Rejser til Ogliastra

Området Ogliastra er kendt for det smukke hav og den klipperige kyst som brydes af de dejlige strande. Her finder du fantastiske udsigtspunkter i områdets bakker og bjerge, og ikke mindst du kan nyde den dejlige naturpark Gennargentu, hvor flora og fauna er helt uovertruffen.

Lanusei

Midt i Ogliastra finder du den gratiøse lille by Lanusei, som sammen med Tortolí er hovedbyerne i området.
Lanusei ligger i ca. 600 meters højde, og netop på grund af dens høje beliggenhed er temperaturen om sommeren meget behagelig. Herfra kommer man nemt til andre byer i nærheden. I bil kommer man på få minutter til Gennargentubjerget, hvor landskabet er præget af søer, floder og smukke grotter og drypstenshuler. Man kan også vælge at besøge området med Il trenino Verde (det grønne tog), der kører ml. Mandax inde i landet og Arbatax på øens østkyst. Det er en lang tur på 160 km. hver vej.

Tortolí

Tortolí, som med dens havn Arbatax er den største by i Ogliastra, og den byder på en smuk kysttrækning med lange sandstrande, som her og der brydes af de karakteristiske rødlige klipper, der sammen med det azurblå hav er et overvældende smukt syn. Tortolí er en livlig og moderne by med kontraster; her er både et dejligt historisk centrum og en helt ny bydel. De smukke strande som eksempelvis Lido di Orrí, ca. 2 km. syd for byen, sammen med havnen og lufthavnen i Arbatax, gør Tortolí til en meget populær og velbesøgt by.

Jerzu

Jerzu ligger som en panoramisk terrasse mellem havet og bjergene. Byen ligger i en højde af 422 M.O.H. og udsigten fra byen er virkelig vidunderlig. Byens navn optrådte første gang i et dokument fra 1130-tallet, men man ved ikke hvem der grundlagde byen, ej heller hvorfra navnet Jerzu stammer. Byen har dog historisk interesse, idet man har fundet levn fra romerne, nuraghi (tårne) samt de berømte domus de janas (en form for gravpladser). Jerzu lever primært af jordbrug, og det er her den berømte, fyldige vin Connonau produceres.

Vinfest

I Jerzu afholdes hvert år, den første søndag i august, en vinfest, hvor man kan prøvesmage områdets traditionelle produkter som f.eks. brødet Pane Coccoi og gode oste som passer glimrende til Cannonauvinen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ogliastra