Rejser til Sant'Antioco Ø

Et fredeligt hjørne af Sardinien

Øen som ligger på den sydvestlige del af Sardinien kun 90 km fra Cagliari, er perfekt til en romantisk ferie eller familiehygge.

Sant'Antioco øen har et areal på 108 km² og er dermed den fjerdestørste ø i Italien efter Sicilien, Sardinien og Elba. Man behøver ikke at sejle til øen, da en dæmningsvej forbinder den med resten af Sardinien.

Når du er kommet over dæmningen, vil du næsten med det samme mærke, at der hersker en lidt mere rolig og tilbagelænet atmosfære på Sant'Antioco. Her kan du nemt pludselig befinde dig i en stille sidegade eller på en øde landevej kun omgivet af det bakkede landskabs vilde oliventræer og stedsegrønne buske. 

Kort over Sant'Antioco Ø

Klik på kortet og få et overblik over øen samt ferieboligerne, vi tilbyder på Sardinien.

Ukendt og charmerende

Det er en af de mest ukendte og mindst turistede udflugtsmål fra Sardinien, men samtidigt meget charmerende og økonomisk tilgængelig for alle. Den sydvestlige del af Sardinien er faktisk meget smuk, og ud over Sant’Antioco skal man ikke gå klip af Carlorforte ø, Nebida, Cala Domestica, Buggerru og Piscinas.

På Sant'Antioco vil du uden tvivl føle dig draget af strandene. Der er fine strande mange steder rundt om øen, og der er som regel god plads - især hvis man tager til dem uden så mange faciliteter. 

Arkæologisk arv

Udover de flotte strande og den smukke natur, har Sant’Antioco også en rig arkæologisk arv. På øen findes flere velbevarede ‘nuraghi’, begravelsespladser fra kartageniensisk tid , den såkaldte Tophet, en af Europas ældste kriker og rester af en bro fra Romertiden.

Er du historisk interesseret, kan et besøg på det etnografiske museum og Ferruccio Barreca museet i Sant'Antioco by varmt anbefales.

Vigtige byer

De vigtigste byer på Isola di Sant'Antioco er Sant’Antioco og Calasetta. Byen Sant’Antioco, som har 12.000 indbyggere, ligger på ruinerne af den ældgamle føniske by Solki, grundlagt af fønikerne i 8 . århundrede f.Kr. Dette var den første by, som fønikerne grundlagde på Sardinien. Den udviklede sig til et vigtigt deres vigtigste handelscentre i Middelhavet. Hotel, ferielejlighed eller villa

I søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser kan du finde mere end et sted at overnatte under ferien i Italien. Udover de populære, veludviklede rejsemål, hvor alle faciliteter er på plads til en afslappende ferie, har vi også fundet en bred vifte af mere ukendte, uturistede destinationer, hvor du har chancen for at opleve den autentiske italienske charme og gæstfrihed. Det kunne for eksempel på en ferie i en villa på Sant'Antioco Ø.

Alle ferieboligerne på den lille ø og resten af Sardinien, hvad enten det er hoteller, ferielejligheder eller villaer, besøges løbende af vores rejsekonsulenter, som derfor kan give dig personlige tips og råd, hvis du ønsker mere information om boligerne eller området. Finder du ikke svar på alt i boligbeskrivelserne, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper gerne med at sammensætte den perfekte ferie for dig.

Lufthavne og lokal transport

Den nærmeste lufthavn, Cagliari Lufthavn - officelt Cagliari Elmas Aeroporto, er Sardiniens vigtigste, som på grund af sin beliggenhed i syd tæt ved de fantastiske strande modtager en stor del af øens feriegæster. Lufthavnen betjenes af en lang række flyselskaber heriblandt lavprisflyselskaber som easyJet, Ryanair, Vueling og Airberlin.

Du kan bruge søgemaskinen øverst på siden til at finde en passende flyforbindelse til din ferie. Vælg 'Fly + ophold' og indtast derefter datoer for ankomst og afrejse. Bemærk hos Escapeaway Rejser sælger vi udelukkende flybilletter i forbindelse med pakkerejser. Du kan altså ikke nøjes med at købe flyrejsen.

Der er busforbindelse ud til øen fra togstationen fra blandt andet Iglesias, som man kan komme til med tog fra Cagliari. Derudover kører dagligt enkelte busser fra Cagliari via Carbonia til Sant’Antioco. Kan du ikke finde en forbindelse til passer til dit behov, er der naturligvis også gode muligheder for at leje en bil i lufthavnen. Du kommer hurtigere frem i bil og vil desuden have nemmere ved at komme omkring i ferien uden konstant at skulle tjekke buskøreplaner.  

Restauranter og inkøbsmuligheder

Du vil få rig mulighed for at stifte bekendtskab med lækre pizzaer, pasta- og fiskeretter. I Calasetta og specielt i Sant’Antioco finder du således talrige restauranter, hvoraf mange ligger ganske idyllisk ved vandet eller de gamle bykerner. Derudover er der i øens større byer supermarkeder nok til at dække alle feriens behov. 

Udflugter med guide

Der er et væld af spændende historiske seværdigheder rundt om på øen. Mange af dem opleves bedst i selskab med en lokalkendt guide, som kan vise dig de steder, du selv ville overse. I Sant’Antioco by er det for eksempel en udforglemmelig oplevelse at komme med på en tur ned i de kølige katakomber. 

Vores lokale samarbejdspartnere tilbyder et væld af velorganiseret udflugter på Sardinien, som du med fordel kan booke online allerede før afrejsen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller på Sant'Antioco Ø