Rejser til Bari Sardo

Badeferie med natur og historie på Sardinien

Bari Sardo er en lille middelalderby med ca. 4.000 indbyggere ved Sardiniens østlige kyst kendt for sine smukke omgivelser og rige historie.

Kystlinjen varierer således fra maleriske klippeskråningerne til pinjeskove og områder med middelhavsbuske blandt store eucaliptustræer. Selve byen ligger oppe på højsletten omgivet af vinmarker og frugtplantager. Byen blev etableret her omkring 4 km fra kysten, da befolkningen i middelalderen trak sig tilbage fra kysten på grund af gentagende invasioner. 

Bari Sardo fik først sit fulde navn i 1882 da den kongen for det nye italienske kongerige bestemte, at der skulle tilføjes 'Sardo' til 'Bari' for at undgå forveksling med hovedbyen i Apulien på fastlandet. 

Kort over Bari Sardo

Klik på kortet herunder for at få et hurtigt overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til de nærmeste lufthavne på Sardinien.

Rustik bymidte og flot natur

Byen har indtil for få år siden levet især af håndværk og landbrug, men i de sidste år er turisterne begyndt at komme hertil på grund af den flotte natur, det krystalklare havvand og den afslappende hverdagsstemning. Blandt bymidtens rustikke bondehuse og mere moderne lejlighedskomplekser finder du her endnu fårestalde, hvor der produceres den smagfulde pecorino fåreost. I Bari Sardo ligger desuden en af øens måske smukkeste kirker, Nostra Signora di Monserrato. Rundt om byen ligger de grønne og maleriske bakker og bjerge: Su Pranu og Pizz' 'e Monti samt højslettene Teccu og Su Crastu.

Klipper og strande

De 9 km lange kyststrækning, der ligger i Barisardo kommune er præget af klippeområder, som afbrydes af maleriske strande. Starter man nordpå finder man den smukke Cea med de to flotte klippeøer af rød granit; Punta Niedda-klippene er resterne af en gammel og udslukket vulkan; så kommer de brede strande ved La Torre, Planargia og Marina di Gairo. Kystlinjen varierer således fra maleriske klippeskråningerne til pinjeskove og områder med middelhavsbuske blandt store eucaliptustræer.Hotel og ferielejlighed i Bari Sardo

Vil du gerne finde en feriebolig i en typisk sardinsk kystby, er Bari Sardo et godt valg. Her er trods de dejlige strandes tiltrækningskraft generelt en afslappet stemning og et godt udvalg af hoteller og ferielejligheder. Vi har allerede håndplukket de bedste, så du trygt kan vælge en feriebolig i sikker forvisning om, at vores rejsekonsulenter selv har været der og derfor har skrevet en retvisende beskrivelse af boligen.

Indtaster du dine feriedatoer i søgemaskinen, vil du få en oversigt over ledige indlogeringsmuligheder i byen og området. Har du ikke allerede bestemt dig for en bestemt type bolig, er dette også en chance for at blive inspireret. Har du for eksempel overvejet muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sardinien? Det er ferie på et landsted langt fra hverdagens stress og jag, samt en unik mulighed for at opleve det traditionelle liv væk fra turistområderne

Lufthavne og transportmuligheder lokalt

Der ligger flere internationale lufthavne på Sardinien. De to nærmeste i forhold til Bari Sardo er Cagliari Lufthavn og Olbia Lufthavn. Disse benyttes af en bred vifte flyselskaber til både helårs- og sæsonruter. Det er derfor næsten altid muligt at finde en passende flyforbindelse fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Du kan rejse med bus fra lufthavnen (med et skift undervejs) til Bari Sardo. Det er dog normalt betydeligt hurtigere at leje en bil. Billeje er desuden ofte den eneste måde at komme nemt omkring til alle de dejlige strande og spændende seværdigheder, som ligger uden for alfarvej.

Billig rejse, bestil fly, hotel og billeje i én samlet pakke

Vil du være sikker på at få bestilt flyrejse og feriebolig, så det passer sammen? Bestil en pakkerejse til  Bari Sardo på Sardinien hos Escapeaway Rejser, så gør vi arbejdet for dig. Det er nemmere end selv at skulle sammensætte rejsen. Oven i hatten får du så dækning af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden – det giver ekstra tryghed. Du finder et stort udvalg af billige rejser inkl. fly i søgemaskinen, og husk at hos Escapeaway Rejser kan du frit vælge afrejsedato og rejselængde.

Bestil en billig rejse til Sardinien

Restauranter og indkøb

Der findes en håndfuld spisesteder i byen. Dertil kommer et tilsvarende udvalg nede ved kysten i Torre di Bari. Generelt vil du opleve at selv små landsbyer, du passerer på din vej rundt i området ofte har en eller flere restauranter. Der er derfor rig lejlighed for at krydre ferien med kulinariske oplevelser. 

Du kan få det meste til de daglige behov i byens mini-markeder. Vil du handle stort ind, eller gerne gå på shopping, må du tage til en af de større byer i området. 

Udflugter

Udover strandene som unægteligt er områdets største attraktion, er der flere interessante seværdigheder og byer at besøge på denne del af Sardinien. Tag for eksempel en tur til Tiscali-bjerget, hvor du kan tage på en spændende vandretur (guidet) til resterne af en by fra år 500 f.kr., der ligger skjult og blev genopdaget ved et tilfælde i nyere tid.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bari Sardo