Rejser til San Teodoro

Måske Sardiniens allersmukkeste strande?

Ude ved kysten ved San Teodoro finder du nogle af Sardiniens absolut smukkeste sandstrande, hvor selv mindre børn kan bade sikkert, imens de store kan løbe, svømme, springe og være aktive.

San Teodoro ligger kun 30 km fra Olbia lufthavn og ikke meget længere fra havnen ved Golfo Aranci, hvor mange sejler til for at komme til øen fra fastlandet. Det er derfor ikke helt tilfældigt, at San Teodoro er blevet et kendt turistmål - i hvert fald blandt mange italienere.

Italiensk badebystemning

Heldigvis har man i tide formået at stoppe store byggerier, der kunne have ødelagt landskabet, så området er stadig meget smukt. I San Teodoros bycentrum, der egentligt er ret lille og ligger på en lille bakke, er der stadig meget hyggeligt. Der er talrige restauranter og cafeer i byen, og om aftenen i sommermånederne lukkes en del af centrum af for biler, og du kan spadsere roligt rundt og se på byens sommermarked.

Mange smukke og gode sandstrande

Ved byen er der ikke mindre end 18 strande, som du let kan komme til enten til fods eller i bil. La Cinta-stranden er den mest berømte, men også Isuledda-stranden på den sydlige side af San Teodoros centrum er meget kendt, og dertil kommer de små bugter, som Lu Impostu og Cala Brandinchi.

Transport og udflugter

Medmindre du allerede befinder dig på fastlandet og vil over til Sardinien, anbefaler vi at du ankommer til Olbia med fly. Til dig der elsker at ligge på stranden og vil bare slappe af på én café kan vi ikke anbefale at have bil til rådighed hele ferien... udflugter er stadig mulige med båd langs med vandet og ud til den smukke Tavolara ø, hvor snorkling er en helt fantastisk oplevelse, da der er grotter og flotte hvide klipper. Hører du ellers til de rejsende, der hellere vil fordybe sig naturen ind i landet, så har du ca. en til halvanden times kørsel for at komme oppe i bjergene ved Bitti eller Orgosolo og Oliena i Barbagia-området... og skulle du være nysgerrig efter at besøge den eksklusive Costa Smeralda-kyst, så har du ca. 1 times kørsel dertil.

Oplagt familieferie

Når skolerne holder sommerferie, er San Teodoro det oplagte feriemål for en badeferie for hele familien. Stemningen i byen præges fra slutningen af juni til slutningen af august af sommergæsterne - men vælger du at komme uden for skoleferien, så er byen helt anderledes. Der er et lavere aktivitetsniveau og bedre plads på strandene, hvor det smukke italienske sprog ikke længere tales højtlydt mellem forældrene og deres børn men tales igen. Ja, uden for sommerferien er San teodoro også et godt sted for par, der gerne vil bo tæt på en god strand.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Teodoro