Rejser til Cala Gonone

Trods byens status som yndet turistmål, har den beholdt sin charme med sin livlige strandpromenade, sine hyggelige butikker og sin lystbådehavn, hvorfra man kan sejle med en af de mange udflugtsbåde langs kysten, og nyde det smukke landskab.

Cala Gonone var oprindeligt blot en lille fiskerby, men siden starten af 1900-tallet har den været et populært rejsemål.

Livlig strandpromenade og udflugt til grotter og laguner

Trods byens status som yndet turistmål, har den beholdt sin charme med sin livlige strandpromenade, sine hyggelige butikker, restauranter og sin lystbådehavn, hvorfra man kan sejle med en af de mange udflugtsbåde langs kysten, og nyde det smukke landskab. I selve Cala Gonone er der 2 rigtig gode sandstrande. Syd for byen ligger den 18 km lange bugt, der består af imponerende klippekyst, kun afbrudt af grotter og fortryllende, små sandstrande og laguner, fx Cala Luna. Disse isolerede strande kan man komme til med båd, enten på egen hånd med lejet gummibåd, eller med en af de mange udflugtsbåde. Den første af lagunerne, Cala Fuili, kan man tilmed ankomme til i bil. Efter man har parkeret, er der trapper ned til selve lagunen. Det tager ca. 5-10 minutter at gå derned. Det kan være svært (eller umuligt) at finde parkeringsplads i højsæsonen midt på dagen - kom derfor tidligt eller sent på dagen.

Nationalparken Gennargentu

Ved Cala Gonone finder du desuden øens største nationalpark Gennargentu med bl.a. øens højeste punkt, Punta La Marmora (1834 m) og den imponerende kløft Gola Su Goruppu, også kaldet ’Europas Grand Canyon’. Her er mange muligheder for korte eller lange vandreture til klare kilder, vandfald og kløfter.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cala Gonone