Rejser til Porto Cervo

Prinsens ferieparadis på Costa Smeralda

Porto Cervo er hovedbyen på den berømte Costa Smeralda, som frekventeres af berømtheder, smukke yachts og tilmed har fantastiske strande.

Byen er på mange måder indbegrebet af eksklusiv ferie på Sardinien med elegante butikker, restauranter og et spændende natteliv. At det internationale jetset har en forkærlighed for Porto Cervo og Costa Smeralda, kan du forvisse dig om på en gåtur ned til marinaen. Her ligger Middelhavets mest overdådige yachts side om side. 

Costa Smeralda for jetsettet

Porto Cervo blev etableret i starten 1960'erne af Prins Karim Aga Khan 4., som var blevet betaget af den smukke kyststrækning og ville skabe et eksklusivt ferieparadis for sine venner.

Prinsen stiftede Consorzio Costa Smeralda, som opkøbte den nødvendige jord langs kysten fra de lokale bønder og fiskere. Verdensberømte landskabsarkitekter og designere blev dernæst hentet ind for at opbygge feriebyen under konsortiets restriktive krav til byggestil, materialer osv. Udover bymidten som delvist imiterer en maurisk middelalderlandsby, blev der bygget golfbaner og den flotte marina.

Sardiniens nye eksklusive ferieby blev hurtigt populær blandt Europas øverste sociale lag, og folk som kong Juan Carlos af Spanien, Catherine Deneuve og Brigitte Bardot kastede hurtigt deres kærlighed på den unikke ferieby. Adskillige årtier senere er Porto Cervo stadig et af verdens mest fashionable feriesteder, der tiltrækker russiske oligarker og hollywoodstjerner.

Consorzio Costa Smeralda kontrollere stadig Perto Cervo, men der er de senere år dog sket en vis udvikling i områdets målgruppe, som betyder, at Porto Cervo er blevet mere tilgængelig for os "almindelige" ferierejsende. Det er ikke mindst på grund af udvidelsen af den nærliggende Olbia Lufthavn, som benyttes af lavprisflyselskaber, der har skubbet på udviklingen. Selvom dele af Porto Cervo stadig hører til blandt de absolut dyreste og mest lusuriøse ferieområder i verden, er der de senere år således også blevet plads til, at hoteller med mere overkommelige priser er åbnet. Hotel, villa eller ferielejlighed?

Du finder mere end 1.500 ferieboliger i Italien her hos Escapeaway - inklusiv et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sardinien. 

Vil du holde ferie i Porto Cervo, kan du hurtigt få en oversigt over de tilgængelig ferieboliger ved at bruge søgemaskinen ovenfor. 
 
Foretrækker du landlig idyl fremfor strandlivet med jetsettet? Så kan vi varmt anbefale dig at vælge en ferie på et agriturismo på Sardinien. Det er typisk charmerende landsteder, som har indrettet et mindre antal ferielejligheder eller værelse. Ofte driver værtsfamilien stadig landbrug i form af for eksempel vin eller olivendyrkning. Det kan være en enestående mulighed for at komme tæt på det autentiske sardinske hverdagsliv langt fra masseturismen.

Ligeledes er det oplagt at leje en hel villa på Sardinien, når du skal afsted med en større gruppe venner eller storfamilien. Her kan I have det hele for jer selv - pool, have osv. 

Har du spørgsmål om de forskellige ferieboligtyper, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os.

Transport

Der findes adskillige lufthavne med internationale forbindelser på Sardinien - også med direkte fly til Danmark. Skal du holde ferie i Porto Cervo, er den nærmeste af disse Olbia lufthavn (lufthavnskode OLB). I sæsonen flyver flere lavprisflyselskaber hertil såsom Norwegian, Vueling og easyJet.  Der er derfor ofte gode chancer for at finde billige flybilletter hertil.

Få mere information om direkte flyforbindelser til Italien

Det tager godt 45 minutter at køre i bil fra lufthavnen til Porto Cervo. Trods taxi og busforbindelser vælger vores gæster da også ofte at leje en bil for samtidig at have mulighed til at udforske øens seværdigheder i eget tempo. 

Udflugter

Du har en god base for at udforske det nordlige Sardinien og ikke mindst resten af Costa Smeralda. Kør for eksempel en kort tur ad kystvejen mod syd til Porto Rotondo og nyd de fantastiske panoramaudsigter undervejs.

En ferie på Sardinien er naturligvis også en chance for at udforske spændende historiske monumenter finder man alt fra stenaldergrave og romerske templer til smukke kirker og tårne fra middelalderen. 

Ønsker du at udforske øens mange seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af interessante udflugter på Sardinien.

Du kan finde det lokale turistkontors hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Porto Cervo

Populære hoteller i Porto Cervo

Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
9,2
Fabelagtigt
1115 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
9,4
Fabelagtigt
73 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sardinien, Porto Cervo
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Pool (evt. sæsonåben)