Rejser til Budoni

Budoni på det nordøstlige Sardinien er en populær ferieby, som trods sin forholdsvis beskedne størrelse har et godt udvalg af både spisesteder og butikker. Det er dog ikke dem, man rejser til Budoni efter. Det er derimod de skønne strande, som med deres lyse, bløde sand og lave, krystalklare vand er perfekte til en afslappende badeferie med familien.

Stribevis af flotte strande

Strandene ved Budoni er så lange og brede, at du selv i højsæsonen ikke vil have svært ved at finde din egen plads i sandet, hvor du kan slå dig ned for at nyde middelhavssolen og det turkisblå hav. Har du ikke fået en parasol med, kan du trække op blandt fyrretræerne, hvis du trænger til lidt skygge. Her findes også flere strandcaféer, hvor du kan få en forfriskning i løbet af dagen uden at skulle forlade den indbydende strand helt.

Kystsækningen her på den nordøstlige del af sardinien er i det hele taget især berømt for sine flotte, uspolerede strande. Mod nord godt en times kørsel fra Budoni finder du for eksempel den kendte og stadig ret eksklusive Costa Smeralda, som stadig tiltrækker Europas jetset. Selvom der har været turisme i området i adskillige årtier efterhånden, har man de fleste steder formået at undgå den slags hotelbyggerier, som mange andre steder omkring Middelhavet ødelægger lidt af idyllen. Det gælder også i Budoni, som næsten udelukkende består villaer og andre lave bebyggelser, der ikke dominerer det naturskønne landskab.

I sommerferie er det på grund af de mange dejlige strande oplagt at rejse til Budoni med hele familien. I denne højsæson giver de mange feriegæster liv og leben i byen, men det kan også anbefales at rejse til Sardinien i ydersæsonerne. Da er stemningen i byen og nede på strandene mere afdæmpet, hvilket kan være perfekt til en afslappende parferie. Strandliv er desuden ikke det eneste, du kan bruge en ferie på her.

Udflugter

Rejser du til Budoni, har du gode muligheder for at kombinere afslapning på stranden med mere aktive oplevelser. Du behøver således ikke køre ret langt op i baglandet, før du befinder dig i et helt andet, uturistet miljø.

Tag for eksempel en tur op til den nærliggende naturpark Parco di Tepilora, som er udnævnt til et UNESCO-biosfærereservat. Her kan du på vandre- eller cykelture i det næsten 8000 hektar store område udforske nogle fantastisk naturskønne bjerglandskaber, som gemmer på uberørte skove, brede floder og klare kilder. Her er også flere charmerende bjerglandsbyer og interessante kulturhistoriske seværdigheder, hvilket inkluderer et par af Sardiniens berømte nuraghe-stentårne fra bronzealderen.

Er du nysgerrig efter at se den berømte Costa Smeralda, er denne også inden for kort nok afstand til en behagelig dagsudflugt fra Budoni. Ikke mindst fordi du også her kan tage en slapper på en af kyststrækningens idylliske strande. På vejen dertil passerer du Olbia, områdets trafikale knudepunkt og største by. Har du brug for at shoppe, er det et oplagt stop. Det er også her den nærmeste lufthavn ligger.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi nøje har udvalgt i Budoni til vores program.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Budoni