Rejser til Castelsardo

En charmerende by med farveglade huse

Byen Castelsardo ligger malerisk på et klippefremspring på Sardiniens nordvestlige hjørne. Byen blev opført i 1100-tallet og bymurene og borgen stammer fra den tid, hvilket bidrager til den meget autentiske atmosfære.

Fra Castelsardo er der et fantastisk kig ud over kysten mod Øen Korsika. Byen var fremgangsrig helt frem til begyndelsen af 1800-tallet, hvor pesten kom. Et andet tilbageslag for byen var at mange af dens beboere begyndte at emigrere fra øen. Men takket være turismen har Castelsardo dog klaret sig ganske godt og ernærer sig i dag ikke blot af turisme, men også på fiskeindustri og kunsthåndværk. Af kunsthåndværk er øen mest kendt for sin produktion af traditionelle flettede kurve i alverdens farver, noget som du klart kommer til at bemærke, da mange af byens kvinder fremstiller kurve på gaden foran deres huse. I byen kan du også besøge et lille museum, der udstiller områdets traditionelle kurvefletning.

Du spiser godt på de lokale trattoriaer

Trods sin beskedne størrelse, har byen flere gode restauranter og trattoriaer, som først og fremmest serverer veltillavede fiske- og skaldyrsretter. Der findes spisesteder i forskellige prisklasser, så det er bare at vælge dine personlige favoritter. Er du mere til rustik mad, kan du begive dig ud på landet til en af de dejlige agriturismi, hvor man for det meste serverer specialiteter af de lokale råvarer. Efter maden kan du slentre rundt i de smalle gader, eller slå dig ned med et godt glas på et af de mange steder med udendørsservering.

En af de "smukkeste landsbyer i Italien"

Castelsardo er en hyggelig og karakteristisk lille by, og betegnes som en af "Italiens smukkeste landsbyer" / "I Borghi più belli d'Italia" som er en sammeslutning af småbyer der har opnået dette særlige prædikat. Det er en udmærkelse som kan ikke kan søge om, og som går til byer som er særligt velbevarede og har en særlig historisk værdi. Byen har snævre brolagte gader og en velholdt katedral fra 1500-tallet, som stammer tilbage fra dengang byen var under aragonesisk styre. Den aragonesiske stil kommer tydeligt til udtryk i kirketårnets arkitektur. Af andre seværdigheder kan nævnes borgen dei Doria og stenen, som naturen har formet som en elefant.

Krystalklart badevand

Når det kommer til sol og badestrande, kan du vælge mellem strand med rullesten eller sandstrand. Du er omgivet af krystalklart vand, som lokker indbydende til en dejlig svømmetur, og har du mod på at leje bil og begive dig ud på eventyr, kan du tage ned til den lille havn, som ligger i byens udkant.
Fra Castelsardo kan du besøge flere af øens populære steder som Isola Rossa, Santa Teresa in Gallura, Sassari, Alghero, Stintino og stranden La Pelosa, bare for at nævne nogle.
 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castelsardo

Hvad siger gæsterne i Castelsardo?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser