Rejser til Posada

Sardinien fra en bakketop

Posada er lille, hyggelig og historisk med 2.400 indbyggere og en forsvarsborg fra 1200-tallet. De nærmeste fine sandstrande ligger blot ca. 3 km væk.

Posada ligger på Sardiniens østkyst. Mod syd møder man Gennargentu-bjerget og de mange skjulte laguner og grotter langs kysten, mens man nordpå kommer til de smukkeste sandstrande, bl.a. La Cinta ved San Teodoro.

Olbia, hvor man finder en international lufthavn, ligger blot ca. 45 km væk. Selve Posada by med sine ca. 2.400 indbyggere ligger på en bakketop med et lille middelaldercentrum. Fra 1200-tals-borgen Castello della Fava, som ligger over byen, er der en fin panoramisk udsigt. For foden af byen finder man en kreativt vægmaleri, som det ses på billedet.

Kort over Posada

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.



Hotel, ferielejlighed eller villa?

I udvalget på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. 

Mens ferielejlighed kan være det perfekte valg, hvis du ønsker at kunne tilberede dine egne måltider, kan et hotel være en chance for at slippe helt for alle dagligdagens sure pligter som eksempelvis rengøring.

Når du bruger søgemaskinen ovenfor, får du præsenteret du hurtigt få et overblik over alle typer ferieboliger i Posada. Udvalget kan også inkluderer villaer og agriturismo, som er det vi i Danmark plejer kalde bondegårdsferie. Begge er ferieformer, som er værd at overveje, hvis du er på udkig efter en unik ferieoplevelse.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder på den del af øen, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Der er gode muligheder for at flyve til Sardinien fra Danmark. Skal du holde ferie i Posada, er Olbia lufthavn den nærmeste, men inden for næsten rækkevidde er også Alghero Lufthavn, der har flere ruter. Disse lufthavne betjenes af talrige flyselskaber som Ryanair, easyJet, Vueling og Norwegian med ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. 

Da nogle nogle flyselskaber kun har sæsonflyvninger til Sardinien og udvalget af ruter i øvrigt med jævne mellemrum ændrer sig, anbefaler vi, at du selv tjekker det aktuelle udvalg i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det nemt at finde den billigst pris på flybilletter de dage, der passer bedst til din ferie.

Der er busforbindelse til Posada fra blandt andet Olbia, men vil du gerne kunne bevæge dig ubesværet rundt i løbet af ferien, kan det anbefales at leje en bil. For de fleste vil det mest praktiske være at bestille billeje på Sardinien med afhentning direkte i lufthavnen. Så kommer du hurtigere frem til din feriebolig og kan med det samme tage hul på en oplevelsesrig ferie med spændende udflugter til øens mange seværdigheder.

Restauranter og indkøbsmuligheder

Du kan få det meste til de daglige fornødenheder i det lille mini-marked, som i skrivende stund findes i byen. Har du en bil til rådighed, er der desuden også større supermarkeder inden for rimelig rækkevidde.

Der er et passende udvalg af spisesteder i selve Posada, og vil du for alvor fordybe dig i den sardinske gastronomi er der ikke langt til lidt større byer med et bredt udvalg af restauranter og trattoriaer. Det er dog heller ikke usædvanligt, at man selv i den mindste lille flække kan støde på et lille spisested med solide, lokale retter af høj kvalitet.

For mange førstegangsbesøgende er det lidt overraskende at fiskeretter på en ø som Sardinien ikke totalt dominere de traditionelle retter på menukortet. At rustik bondekost med for eksempel svinekød derimod anses for de mere traditionelle særligt i øens indre, er der gode historiske grunde til. Gentagende invasioner fra forskellige folkeslag fik således den oprindelige befolkning til at trække sig væk fra kystområderne, og fiskeriet fik formentlig derfor først senere en kulinarisk indflydelse end man umiddelbart kunne forvente. 

Udflugter

Husk at pakke badetøjet, når du skal holde ferie i Posada. Der er få kilometer til fine sandstrande som for eksempel La Cinta ved San Teodoro, Su Tiriarzu eller Cala di Budoni, som udover det krystalklare vand byder på gode faciliteter med caféer og børnvenligt lavt vand. Det er som regel muligt at leje parasol og liggestol. Når der er vind, hvilket der ofte er her på østkysten, tiltrækker stranden mange surfere. Det er også populært at snorkle her. 

Vil du ikke bruge hele ferien ved vandet, hvilket kan være fristende, er Posada også et fint udgangspunkt for udflugter lidt ind i landet til nogle af de andre hyggelige landsbyer eller interessante historiske seværdigheder, som Sardinien er rig på.

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et bredt udvalg af velorganiseret udflugter på Sardinien, som du med fordel kan booke online hjemmefra. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Posada