Rejser til Asinara Ø

Naturpark med uspolerede strandlagunaer

Her har du muligheden for at opleve en uspoleret natur og fauna, samt bade og dase i de mange fantastiske lagunaer med sandstrande. Her kan du vandre op af stenbakkerne, finde et naturobservatorium og en gammel fængselsbygning. Alt indrammet i turkisblåt hav.

Naturparadis

Ud for Sardiniens nordvestlige hjørne ligger øen Asinara. Navnet Asinara kommer fra det italienske ord ”asino”, som betyder æsel. På øen findes der nemlig det helt unikke hvide æsel, som er en albino-race. Hele øen er et beskyttet naturområde og har ikke haft offentlig adgang i 115 år da Asinara har haft et fængsel for særlig farlige fanger her. I dag er der både stenbukke og væddere på bjergklipperne men listen af dyr er lang og landskabet uberørt. Havet har også en beskyttet mangfoldighed, sæler og havskildpadder er blandt dem. Så vandreture eller snorkling er oplagt her.

Fængselsø

Indtil 1885 var øen beboet af fiskere og hyrder derefter blev øens indbyggere tvunget til at flytte til Stintino, en lille by på Sardinien, da fængslet skulle bygges. Al adgang til øen var derefter forbudt. Hele øen fungerede som fængsel indtil 1997 og i 1998 blev den så fredet sammen med havområdet omkring den. Du kan sejle til Asinara fra Porto Torres og Stintino og om sommeren også fra Castelsardo.

Uspoleret

En udflugt til Asinara kan varmt anbefales. Øen har været fuldstændig isoleret indtil for nylig og det bevirker at den fremstår særdeles uspoleret. Strandene er smukke og naturskønne man mærker tydeligt at den er helt upåvirket af den omkringliggende verden.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller på Asinara Ø