Hoteller på Sardinien

Sardinien har et imponerende udvalg af hoteller. Lige fra små hyggelige familieejede hoteller i ombyggede landejendomme til de fem-stjernede luksushoteller ved Smeralda-kysten, der er blandt verdens dyreste og mest eksklusive. Book et af Escapeaways særligt udvalgte hoteller på Sardinien i dag!

Uanset om du søger afsondret og fredfyldt afslapning langt ude på landet, om du ønsker at bo op og ned af nogle af Europas lækreste strande, eller du foretrækker eksklusive hoteller med komfort og service på et helt overdådigt niveau, kan Sardinien levere.

Alle vores hoteller på Sardinien er nøje udvalgte, så du altid er sikret en god kvalitet. Vi lægger særlig vægt på, at hotellerne skal have noget sjæl og stemning, og så skal de ligge i naturskønne omgivelser, så du kan nyde Sardinien så snart, du står ud af sengen om morgenen.

Hos Escapeaway finder du altid et stort udvalg af hoteller, ferielejligheder og feriehuse på Sardinien, spredt langs kysten på den nordlige halvdel af øen. Uanset om du flyver ind til lufthavnen i Cagliari, Alghero eller Olbia, finder vi et feriehus, der passer dig. Alle vore hoteller er nøje udvalgte, og repræsenterer det bedste af Sardinien.

Når du rejser til Sardinien, lander du i én af de tre store lufthavne i hhv. hovedstaden Cagliari i syd, Alghero i nordvest, eller Olbia i nordøst - alt efter flyselskab. Alle tre lufthavne har et højt serviceniveau, og det er let at leje en bil og komme hurtigt videre til sit feriehus eller lejlighed.

I højsæsonen flyves direkte fra både Billund og København, mens man i ydermånederne må påregne flyskift på vejen. En rejse til Sardinien er således som en magisk forvandling fra det kolde nord til det tropiske syden - på kun 2-3 timer.

>> Læs mere om Cagliari Lufthavn - officelt Cagliari Elmas Aeroporto her
>> Læs mere om Olbia Lufthavn - officielt Costa Smeralda Airport her

Hos Escapeaway sætter vi en ære i at udpege, vurdere og besøge alle de hoteller, som vi tilbyder til vores gæster. Til dig, der gerne vil opleve Sardiniens herligheder har vi udvalgt over 50 dejlige steder, som med hvert deres unikke præg, er klar til at være en hjemlig og inspirerende ramme om din ferie på Sardinien. Hotellerne på Sardinien er generelt af en god og høj standard, og ligger som oftest placeret langs kystlinjen, med nem adgang til det lokale vejnet, med sine mange sving og bakker - her skal man sætte god tid af til at komme frem.

>> Læs mere om ferieboliger på Sardinien her
>> Læs også om ophold på Agriturismo på Sardinien

>> Læs mere om hoteller

Kort over Sardinien

Populære hoteller på Sardinien

Italien, Syditalien, Sardinien, Alghero
8,9
Meget godt
386 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sardinien, Ciaccia
8,6
Meget godt
98 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sardinien, San Pantaleo
9,7
Fabelagtigt
39 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Smukke byer og skønne hoteller på Sardinien

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste hoteller på Sardinien for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun hoteller som har gode anmeldelser - minimum 4 stjerner i gennemsnit. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Hoteller er dit udgangspunkt for at nyde en ferie på Sardinien hvor den storslåede natur, de nærmest uvirkeligt smukke strande og de charmerende byer giver dig en oplevelse for livet.

Cagliari - øens metropol

Sardiniens charmerende hovedstad hedder Cagliari og har en skøn beliggenhed ved havet. Byen har flere forskellige niveauer, og er de fleste steder meget velbevaret. Cagliari kan ikke prale med store monumenter som mange andre italienske byer, men den har trods alt sin egen specielle charme, nemlig beliggenheden. En tur langs strandpromenaden er en god oplevelse.

Alghero - catalansk islæt

Alghero på nordvestkysten har et særegent catalansk præg på grund af catalanernes tidligere dominans i dette område. Også Alghero har sin charme især fra byens forskellige udsigtspunkter over havet. Her bor ca. 45.000 indbyggere og byen har bl.a. et universitet og ligger tæt på lufthavnen Alghero-Fertilia Airport, som har direkte forbindelse til mange destinationer i Europa.

Andre skønne byer

Andre byer som man kan besøge under sit ophold på Sardinien er fx Oristano på vestkysten og Iglesias ligeledes på vestkysten. Nuoro i den østlige centrale del af øen er også en mulighed. Langs de forskellige kyststrækninger findes der naturligvis mange mindre byer med hver deres karakteristika men flere af disse byer oplever en kraftig strøm af turisme i sommerperioden.

Til trods for at Sardinien har været såvel under græsk, romersk, arabisk og spansk dominans finder man ikke et nævneværdigt antal af seværdigheder fra disse perioder på øen. Øens historie er lang og omskiftelig og man har eksempler på meget gamle mindesmærker fra øens egen, oprindelige befolkning. Der findes en række romerske monumenter, som fx. amfiteatret i Cagliari og nogle villaer spredt ud over forskellige områder på øen. Mange af de mindre kystbyer har flere små interessante fæstningsværker som især blev opført under spaniernes dominans på øen.

