i den ellers slumrende lilleby. Det betyder naturligvis, at du ser væsentligt flere folk på gaden i Arborea i sommerhalvåret end resten af året, og hid og did vil du stadig kunne få øje på en lokal, som bare er kommet til byen for at gøre sine daglige indkøb.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Arborea