Rejser til Oristano

Trods en liden størrelse byder den gamle bydel i Oristano på autentisk middelalderstemning, med smalle brostensbelagte gader, pastelfarvede huse og hyggelige pladser. Book din rejse til Oristano med Escapeaway i dag!

Oristano er med knap 32.000 indbyggere hovedbyen på den vest-centrale del af Sardinien. Byen ligger lidt inde i landet, men i bil tager det dig ikke mere end et kvarter at køre ned til den populære Torre Grande-strand. Tårnet som den lange sandstrand er opkaldt efter, er næsten 20 meter i diameter i bunden og dermed det største af sin slags på Sardinien. Det er blot en af mange interessante kulturhistoriske seværdigheder, du kan opleve i kort afstand fra Oristano.

Velkommen til Sardinien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Oristano og andre rejsemål på Sardinien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Middeladerstemning og fredet natur

I selve Oristano er der også flere interessante seværdigheder, som det er værd at udforske. Den gamle bydel er ganske vist ikke så stor, men byder alligevel på ægte middelalderstemning med smalle, brostensbelagte gader, pastelfarvede huse og hyggelige pladser. Byens oprindelse går officielt tilbage til 1070, men der har været bosættelser i området meget længere tilbage. Vil du blive klogere på byen og områdets historie, kan det anbefales at besøge byens arkæologisk museum, hvor du kan se nuraghiske og romerske fund. Er du historisk interesseret, bør du også køre en tur ud til en af Sardernes vigtigste kulturskatte - ruinerne ved Tharros, der ligger mindre end en halv times kørsel fra Oristano.

Når du rejser til Oristano bør du også sætte god tid af til blot at spadsere en tur rundt i gaderne for at opleve hverdagslivet, som det udspiller sig her. På den runde Piazza Roma kan du slå dig ned på en af byens mange fortovscaféer for at betragte folkelivet på pladsen omkring den store byport Torre di San Christoforo fra 1290.

Følger du herfra handelsstrøget Via Umberto I sydpå et par hundrede meter, kommer du til en anden af byens vigtigste pladser, Piazza Eleonora d'Arborea. Midt på pladsen står en statue af Sardiniens mest berømte heltinde, som fra 1383 til hendes død af pesten i 1404 regerede i provinsen. Det var Eleonora d'Arborea, som indførte lovsamlingen Carta de Logu, der blandt andet gav flere rettigheder til kvinder og sikrede fredning af naturområder. 

Oristano-provinsen er udover historiske seværdigheder således også kendetegnet ved at rumme store beskyttede naturområder som Monte Arci Regionalpark og Sinis-halvøen, som inkluderer Stagno di Cabras - et af de bedst bevarede vådområder i Europa, der huser talrige sjældne vandfugle og et rigt fiskeliv. Det nærliggende laguneområde Stagno di Mistras er desuden kendt for et yngleområde for flamingoer. 

Mange udflugtsmål og kulinariske oplevelser

Efter en dag med oplevelsesrige udflugter til seværdigheder eller de flotte strande, som der er adskillige af inden for din rækkevidde, kan du nyde godt af, at Oristano er kendt for sit gode køkken. Det er således ikke svært at finde restauranter, hvor menuen byder på traditionelle retter, der især koncentrerer sig om fisk, skaldyr og lækre pizzaer. Aftenen behøver desuden ikke slutte tidligt i Oristano, da der ofte er liv på byens caféer til sent. 

Med andre ord er Oristano et godt rejsemål for dig, som vil have en godt placeret base for at udforske det vestlige Sardinien. Der er busforbindelser til andre større byer som Cagliari og Bosa fra Oristano, ligesom der ligger en togstation i byens østlige udkant. Med tog kan du også komme til byer som Olbia og Sassari. Vil du gerne slippe for at være afhængig af køreplaner og den til tider langsomme offentlige transport, kan det dog anbefales at bestille billeje til ferien på Sardinien. Med en bil har du desuden bedre muligheder for at kommer omkring til strande og seværdigheder, der ofte kan være svære at nå til på andre vis.

Book din rejse til Oristano her

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Oristano og på resten af Sardinien. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Pula på Sardinien
>> Læs også om afbudsrejser til Sardinien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Oristano