Rejser til Palau

Palau på Sardinien opfylder mange drømme om den perfekte sol- og badeby i Europa. Her finder du den verdensberømte kyststrækning Costa Smeralda med kridhvide sandstrande, krystalklart vand og en herlig feriestemning. Book din rejse til Palau med Escapeaway i dag!

Drømmer du om en afslappende badeferie i naturskønne omgivelser, bør du kigge mod Palau på det nordøstlige Sardinien. Fra Palau har du udsigt over øhavet ved Maddalena, og du er tæt på en række af Sardiniens mest populære feriebyer. Den lille kystby med omkring 4.200 faste indbyggere ligger således tæt ved det kendte område Costa Smeralda.

Selvom du nok vil ende med at bruge en stor del af din ferie på strandene tættest på Palau, har du også masser af andre dejlige badestrande og aktivitetmuligheder inden for kort rækkevidde. Når den sidste aftensol er forsvundet i horisonten, fortsætter livet på byens restauranter og barer.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Palau med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Olbia
>> Læs om vores fleksible pakkerejser til Sardinien her

Hoteller i Palau

Seværdigheder og udflugter

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Palau. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder på Sardinien, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde masser af spændende artikler om denne smukke middelhavsø. God fornøjelse og god rejse!

Strande nær Palau

Hovedattraktionen for de fleste, som rejser til Palau, er strandlivet ved det klare, turkisblå hav. Kysten omkring Palau er da også kendt for sine mange familievenlige badestrande, der ligger blandt klipper, som havet gennem årtusinder har slebet runde og bløde.

Få minutter fra centrum i bunden af en bugt finder du for eksempel den skønne La Sciumara strand med næsten 600 meter gyldent sand og lavt vand, der er et godt valg, hvis du rejser med børn eller vil snorkle. Skal det være lidt mere aktivt, vil det ikke tage dig mere end 10 minutter at køre til Porto Pollo stranden. Den tiltrækker nemlig ikke kun solbadere, men er også kendt for at være et godt sted at prøve kræfter med wind- og kitesurfing. 

Palau er takket være sin beliggenhed tæt ved Maddalena øhavet også et godt udgangspunkt for en dykkerferie på Sardinien. Benyt dig af et af de lokale dykkerfirmaer, som arrangerer ture til nogle af de omkring 40 forskellige dykkersteder omkring Madalena-øerne. Her venter der dig næsten med garanti uforglemmelige undervandsoplevelser.

La Maddalena

Fra havnen i Palau kan du sejle (20 minutter) til La Maddalena, den største af øhavets syv største øer lige ud fra kysten. Den lille øgruppe, som har status af nationalpark, er især kendt som sine uspolerede strande, så husk badetøjet! Der er kun én by på La Maddalena, grundlagt i 1770, som har et godt udvalg af restauranter, caféer og butikker. Er det mere en dag på stranden, der lokker? Så tag eventuelt på en bådudflugt fra La Maddalena til nogle af de mere øde øer som for eksempel Budelli, der har adskillige fine og fredelige badestrande. En af de smukkeste er Spiaggia Rosa, der som navnet antyder, er kendt for sit lyserøde sand. Et andet anbefalelsesværdigt udflugtsmål med båd er Razzoli, den nordvestligste ø i øgruppen. Den er kendt for et rigt fugleliv og sine idylliske strande, der ligger mellem høje klipper.

Udsigtspunkter

Selvom Palau ikke er kendt for sine historiske seværdigheder, bør du afsætte tid til at gå op til Fortezza di Monte Altura. Fæstningen, der er fra midten af 1800-tallet, er i sig selv ganske imponerende, men det er dog panoramaudsigten, der gør det værd at tage turen op ad 170 trin. På en god dag kan du ikke blot se ud over byen og Maddalena-øerne, men helt til Korsika. Der er også mulighed for at få en guidet rundvisning på fæstningen, hvis du vil vide mere om dens historie og arkitektur.

Et andet populært udsigtspunkt ved Palau finder du på toppen af Capo d’Orso omkring 10 minutters kørsel mod øst. Roccia dell'Orso er en særpræget klippeformation, som med lidt god vilje ligner en bjørn. Bjørneklippen, der blev udpeget til et nationalt monument i 1993, har på grund af sit unikke udseende og fremtrædende position formentlig tjent som landmærke for søfolk i årtusinder. Når du står helt tæt på klippen, er det måske ikke helt nemt at se ligheden med en bjørn. Til gengæld er udsigten her i 122 meters højde fantastisk og den beskedne entré værd.

Trenino Verde (Det lillle grønne tog)

Synes du, at den perfekte ferie er en ferie, hvor man giver sig god tid til at udforske omgivelserne i ro og mag? Så bør du tage på en tur med veterantoget Trenino Verde, som kører fra Palau sydpå ind i øens grønne, bjergrige indre. Der findes en håndfuld af disse togruter rundt om på øen, men af en eller anden grund er de ofte lidt oversete. Bor du i Palau og har lyst til et afbræk fra strandlivet, er det oplagt at køre en tur med toget, der følger strækningen Sassari-Tempio-Palau. Forhør dig eventuelt hos byens turistkontor om den aktuelle køreplan for toget. 

