Rejser til Isola Rossa

Badeferie smukke omgivelser

Isola Rossa ligger mellem Castelsardo og Santa Teresa på nordkysten af Sardinien.

Byen er opstået omkring det imponerende tårn, der dominerer kysten. Senere blev den beboet af fiskere fra Genova, der flyttede til Sardiniens fiskerige kyster.

Det er det ideelle opholdssted for familier og par der søger smukke og rolige omgivelser. Kunstmalere og fotografer kan helt klart finde inspirationen her på grund af den stærke kontrast mellem det utroligt blå hav, den røde granit byen ligger på og de grønne bakker, der tårner sig op bagved.

Kort over Isola Rossa

Klikker du på kortet herunder, får du et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og kørselsafstande fra byer i Nordeuropa.

Turistet og dog

Lige over for tårnet ligger der en stor ø af rød granit, der har navngivet byen. Isola Rossa betyder nemlig ’Den røde ø’ på dansk. Den vestlige del af byen er i dag præget af sommerhuse på en eller to etager, der ligger ned mod den fine sandstrand. Der findes flere indkøbsmuligheder, restauranter og pubber, men der er ikke tale om et turisthelvede trods der er kommet en lille turistet havn i byen.

Strande ved Isola Rossa

Nærmeste strand er Longa-stranden , som er ideel for børnefamilier takket være en langsomt stigende vanddybde. På en del af stranden kan der lejes liggestole og parasoller, ligesom der findes et dykkercenter og udlejning af blandt andet pedalebåde og kanoer ved stranden.

Li Femini stranden ligger ved byens lystbådehavn. Denne strand som ligeledes er velegnet til børnefamilier, havde eftersigende oprindeligt kun adgang for kvinder, deraf navnet. 

La Marinedda stranden som ligger omkring 1 km fra Isola Rossa i en bugt mod nordøst, er  kendt for sine gode forhold til surfing. Her afholdes hvert år en surfkonkurrence, og der ligger også en surfskole. 

Søger du fred og ro, er Li Feruli stranden 10 minutters kørsel fra byen et godt udflugtsmål. Du kan eventuelt også følge den smalle sti langskysten hertil - en tur på omkring en time. Her er som regel færre mennesker og smukke omgivelser.

Lidt længere er der til Li Cossi stranden mod nordøst (ca. 25 min kørsel), men det er turen værd. Sandbugten er populær om sommeren, så det er en god ide at komme tidligt på dagen for at få parkeringsplads.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Sardinien. 

Vil du gerne bo i Isola Rossa, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor.
 
Er det ikke strandliv men en ferie i fredelig landlig idyl, du drømmer om? Så er det måske muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sardinien, du skal overveje. Her bor du typisk i en ferielejlighed på et charmerende landsted, der i nogle tilfælde for eksempel stadig har en aktiv produktion af vin eller oliven. 

Har du spørgsmål om de forskellige typer indkvartering, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere dele af den smukke ø i løbet af ferien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder. Vi hjælper gerne med forslag. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Isola Rossa, er den nærmeste Olbia Lufthavn, dog ligger Alghero lufthavn kun nogle få kilometer længere væk. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Det er muligt at komme med bus til Isola Rossa, men det kan kræve et par skift . Derfor vælger mange af vores rejsende at leje en bil. Med en lejebil bliver det ikke blot nemt at komme til og fra lufthavnen, men også at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Læs for eksempel mere om billeje i Alghero Lufthavn

Restauranter og shopping

Løber dit mundvand ved tanken om frisk fisk og skaldyr, har du virkelig noget at se frem til på Sardinien. I Isola Rossa får restauranter deres fisk direkte fra bådene, som kommer ind fra havet. 

Byen er ikke stor, men takket være turismen finder du et ganske fint udvalg af spisesteder. En ferie på Sardinien er i det hele taget rig på muligheder for at gå på opdagelse i en spændende kulinarisk verden - for eksempel også på ture til nogle af de charmerende byer i området. 

Der ligger et nyt supermarked ved rundkørslen i udkanten af byen, hvor du kan få det meste til de daglige behov, og hvis du ønsker at købe ind til at tilberede egne måltider.

Udflugter

Man kan nemt bruge det meste af ferien med at nyde områdets mange dejlige badestrande, men der er også mange andre interessante udflugtsmål, hvis du vil have en pause fra strandlivet. 

Kør for eksempel en tur til Castelsardo, en lille hyggelig kystby der ligger malerisk placeret op ad et klippefremspring. Byen er optaget i det eftertragtede selskab af "Italiens smukkeste landsbyer", og det er ikke svært at forstå hvorfor med dens snævre brolagte gader og gamle bygninger. Husk badetøjet da denne by også har en fin badestrand.

Du bor også godt i forhold til at tage på lidt længere dagsudflugter, hvis du vil opleve mere af Sardinien. Mod syd er Alghero for eksempel et spændende bekendtskab. Byen der ofte omtales som "Italiens Barcelona", er rig på kulturelle og historiske oplevelser. Dertil kommer selvfølgelig talrige gode restauranter og spændende butikker.

Lokale links

Du finder den officielle hjemmeside for Sardiniens turistbureau her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Isola Rossa