Rejser til Santa Margherita di Pula

Santa Margherita di Pula er en charmerende kystby på det sydlige Sardinien, knap en times kørsel fra den større by Cagliari. Santa Margherita di Pula er kendt for sine fantastiske strande, krystalklart vand og sin maleriske havn, som tiltrækker med en atmosfære, der langt fra minder om hverdagens stress og pligter. Her bliver du budt velkommen til en sand oase til en rolig og afslappende ferie ved havet. 

Strandene i Santa Margherita di Pula er nogle af de smukkeste på Sardinien. Næsten 10 kilometer blød, gylden sand fører ned til en lav og behagelig vandoverflade, der skinner i forskellige nuancer af blåt og grønt. Flere steder er vandet så klart, at du kan observere havbunden uden du behøver at gå ned i vandet. Byen er konstrueret af en række bugter og strande med klipper og de forskellige områder har forskellige navne (såsom Cala Marina og Cala Bernadini). Den mest berømte strand i området er Su Giudeu i Chia, hvis skønhed tiltrækker både lokale og internationale besøgende. Her kan du se frem til afslappende stunder i solen og behagelige svømmeture i havet. Andre strande at notere sig er Tuerredda, Campana, Cala Cipolla og Sa Colonia.

Et område med en masse at opdage

Selvom strandene nok er den største attraktion i Santa Margherita di Pula, er der stadig meget andet at udforske for dem, der ønsker en pause fra strandlivet for en stund. I den smukke natur i byen, er der flere vandrestier, der fører dig gennem fyrreskove og pinjetræer. Flere af disse stier har en malerisk udsigt over både havet og bjergene. Til havs kan du også prøve kræfter med aktiviteter som surfing, kajakroning, windsurfing og dykning.

Ikke langt fra Santa Margherita du Pula finder du også flere interessante og historiske byer og steder, du kan besøge. For eksempel ligger den antikke by, Nora, ikke mange kilometer væk. Nora er en af de ældste byer på Sardinien, og har en historie, der strækker helt tilbage til både romerne og fønikerne, hvis spor du stadig kan se rundt omkring i byen. Hvis du gerne vil kombinere afslapning på ferien med lidt bevægelse kan du nemt gå til og fra Nora langs de træbeklædte avenuer. Når du er kommet frem til Nora, kan du tage en dejlig svømmetur i Nora-lagunen.

Det lokale køkken i Santa Margherita di Pula er også hele besøget værd og er også med til at tiltrække mange til byen. Køkkenet henter inspiration og indflydelse fra både det lokale område og fra Italiens fastland. På byens forskellige restauranter kan du smage på lokale specialiteter, der er lavet af traditionelle italienske råvarer, som frisk fisk, skaldyr, pasta og lækre oste.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Margherita di Pula