En tur med det lille grønne tog er en chance for at se landskaber og byer, som du nok ellers ikke ville opleve i løbet af ferien. Toget kører tilpas langsomt til, at der er god tid til at spotte dyreliv og nyde de flotte landskaber. Det er desuden en oplevelse i sig selv at køre med det gamle tog. Det er en oplagt chance for at give børnene et unikt ferieminde og et indblik i tiden før der var noget som hed højhastighedstog. Vil I ikke køre med hele vejen, er der som regel mulighed for at arrangere ture, hvor man står af undervejs for at spise frokost og eventuelt køre retur med bus.

 

Information og fakta

Her får du lidt nyttige informationer om Palau, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din ferie, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om denne del af Sardinien. God fornøjelse og god rejse!

Afslappende ferie ved havet

Palau opstod først som egentlig by sidst i 1800-tallet og har stadig kun omkring 4.200 faste indbyggere. Der har dog levet folk i området længe før, at lokale hyrder besluttede at slå sig ned her. Et bevis på dette kan du se omkring et kvarters kørsel mod sydvest ved Tombe dei Giganti Li Mizzani. Der er ganske vist kun ruinerne tilbage, men for den historieinteresseret er det alligevel fascinerende at stå ved dette monument, der ligesom de tusindvis af nuragher rundt om på øen er henved 4.000 år gammelt.

Efter Nuragherkulturen forsvandt fra Sardinien, søgte befolkningen på Sardinien ind i landet for at udslippe de hyppige piratangreb ude langs kysten. Palau var derfor ubeboet frem til omkring 1700, hvor hyrder på deres årlige vintervandring fra øens indre ned mod den milde kyst begyndte at tage hele deres familie med dem. Fra slutningen af det 18. århundrede og begyndelsen af det 19. århundrede var Palaus udvikling præget af områdets militærstrategiske betydning. I denne periode forsøgte Napoleon forgæves at invadere og Admiral Nelsons flåde lå i en periode for anker i den beskyttende bugt.

I dag er det ikke længere krigsskibe, der udnytter Palaus gode beliggenhed, men derimod ferierejsende som ønsker sig en god base for at opleve et af de smukkeste områder på Sardinien. Udover den populære marina med plads til 400 lystbåde, er Palau nu en moderne ferieby med alle de faciliteter og tilbud, du har brug får i løbet af ferien. I sommermånederne vokser befolkningen til 35.000, og det er indlysende, hvilken afgørende betydning turismen nu spiller for den lokale økonomi. 

Restauranter og butikker

Der er talrige restauranter og pizzariaer i Palau samt i de nærmeste nabobyer, hvor du kan stifte bekendtskab med det bedste regionens køkken kan byde på. Ikke så overraskende er Palau og resten af Gallura-regionen især kendt for at udnytte havets frugter, som med de karakteriske middelhavskrydderier forvandles til lækkerier for hele familien. Historisk er fisk og skaldyr dog en nyere tilføjelse til menuen på Sardinien. Befolkningen levede i mange århundreder således primært af landbrug inde i landet, mens kysterne var sparsomt befolket. Derfor er forskellige former for kødretter, ricotta og oste også en del af det traditionelle køkken på Sardinien. Det er et godt alternativ, hvis du ikke er så meget til fisk.

Den nordøstlige del af Sardiniens kyst, der er kendt som Costa Smeralda, er kendt for at være jetsettets foretrukne ferieparadis. Der er derfor adskillige restauranter af høj international kvalitet inden for din rækkevidde, når du holder ferie i Palau. Er det spændende kulinariske oplevelser, du ønsker, kan det dog også anbefales at søge ind i baglandet. Her er mange ukendt perler i form af spisesteder, hvor du kan få ukompliceret, autentisk mad og vin, som de lokale selv spiser og drikker.

Der er gode indkøbsmuligheder i Palau, hvis du selv vil stå for nogle af feriens måltider. Der ligger således flere supermarkeder og kiosker end man normalt ville forvente for en by af den størrelse. Der er derudover også et lille udvalg af butikker med blandt andet souvenirs og strandudstyr. Vil du shoppe mere, er der ikke langt i bil til nogle af områdets større feriebyer.

Vejr og klima

Palau har et typisk middelhavsklima, hvor vintren er mild med en gennemsnitstemperatur omkring 10 grader i januar og behagelig varme sommermåneder med temperaturer, der typisk ligger omkring 24-26 grader. Årets nedbør (i gennemsnit 610 mm) falder primært lidt inde i landet i perioden mellem oktober og marts.

Transport 

Olbia Costa Smeralda Lufthavn ligger bare 43 kilometer sydøst for Palau. Talrige flyselskaber flyver hertil fra det mest af Europa i sommersæsonen - heriblandt København. Lejer du en bil i lufthavnen, hvilket kan anbefales i forhold til de andre transportmuligheder, kommer du hurtigst til Palau ved at blot følge Strada Statale 125. I bil tager turen normalt omkring 45 minutter. Der er omkring 300 kilometer fra Palau til øens anden lufthavn ved Cagliari.

Der er busforbindelser mellem Palau og områdets andre byer. Ligeledes kører der busser til Olbia Costa Smeralda lufthavnen i sommersæsonen. Vil du slippe for at være afhængig af køreplaner, kan det anbefales at leje en bil til ferien. Det gør det nemmere at komme omkring og giver dig en langt større frihed til at lave spontane udflugter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Palau?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser