Rejser til Olbia

Indgangsporten til Costa Smeralda.  Book en rejse til Olbia med fly, billeje og feriebolig.

Olbia ligger på det nordøstlige Sardinien og er porten til den smukke og eftertragtede kyststrækning Costa Smeralda.  Olbia er for mange porten til Sardiniens paradisiske strande, men en rejse til Olbia byder også på byliv og charme, lækre spisesteder og afslappet stemning. Book fly, billeje og feriebolig og få det hele samlet på én billet hos Escapeaway.

Olbia kan i sig selv ikke betegnes som en stor turistmagnet, men har til gengæld et rigt handelsliv og er porten til Costa Smeraldas fortryllende strande samt et vigtigt trafikknudepunkt. Herfra er det nemt at komme videre med fly, færge, tog eller ad de sardiske motortrafikveje.

Der er fast rutefart med bilfærger til Genova, Livorno og Civitavecchia nord for Rom - samt en international lufthavn Aeroporto Olbia Costa Smeralda Geasar (OLB). Der går også tog til blandt andet Golfo Aranci og Cagliari. Selve Olbia by, som huser en befolkning på ca. 60.000, har butikker, mange spisesteder og nogle historiske monumenter, som fx det arkæologiske museum og basilikaen San Simplicio fra 1100-tallet, men byen er i sig selv ikke en udpræget ferieby.

Hoteller og ferielejligheder i Olbia

Ligesom inde på det italienske fastland kan vi tilbyde et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. 

Selvom Olbia af de fleste ferierejsende blot passeres på vejen videre mod en feriebolig ved Costa Smeraldas flotte strande, er der også gode muligheder for at bo på hotel eller i ferielejlighed i byen. De moderne industrikvarterer og lufthavnsområdet i udkanten er ikke så charmerende, men det er til gengæld den lille, gamle bykerne. Her findes masser af smarte mærkevarebutikker og små piazzaer omkranset af caféer. En feriebolig i Olbia er desuden ofte billigere end dem, man finder i de populære feriebyer ved kysten mod nord og syd. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i din ferieperiode. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vi er klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig gerne med at sammensætte den helt rigtige ferie for dig.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Olbia, er Olbia lufthavn selvsagt nærmest. Udover det italienske Meridiana betjenes denne lufthavn af en lang række store og små internationale flyselskaber med sæsonflyvninger, heriblandt lavprisflyselskaber som easyJet, Norwegian og Vueling.

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du selv nemt søge efter priser og bestille flyrejser til samtlige lufthavne på Sardinien. Vælger du at bestille fly og feriebolig som en samlet pakke hos Escapeaway er du dækket af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden – det giver tryghed.

Udover fly og indlogering har du også mulighed for at bestille en lejebil til ferien gennem os. Der er ganske vist gode transportmuligheder fra og til Olbia, men alligevel er det værd at overveje billleje, hvis du ønsker at udforske områdets seværdigheder og nemt kunne besøge de bedste strande uden at skulle være afhængig af køreplaner. 

Mere information om rejser til Sardinien

Escapeaway Rejser arrangere også pakkerejser til Sardinien hvor du kan bestille både fly, ophold og evt. billeje i en samlet pakke. 

Information om rejser til Sardinien finder du her

Restauranter og indkøb

Spisestederne ligger tæt på Corso Umberto, og priserne er de fleste steder fornuftige. Her på hovedgaden er menuerne dog ofte tydeligt rettet mod turister. Søger du lidt ned i de mindre sidegader, er der dog gode muligheder for at finde små, mere autentiske trattoriaer, som også serverer lokale specialiteter. 

Udflugter og seværdigheder

I byen er det arkæologiske museum - Museo archeologico di Olbia - og basilikaen San Simplicio fra det 11. århundrede værd at sætte tid af til. På museet fortælles historien om den græske grundlæggelse af byen og de senere kampe mellem kartaginenserne og og romerne. Mange af de udstillede genstrande stammer fra 2000 årige lokale skibsvrag.

Uden for byen rummer området omkring Arzachena ca. 25 km mod nordvest også en del interessante historiske seværdigheder - heriblandt eksempel på øens berømte nuraghi-tårne.

Det er dog ikke til at komme uden om, at for de fleste ferierejsende er det strandene langs  Costa Smeralda, som trækker mest på denne del af Sardinien. 

