Rejser til Oliena

Hyggelig landsby i hjertet af Barbagia på Sardinien

Landbyen Oliena, som ligger i ly af Gennargentubjergene midt på Sardinien, byder på både rig kulturhistorie og storslåede naturoplevelser.

Dette er det ideelle rejsemål for dig, som vil opleve Sardiniens bjergrige indre, Barbagia, men stadig bo med strande inden for rækkevidde. Landskabet omkring byen er dækket med olivenplantager, mandeltræplantager og vinmarker, hvor de robuste Cannonau og Nepente rødvine produceres. Byens ca. 7.000 indbyggere lever især af landbrug og fåreavl, og dyrene bruges til produktion af såvel kød som dejlig pecorino oste.

I området finder du flere Nuraghe, megalitiske ruiner fra den antikke civilisation på Sardinien. I Dorgali kommunen finder du - efter et par timers gang i bjergene - Tiscali Nuraghe, som blev fundet i slutningen af 1800-tallet. Denne antikke by stammer fra perioden mellem det 6. og det 4. århundrede f.Kr. og er endnu i god stand, trods de mange ødelæggelser der har fundet sted siden det blev fundet. En anden mulighed for at se en flot Nuraghe er, at køre til Abbasanta - det tager ca. en time.

Den flotte natur omkring byen byder på flere udflugtsmuligheder på Corrasi-bjerget, hvor du kan møde ørne og vildsvin, og når du når Pardu højsletten, ligger hele Supramonte-landskabet foran dine øjne. Man skal heller ikke glemme den tætte forbindelse til det østlige Sardinien, så du kan nemt komme til Cala Gonones gode strand med de flotte klipper, der præger hele kysten.

Kort over Oliena

Du kan klikke på kortet over Sardinien nedenfor og få et overblik over byen samt ferieboligerne her.

Hotel, ferielejlighed, eller agriturismo?

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du kan finde i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, er mange håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. Vi har stor erfaring i at håndplukke de bedste ferieboliger på både øens mest populære destinationer med en lang tradition for turisme, men også i de mere ukendte egne, hvor du måske ikke finder helt de samme faciliteter, men til gengæld stadig kan opleve autentisk charme. 

Selvom Oliena ikke er ukendt, finder du også her masser af "baglands-charme", særligt i den gamle bydels snævre gader med rustikke huse. Vil du se hvilke indlogeringsmuligheder her er, behøver du blot indtaste datoer i søgemaskinen ovenfor. Finder du ikke en bolig, som lever op til alle dine ønsker, er du velkommen til at kontakte os. Vi har altid gode ideer til lignende destinationer eller andre hyggelige byer i nærheden.

Er det ægte landlig idyl, du drømmer, kan det også være du skulle overveje en ferie på et agriturismo på Sardinien. Det er det, vi herhjemme er vant til at kalde bondegårdsferie. Her kan du nyde rolige, afslappende omgivelser på en gård, hvor der udover værelser eller ferielejligheder ofte er pool og restaurant. Derudover er denne ferieform kendetegnet af varm og imødekommende, personlig service.

Lufthavne og lokal transport på Sardinien

Olbia Lufthavn, der også er kendt som Costa Smeralda Lufthavn (lufthavnskode OLB), er nærmeste mulighed, når du skal holde ferie i Oliena. Dette er en populær lufthavn blandt ferierejsende og benyttes af en stribe flyselskaber i sæsonen såsom Norwegian og easyJet. Kan du ikke finde en passende forbindelse hertil, er Alghero Lufthavn også en oplagt mulighed. Denne er fornylig blevet udvidet og moderniseret. Ryanair er det største flyselskab her.

Der er generelt god offentlig transport på Sardinien. Alligevel anbefaler vi som regel, at du bestiller billeje til ferien. Der er ganske vist busforbindelse til de fleste byer, heriblandt Oliena, men det kan være en ret langsom affære og ofte er antallet af daglige afgange begrænset. Vil du gerne hurtigt frem til din feriebolig fra lufthavnen og ikke midst have mulighed for at komme let omkring i løbet af ferien, bør du derfor booke en lejebil hjemmefra.

Restauranter og shopping

Kan du ikke nøjes med byens eget mini-marked og den lille håndfuld spisesteder, er der ikke langt til for eksempel Nuoro (10 km), hvor udvalg af både restauranter, pizzariaer og caféer er stort. Her findes også talrige supermarkeder og butikker.

Udflugter

Tiscali-bjerget og den forsvundne by er et oplagt udflugtmål for dig, som vil kombinere en aktiv ferie på Sardinien med historiske seværdigheder. Trænger du til at blive kølet lidt af, er du hellere ikke længere fra kysten end, at du kan køre dertil for en hurtig dukkert. Kører du for eksempel til Cala Gonone, finder du flere skønne små sandstrande og laguner. Slut eventuelt dagen af på en af byens gode restauranter, hvor der naturligvis altid er frisk fisk på menuen. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Oliena

Hvad siger gæsterne i Oliena?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser