Rejser til Sa Rocca Tunda

Ferie ved Sinishalvøens flotte strande

Sa Rocca Tunda er mere et område end en by. Her findes sporadiske butikker og restauranter langs vejene i området, men en egentlig by er der ikke tale om.

Sa Rocca Tunda ligger på den nordlige del af Sinis-halvøen. En halvø der er en af de mest skønne og interessante dele af Sardinien. Her finder du både mange dejlige badestrande og nogle af øens mest kendte historiske seværdigheder.

Alligevel er området ikke overrendt af turister, og lokalbefolkningen møder dig altid med et venligt "buongiorno", "buona sera" eller "salve". 

Kort over Sa Rocca Tunda

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i området samt en oversigt over nærmeste lufthavne.

I dette område kan man finde levn af "Nuraghi" som eksempelvis Thassos, en af de mest kendte byer fra den Føniske tid. Her er naturen urørt og varieret fra sanddynger til bratte klipper langs kysten.Hotel, ferielejlighed eller agriturismo?

I udvalget på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. 

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over de tilgængelig ferieboliger i Sa Rocca Tunda. Klik ind på de enkelte boliger for en uddybende beskrivelse.  

En ferielejlighed eller villa, hvor du har eget køkken, er for eksempel ideel, hvis du ønsker at kunne tilberede dine egne måltider i løbet af ferien. Det kan være en anledning til at besøge og handle på de lokale markeder og eksperimentere med de lokale råvarer. 

Vil du hellere slippe for de praktiske gøremål, er et hotel det rette valg. Her vil der blive taget hånd om alting, så du for eksempel ikke skal bekymre dig om indkøb og tilberedning af måltider, men blot skal bestemme dig for en ret på menukortet.

Har du spørgsmål om de forskellige indkvarteringsmuligheder i dette område, er du meget velkommen til at ringe. Vi sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne og lokal transport

Skal du holde ferie i Sa Rocca Tunda, er Alghero lufthavn (lufthavnskode AHO) nærmest, omend der kun er få km mere til lufthavnen ved Cagliari. Disse lufthavne betjenes af både charter-, lavpris- og traditionelle flyselskaber som Ryanair, easyJet, Vueling samt SAS, Lufthansa og British Airways. Det er derfor som regel næsten altid muligt at finde en passende flyafgang hertil fra Danmark. 

Udvalget af ruter kan dog ændrer sig fra år til år, og derfor anbefaler vi, at du selv tjekker det aktuelle ruteudvalg i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det også nemt at finde den billigst pris på flybilletter de dage, der passer bedst til din ferie.

Selvom der er busforbindelse til halvøen, kan det være svært at nå helt frem til selve Sa Rocca Tunda med offfentlig transport. Har du en lejebi, er det til gengæld ikke noget problem, da der er gode vejforbindelser hertil, uanset hvilken retning du kommer fra. Derfor foretrækker mange af vores rejsende da også allerede hjemmefra at bestille billeje i Alghero. En bil giver dig desuden mere frihed til at udforske områdets seværdigheder i løbet af ferien uden at skulle bekymre dig om køreplaner.

Restauranter og shopping

Udover de forskellige butikker og restauranter langs vejene i området, er der i de nærmeste byer, Cabras og Oristano, et godt udvalg af restauranter, butikker og indkøb af fødevarer.

Udflugter

Den mest tillokkende attraktion her er stranden, men vil du ikke nøjes med at dase ved vandet hele ferien, kan du for eksempel holde golfformen ved lige på en af øens største golfbaner, Is Arenas Golf Club, der ligger få kilometer væk.

Hvor Sa Rocca Tunda ikke udgør en rigtig by, er der til gengæld adskillige gamle små landsbyer inden for kort rækkevidde, hvor du kan opleve det ægte Sicilien. Kør for eksempel til Santu Lussurgiu, som trods sin lille størrelse er kendt for at have en kvalitetsrestaurant, Sas Benas, hvor du kan nyde lokale retter og gode vine i hyggelige omgivelser. 

Lidt længere væk er landbyen Bosa bestemt også et besøg værd. I den farverige by er der både forretningsliv og et fint udvalg af spisesteder, samt ikke mindst en dejlig italiensk atmosfære. 

Er du historisk interesseret har Sardinien naturligvis også virkelig meget at byde på. Et besøg ved ruinerne af den føniske/romerske havneby Tharros er næsten obligatrisk, ligesm det også er på Sinis-halvøen, at du kan se Sardiniens næstældste kirke, San Giovanni di Sinis (Johannes Døberens kirke) fra 470 f. Kr.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Sa Rocca Tunda