Strande der leder tankerne hen på troperne

Er det badeferie man går efter, er Sardinien det helt perfekte valg. Her findes fantastiske sandstrande, det reneste og klareste vand man kan forestille sig som bidrager til billedet af en tropeø, snarere end en middelhavsø. En ferie på et hotel på Sardinien giver dig adgang til nogle af Europas absolut bedste og smukkeste strande. Den rigtige badeentusiast planlægger naturligvis sit ophold efter de enkelte strandes beliggenhed - eller lejer en bil, så man rigtig kan få mulighed for at komme rundt til de forskellige strande.

Hvis du er glad for at snorkle eller dykke, så er du kommet det rette sted hen. Sardinien har uanede muligheder for undervandsaktiviteter. Oppe nordpå kan du fx prøve Capo Testa på Nordsardinien i nærheden af Santa Teresa di Gallura, øen Maddalena og hele øgruppen i samme område. Østpå trækker Golfo di Orosei (Orosei-bugten) med dens mange skjulte grotter under vandoverfladen. Bue Marino-grotterne ved Cala Gonone kunne være et godt bud.

Ved Villasimius nede i det sydøstlige hjørne er der gode dykkermuligheder ved halvøen Capo Carbonara og småøerne Cavoli og Serpentara. Og endelig er der godt at dykke ved øerne San Pietro og Sant'Antioco i sydvest - og længere nordpå ved den smukke, historiske by Alghero. Og dette er bare et udpluk af undervandsherlighederne. Find selv dit yndlingsspot langs med Sardiniens godt 1.900 km lange kyststrækning.

Sardinien viser primært sin fantastiske natur i forbindelse med det smukke, omgivende hav. Men inde på øen finder man også flotte skovområder og mindre bjerge. Sardinien har også nogle smukke floder. Men Sardiniens absolutte force er strandene som man næsten falder i svime over på grund af deres skønhed. For den der ønsker at snorkle blandt klipper findes der også flere spændende muligheder fx på vestkysten som i øvrigt har en stor flamingokoloni – sågar lyserøde flamingoer.

Rustik bondekost

Sardiniens køkken var og er delvist stadig præget af den hyrdekultur der var meget udbredt på øen. Bondsk eller rustikt vil nogen nok mene. Men man skal ikke tage fejl for der sker meget på Sardinien på det kulinariske område. En ferie på Sardinien giver dig rig mulighed for at opleve en madkultur, som er stærkt lokalt funderet - den afsides beliggenhed gør, at lokale råvarer udgør en meget stor del af indholdet i retterne.

Fisk & Skaldyr: Hummerne fra Alghero er udsøgte og berømte for deres saftige kød. Muræne er en yderst velsmagende fisk som, hvis man er heldig, man til tider kan finde på spisekortet i Algheros restauranter. Sarderne holder også meget af blæksprutter fx grillede med lidt citron. Muslinger optræder også tit på spisekortet. I Cagliari findes der et fiskemarked som er interessant at besøge for den madinteresserede. Her er der mulighed for at se et spændende sortiment af middelhavsfisk.

Kød, vildt & fjerkræ: Det er trods alt mest på kødområdet at sarderne har gjort sig bemærket. Pattegrise er blandt favoritterne og de er yderst velsmagende. Lammekød er også blandt de foretrukne kødtyper. Vildsvin er udbredt på Sardinien og man kan især inde på øen smage vildsvin og de produkter der fremstilles af dyret.

Pølser & skinke: Grandula er en slags lufttørret spæk af svinekød. Grandula fremstilles af kød og fedt fra grisens kæbeområde. En anden dejlig pølse er den såkaldte Mustela som også laves af svinekød. Prosciutto di Desulo er en fremragende lufttørret skinke som typisk fremstilles i de mere bjergrige egne af øen.I Sassari egnen laver man pølsen Salame di Tergu ligeledes af svinekød.

Ost: På Sardinien fremstiller man den virkelige gode fåreost Pecorino Sardo. Osten er udbredt over hele øen. En anden god sardisk ost Casizolu som laves af komælk.

Søde sager: Sardinien er især kendt for sine mange nougatprodukter som mange steder på øen stadig fremstilles på original håndlavet vis.

Vin & vingårde: Vermentino di Gallura er en hvidvin fremstillet på den grønne vermentinodrue som er særlig udbredt på Sardinien. Vermentino di Gallura vinen findes i flere fremragende udgaver og går godt til fisk og skaldyr. Sardiniens egen indfødte blå druesort hedder Canonau og skaber typisk kraftige vine. Men efterhånden findes der flere fremragende producenter som laver vine i verdensklasse. Anbefalelsesværdige sardiske vingårde er Argiolas, Dettòri, Sella & Mosca og Jerzu.

>> Læs mere om fleksible pakkerejser til Sardinien her