Pakkerejser til Olbia

Olbia ligger som en smørklat i bunden af en naturligt beskyttet bugt, og er knudepunktet for transport og handel på Costa Smeralda - "Smaragd-kysten" - både hvad angår flytransport og færgeforbindelser til både Civitavecchia, Genova og Livorno på fastlandet, samt til feriebyen Arbatax længere nede af kysten. Her er også mulighed for shopping og for kulinariske oplevelser fra Middelhavet og de frugtbare jorder på Sardinien.

Med Escapeaway kan du nu booke attraktive pakkerejser til området omkring Olbia, med kort køreafstand fra Olbia Airport til feriesteder som Marinella, Pittulongu og San Teodoro - samt øvrige destinationer på det nordlige Sardinien. Når du booker hotel eller ferielejlighed samtidig med transport og evt. lejebil, er hele din rejse omfattet af den danske rejsegaranti.

Fly til Olbia fra Billund, Aalborg, København og Hamburg

Du kan bruge vores søgemaskine til at sammensætte din helt egen rejse til Olbia. Det gør du ved at finde den rette feriebolig først, hvorefter du får mulighed for at finde flybilletter til Olbia fra hhv. Billund, Aalborg, København eller Hamburg - og altid til den bedste pris, som du også selv kan finde andre steder på nettet. Fordelen er, at du kombinerer din flybillet med feriebolig og derved gør din booking til en pakkerejse, som er sikret af danske regler om refusion og konkursdækning.

Du kan flyve enten direkte eller med mellemlanding til Olbia Airport (eller rettere Olbia - Costa Smeralda) til billige priser det meste af året.

Lej en bil i Olbia

Sardinien har sit eget togsystem, som fungerer udmærket, men vi anbefaler altid at man lejer en bil i Olbia Lufthavn, så man kan komme rundt på egen hånd. Det Sardiske landskab er utrolig smukt, og du får lyst til at holde ind hele tiden for at tage billeder og forsøge at overskue skønheden. Tempoet er langsomt og kringlet, hvilket er en umiskendelig del af charmen ved en rejse til Olbia.

Det er nemt at leje bil i lufthavnen, når du booker hjemmefra. Allerede i forbindelse med bestilling af din rejse og feriebolig, kan du nemt finde en lejebil som passer til dine behov, og få den med som en del af din pakkerejse.

Mere information til din rejse til Olbia 

Olbia ligger på den nordøstlige del af ferieøen Sardinien i den vestlige del af Middelhavet. Med sine omkring 60,000 indbyggere er det den fjerde-største by på Sardinien og det økonomiske, turistmæssige og kulturelle centrum på den nordøstlige del af øen. Byen udgør også et populært forbindelsesled mellem det italienske fastland og Sardinien med lufthavnen Olbia – Costa Smeralda og passager-havnen Olbia-Isola Bianca, der hvert år fragter tusindvis af ferie-gæster til og fra Sardinien.

Olbia blev - ifølge arkæologiske vidnesbyrd - oprindeligt grundlagt af fønikerne, men sit navn skylder den grækernes kolonisering af byen i det 7. århundrede f.Kr. På grund af dens beliggenhed tæt på fastlandet og dens havn har den været et attraktivt parti for mange antikke kulturer i Middelhavet, hvilket de mange forskellige ruiner i området - fra Nuragher-kulturen til det romerske imperium - er et vidnesbyrd om. I middelalderen var den hovedstad i Giudicato af Gallura, som var én af de fire uafhængige stater i middelalderens Sardinien.

Blandt byens seværdigheder er basilikaen Basilica di San Simplicio, der blev bygget i slutningen af det 11. århundrede på en lille bakke, som oprindeligt blev anvendt af fønikerne som begravelsesområde. Kirkens apsis, vægge og de fleste af de indre søjler blev færdiggjort i det 11. århundrede, mens sidevæggene blev bygget i begyndelsen af det 12. århundrede. Facaden blev først afsluttet i midten af dette århundrede. Blandt andre af byens seværdigheder kan nævnes Skt. Paul Apostle-kirken og det arkæologiske museum.

Byen ligger desuden tæt på én af de mest eksklusive ferie-destinationer på Sardinien, Costa Smeralda, der er en tyve kilometer lang kyststrækning med hvide sandstrande, golfbaner, klubber for det internationale jetset og eksklusive hoteller. Kyststrækningen har fået sit navn på grund af vandets smukke, smaragd-agtige farve, der indbyder til en rigtig badeferie.

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Olbia