Rejser til Santa Teresa di Gallura

Populær badeby med ægte charme

Byen som er fra starten af 1800-tallet, blev først og fremmest etableret for at stoppe smuglervejen mellem Sardinien og Korsika.

Santa Teresa Gallura ligger således på den nordligeste del af Sardinien med udsigt over Bonifacio-strædet, som adskiller øen fra Korsika. På grund af den korte afstand til den franske ø, har mange korsikanere i tidens løb slået sig ned i området. Sprogkyndige vil derfor bemærke at den lokale dialekt minder om den, man finder på det sydlige Korsika.

I dag er Santa Teresa, som har lidt over 4000 indbyggere, er et kendt badested og siden 1960’erne har byen været et yndet rejsemål. Selvom her derfor kan være mange turister i højsæsonen, har byen alligevel formået at bevare meget af dens oprindelige charme og lokalkolorit. Sporene efter byens oprindelige formål kan stadig ses i form af talrige befæstede vagttårne langs kysten.

Kort over Santa Teresa di Gallura

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Området

Ved Santa Teresa ligger forbjerget Capo Testa, der ligger for enden af en lang landtange. Her ligger Santa Reparata- og Rena di Ponente-stranden. For enden af forbjerget kommer man til nogle meget flotte granitklipper og lidt mod øst ligger den eventyrlige dal, Valle della Luna, et fantastisk landskab af smukke majestætiske granitklipper.

Tæt ved byen ligger Rena Bianca stranden, som har fint hvidt sand og med sine lave vand er velegnet til børn. Her er en lang række faciliteter, og det er muligt at leje solparasoller, liggestole og kajakker. For de større børn venter der her mange timers underholdning med snorkel.

 Hotel, ferielejlighed eller ... ?

De hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, har vi nøje udvalgt udfra kritierier, som vi ved er vigtige for ferierejsende som beliggenhed, service osv. Vores udvalg af håndplukkede ferieboliger inkluderer hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. 

Udover hoteller og ferielejligheder kan du på nordspidsen af Sardinien ofte også leje villaer. Er du ved at planlægge en ferie på Sardinien med storfamilien eller en større gruppe venner, er netop muligheden for at leje en hel villa på Sardinien en oplagt mulighed. Her vil I have det hele for jer selv og kan slappe helt af ved pool, på terrassen osv. uden at skulle tage hensyn til andre gæster. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen i din ferieperiode. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at svare på dine spørgsmål og eventuelt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige ferie for dig.

Lufthavne og lokal transport

Der er omkring 63 km fra Olbia Lufthavn til Santa Teresa. Inden for rimelig rækkevidde er også for eksempel Alghero Lufthavn, som blandt andet benyttes af Ryanair. Der er derfor særligt i sommersæsonen gode muligheder for at finde en flyforbindelse, som passer, når du skal holde ferie på den nordlige del af den smukke middelhavsø. 

Husk at du kan booke både flyrejse og feriebolig som en samlet pakke her hos os. Det er nemmere end at bestille dem hver for sig, og det giver dig desuden den ekstra tryghed, at du så er dækket af pakkerejseloven og Rejsegarantifonden.

Det er muligt at tage bus fra både Olbia og Alghero til Santa Teresa di Gallura. Generelt er der gode muligheder for at komme omkring på øen med bus (jernbanenettet er ikke så stort). Vær dog opmærksom på at der ofte kun er få afgange på søn- og helligdage. Ligeleldes er der ofte kun få daglige afgange til de små byer. 

Vil du ikke være begrænset i din bevægelsesfrihed, kan det anbefales at benytte billeje på Sardinen. I de fleste tilfælde er det mest praktiske at bestille billeje i Olbia Lufthavn, eller hvor du nu lander. 

Pakkerejser til Sardinien med fly, ophold og evt. lejebil

Skal det være nemt og trygt kan du også vælge at bestille en pakkerejse med Escapeaway Rejser til Santa Teresa di Gallura eller et af de mange andre rejsemål på Sardinien du finder i programmet. Du kan rejse fra de fleste lufthavne i Danmark, og bestiller du din rejse som en samlet pakke så er du automatisk dække af rRejsegarantifonden og desuden vores udviddet ansvarsforsikring. Indtast blot hvor og hvornår du ønsker at rejse i søgemaskinen og få et overblik med alle flyrejser og flyselskaber der flyver til Sardinien.

Rejse til Sardinien, klik her for mere information her

Færge til Korsika

Fra Santa Teresa går der regelmæssigt færger nordpå til den søde, dyre og meget sydfranske Bonifacio på Korsika.

Udflugter

Santa Teresa di Gallura og nærmere bestemt kyststrækningen her er et yndet rejsemål for dykkere og badende med snorkel. Der findes da også adskillige dykkercentre, som arrangerer spændende ture i området. 

Udover vandaktiviteterne og afslappende stunder på de dejlige strande, byder Santa Teresa også på mange spændende udflugtsmuligheder. I næromådet omkring forbjerget Capo Testa er der for eksempel rig mulighed for at tage på flotte ture til fods eller hest. 

Du bor også godt placeret for en tur til Korsika. Lige på den anden side kan et besøg i Bonifacio varmt anbefales. Byen har takket være nærheden til Sardinien et meget tydeligt italiensk præg med hyggelige gamle gader og smukke strande.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Byens egen hjemmeside henvendt til turister finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santa Teresa di Gallura