Rejser til Chia

En af Sardiniens smukkeste strande

Chia er en lille, smuk oase ca. 50 km syd for Sardiniens hovedby Cagliari. Her finder du eventyrlige, hvide sandstrande, turkisblåt hav, klipper og et rigt dyreliv.

Hvis du vil bade, snorkle, windsurfe eller bare dase på det fineste, hvide sand, så skal du tage til Chia. Lyden af cikader og duften af middelhavsvegetation kan få dig helt ned i tempo. Børnene vil elske det og havets farvespil bliver noget, du sent vil glemme.

Kort over Chia

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen, samt hvilke ferieboliger vi tilbyde i området på denne del af Sardinien.

Arkæologisk vigtig

Chia er (sammen med Bithia - som er navnet på den antikke by, der blev grundlagt 6-7.000 f.Kr., men som ikke længere findes) en af de vigtigste arkæologiske områder på Sardinien. Her har man fundet levn fra 700 f.Kr, og som ved så mange andre steder langs kysten, så opførte man dengang forsvarsværn mod bl.a. barbarerne og spanierne. I Chia kan man se et velbevaret eksempel på sådan et forsvarsværn, nemlig et tårn, der er dateret tilbage til 1600-tallet. Vil man vide mere om dette områdes historie bør man besøge det arkæologiske museum i Domus de Maria eller Cagliari. Desuden kan man ca. 40 km fra Chia i Santadi finde grotterne Is Zuddas, som er i blandt de ældste i Europa.

Gode surf-områder

Chia er ud over at være en arkæologisk legeplads, et paradis for surfere, idet der findes mange gode surf-områder langs kysten, som også værdsættes af andre vandaktivister. Smukkere og mere eksotiske omgivelser finder du ikke mange steder i Italien.Hoteller og ferielejligheder i Chia

Alle ferieboligerne vi tilbyder på Sardinien er nøje udvalgt af vores rejsekonsulenter og besøges løbende, så vi er sikre på, at beskrivelserne er retvisende. Så ved du, hvad du får.

Du finder altid masser af specifik information om de forskellige ferieboliger, når du klikker ind på det enkelte sted. En søgning ved hjælp af feltet øverst på denne side er også en mulighed for at få inspiration, hvis du ikke har lagt dig fast på en bestemt type feriebolig endnu. Skal du for eksempel afsted på ferie med flere dele af familien eller en anden større gruppe? Så er det en oplagt mulighed at leje en hel villa på Sardinien. Her får I det hele for jer selv og kan nyde hinandens selskab uden at skulle tage hensyn til andre gæster. 

Har du spørgsmål om de forskellige ferieboliger i Chia, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vi vil svare efter bedste evne og hjælpe dig gerne med at sammensætte den helt rigtige ferie.

Lufthavne og lokal transport

Det er mest nærliggende at lande i Cagliari Lufthavn, som officielt hedder Cagliari Elmas Aeroporto (lufthavnskode CAG). Lutfhavnen på Sardiniens sydkyst er den vigtigste på øen for de ferierejsende, som kommer hertil for at nyde de smukke strande. Derfor har en lang række rute- og charterflyselskaber ruter hertil såsom lavprisselskaberne easyJet, Ryanair og Vueling, samt de mere traditionelle "spillere" som SAS, Lufthansa og British Airways. 

Du kan selv tjekke det aktuelle udvalg af flyruter til Sardinien og finde de afgange, som passer bedst til din ferie i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser. Du har også mulighed for at bestille din ferie i Chia som en samlet pakke med fly, hotel og eventuelt billeje.

Der kører bus fra stationen i Cagliari til Chia. Tjek dog på forhånd om der er forbindelser, som passer med dit fly. Alternativt kan du leje en bil i Cagliari Lufthavn, hvilket vi som regel anbefaler vores rejsende at gøre. En stribe af de store, internationale navne, som du sikkert kender i forvejen har kontor i lufthavnen som Hertz, Avis og Europcar. 

Restauranter og indkøb

Der ligger en lille håndfuld spisesteder ved byen, særligt nede langs kystvejen. Hernede ligger også et mini-marked, hvor man kan få de fleste daglige fornødenheder. Vil du have et større udvalg af supermarkeder og butikker, må du ud og køre. I Pula, som ligger omkring 20 min. væk i bil, finder du mange restauranter, pizzariaer og caféer, samt flere supermarkeder og specialforretninger. Lokale gårde har desuden ofte boder langs vejen med friske grøntsager og frugt. 

Udflugter

Stranden ved Chia, Spiaggia di Chia, går for at være en af de smukkeste på det sydlige Sardinien med dens krystalklare vand og fine sand. I lagunen bag stranden yngler flamingoer, og har du heldet med dig, kan du være heldig at se delfiner komme nær kysten. Kan du løsrive dig fra alt dette, er der dog også andre interessante udflugtsmål i området. 

Kør for eksempel en tur til den antikke ruinby Nora, som blev grundlagt af fønikerne for over 3000 år siden og mærk historiens vingesus. Ligeledes er det ikke kun for spisteder og shopping at en tur til Cagliari kan anbefales. I den gamle bydel findes mange spor efter de forskellige folkeslag, som har indtaget området gennem tiden. Det velbevarede romerske amfiteater bruges for eksempel stadig til forestillinger, som en del af byen aktive kulturliv. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Chia