Rejser til Costa Rei

Costa Rei er et magisk sted beliggende på Sardiniens sydøstkyst, cirka en times kørsel fra Cagliari. Det er et område med en række fantastiske strande og smukke landskaber, som du har mulighed for at opleve på en rejse hertil. Du har gode muligheder for at kombinerer spændende udflugter med dovne dage i solen. Costa Rei, som betyder "Kongernes Kyst", er mest kendt for sine strande, hvor Costa Rei Beach er den største. Costa Rei Beach er en 12 kilometer lang strækning med gyldent sand og krystalklart vand. På stranden er der en masse kiosker og caféer, der sælger snacks, drikkevarer og måltider. Der er også mulighed for at leje parasoller og strandstole fra forskellige strandklubber.

Santa Giusta Beach er anden strand i området, som er blevet populær blandt både lokale og turister. Denne strand er opdelt i to dele - den primære del, hvor feriegæster samles, og hvor du har adgang til klippen Peppino's Rock, samt den anden lidt mere rolige side, der ligger i en dejlig lille bugt beskyttet mod vinden. Lidt syd for Sant'Elmo i Costa Rei ligger en lille bugt ved navn Monte Turno. Det er et sted med vidunderligt krystalklart vand og unikke klippeformationer, som du med fordel kan udforske med snorkel og dykkermaske.

Aktiviteter til vands og på land

Hvis du elsker vandsport eller gerne vil prøve det for første gang, er Costa Rei det rette sted at besøge. Denne kyst kan være ret blæsende, hvilket gør den til et paradis for både kitesurfing og windsurfing. Langs kystens strande er der flere udlejere af kajakker og SUP-boards, så du kan udforske vandet på din egen måde. Det er også muligt at deltage i dykkerture sammen med instruktører. Eller hvorfor ikke tage en bådtur til de små øer, der ligger ud for kysten? Den største af disse hedder Serpentara, der er kendt for at ligne en krokodille i sin udformning. For øjeblikket er det tilladt at sejle ud mod Serpentara, men man kan ikke lægge til på øen. Vandet omkring øen er dog fantastisk til både svømning og dykning.

Costa Rei området har masser af aktivitetsmuligheder, selv for dem, der gerne vil blive på land. Hvis du kan lide at gå lange ture eller jogge/løbe, er der flere stier og ruter du kan udforske. Tag f.eks. turen ud til fyret Capo Ferrato, der fører dig gennem smukke fyrreskove. Hvis du i stedet vil nyde smukke udsigter fra en højere højde, kan du tage op til Casa della Contessa, der ligger på toppen af en bakke. Huset er i dag en forladt bygning, hvor der går flere historier om skjulte skatte. En dejlig løbetur at udforske er den, der går langs Via Ichnusa.

Smukke solopgange og folkelige festivaler

Costa Rei ligger på Sardiniens østkyst, hvilket betyder, at det ikke er stedet for solnedgange. Men hvis du i stedet stiller vækkeuret tidligt og er villig til at ofre lidt feriesøvn, kan du se frem til fantastiske solopgange på stranden. Når du alligevel er kommet op fra sengen, kan du også tage turen til Sarrabus, der ligger i nærheden af byerne Muravera og Villaputzu. Sarrabus er et kendt vådområde, der i dag er hjemsted for et mangfoldigt dyreliv, hvor du har mulighed for at spotte fugle og andre dyr.

I Muravera afholdes der årligt nogle festivaler, som kan være sjove at besøge hvis du gerne vil opleve den lokale kultur og møde de lokale beboere. Citrusfestivalen, Sagra degli Agrumi, er en favorit blandt mange og finder sted hvert år i marts eller april. Muravera Carinaval er endnu en festival, der finder sted hvert år i august. Her kan du opleve en dejlig folkelig stemning, når byen forvandles til et sted for sang, dans og festligheder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Costa Rei