Rejser til Bitti

Find frem til Sardiniens gemte skatte

Bitti ligger i Barbagia-bjergene. Den byder ikke på storslåede seværdigheder, som tiltrækker turistbusser og horder af turister, hvilket netop gør det muligt at opleve den ægte sardiske gæstfrihed; til gengæld er den forbundet med en let trafikeret og ret kørevenlig vej til både kysten, hvor man kan vælge blandt flere skønne strande, og baglandets storslåede natur.

Bitti er en lille landsby som ligger ca. 500 meter over havet, ca. 30 km fra Orosei-bugten i den østlige del af Sardinien. Byen tilhører Barbagia-området og har ca. 3700 indbyggere, der beskæftiger sig især med landbrug og håndværk.

Her lever man stadig af landbrug og avl

Byen ligger som et amfiteater, som breder sig rundt om den ældste del med de traditionelle stenhuse ved kirken San Giorgio. Bycentrum er stadig ret aktivt med små produktioner af kvalitetsvarer. Her produceres bl.a. en lokal version af Sardiniens tørbrød pane carasatu, gode pølser og den uundgåelige pecorino-ost.

Oppe i bjergene men tæt på kysten

Navnet Bitti stammer fra en lokal historie om en jæger, der fangede et rådyr, der hedder bitta på den lokale dialekt, da det drak vand ved en vandkilde. Kilden hedder Su Cantaru og ligger i det historiske bycentrum. Byen byder ellers ikke på storslåede seværdigheder, som tiltrækker turistbusser og horder af turister, hvilket gør det muligt at opleve den ægte sardiske gæstfrihed; til gengæld er den forbundet med en let trafikeret og ret kørevenlig vej til både kysten, hvor man kan vælge blandt flere skønne strande, og baglandets storslået natur.

Byfester hele året rundt

Den lokale identitet kommer til udtryk ved flere traditionelle begivenheder hele året rundt:
- d. 16. januar holdes Skt. Anthon bål
- d. 23. april fejres byens skytshelgen Skt. Georg
- Langfredag holdes der S'iscravamentu og S'incontru Påskedag
- den tredje søndag i maj fejres Vor Frue
- d. 30. september er der endnu en byfest for at fejre Vor Frue mirakler.
Det religiøse formål er som regel bare en undskyldning for at fejre høsten i landbruget. Der er som regel optog i byen, men folk tiltrækkes mere af gadesælgere og mulighederne for social samvær end af præstens prædiken.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bitti

Hvad siger gæsterne i Bitti?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser