Rejser til Santu Lussurgiu

Stemningsfuld middelalderby på udslukt vulkan

Santu Lussurgiu ligger oppe i bjergene bag Oristano på Montiferrus østlige skråninger - en gammel nu udslukt vulkan, hvis spor endnu er synlige.

Beliggenheden i omkring 500 meters højde med bjerge til den ene side og havet til den anden samt en god forsyning af kildevand har historisk set givet byen en god strategisk position. Området har da også været beboet siden oldtiden. 

Selve byen Santu Lussurgiu på Sardinien, som i dag har omkring 2400 faste beboere, blev dog formentligt etableret i middelalderen. Man har formået at bevare den gamle bykerne, som med sine smalle brostensbelagte gader og rustikke stenhuse hører til blandt det mest oprindelige, man kan opleve på Sardinien. Byens økonomi er stadig primært baseret på landbrug med blandt andet får- og kvægavl samt olivendyrkning.

I nærheden af bycentrum kan man stadig se kanten af det store vulkankrater, som nu har været inaktivt i ca. 1,5 millioner år. 

Kort over Santu Lussurgiu

Klik på kortet for at få et overblik over byen og området, samt hvilke hoteller og ferielejligheder vi i øjeblikke kan tilbyde her.

Væddeløb

I løbet af karnevalet i februar bliver gaden Via Roma omdannet til væddeløbsbane for det historiske og spændende hestevæddeløb Carrela ‘e nanti, som er byens største fest. Derudover kan man også nyde godt af et væld af små stande, der byder på lækre lokale delikatesser. Er du her i starten af juni, kan du ligeledes opleve den store hestefestival, Fiera Regionale del Cavallo.

International anerkendelse

Byen er i dag kendt for især Sas Benas bemærkelsesværdige restaurant, som har givet byen international anerkendelse, takket være musikeren Antonio Diego Ares arbejde. Her er du nemlig i autentiske omgivelser og har mulighed for et gå på opdagelse på selve Montiferrus skråninger eller langs den smukke og - for Sardiniens vedkommende - usædvanlige kyststrækning ved Oristano.Hotel, ferielejlighed eller villa

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du kan finde her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer på Sardinien. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Santu Lussurgiu i din ferieperiode. Du kan efterfølgende klikke ind på de forskellige boliger i oversigten for at få en uddybende beskrivelse. Da alle ferieboligerne vi tilbyder i byen og på resten af øen løbende besøges af vores rejsekonsulenter, kan vi give personlige tips til oplevelser i området og retvisende information om boligen.

Lufthavn og transport

Nærmest lufthavn er Alghero Lufthavn, men inden for rækkevidde af byen ligger også Sardiniens vigtigste indgangsport, Cagliari Lufthavn, som betjenes af talrige store og små flyselskaber. Det er derfor sjældent svært at finde en passende forbindelse til Sardinien fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding undervejs. 

Der er busforbindelse til Santu Lussurgiu fra blandt andet Abbasanta og Oristano, hvorfra der er tog og busforbindelser videre til resten af øen.  Bemærk dog at der ofte kun enkelte daglige forbindelser, som passer. Derfor er det i de fleste tilfælde bedst at leje en bil. Så kommer man nemmere til og fra lufthavnen, ligesom der er flere muligheder for at tage på udflugter i løbet af ferien.

Bestil rejse til Sardinien med fly, feriebolig og billeje

Du kan slippe for besværet med selv at sammensætte din rejse ved at vælge en pakkerejse hos Escapeaway Rejser. Her bestiller du så din ferie i Santu Lussurgiu som en samlet pakke med flyrejse, feriebolig og eventuelt billeje. Det er ikke blot nemt og billigt, men også fordelagtigt da giver din ferie dækning af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven.

Mere information om pakkerejser til Sardinien

Udflugter og seværdigheder

I byen ligger huser et palazzo fra det 18. århundrede en stor samling af primært redskaber og genstande knyttet til landbrugslivet i området - Museo della Tecnologia Contadina. Alt sammen ting som lokale familier har doneret gennem årene. 

Der er mange andre interessante historiske seværdigheder nær byen. Der ligger for eksempel et velbevaret Nuraghe-kompleks fra det 15. og 16. århundrede f.v.t. i nærheden. Det er umuligt ikke at mærke historiens vingesus, når man står foran dette imponerende bygningsværk, hvis funktion arkæologerne endnu ikke med sikkerhed har fastslået. Det kan også anbefales at lægge vejen forbi Tombe dei Giganti – Giganternes grave, der ligeledes stammer fra Nuraghe-tiden.

Sidst, men ikke mindst, bør enhver historisk interesseret rejsende også køre en tur ud til byen Cabras på Sinishalvøens sydlige spids for at besøge ruinerne af Tharros, der oprindeligt blev anlagt af fønikerne som anløbsplads på ruten til Frankrig. Husk i øvrigt badetøjet da der i dette område er flere gode badestrande. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside (italiensk)

Hjemmeside for hestevæddeløbet: www.sacarrelaenanti.it

Hjemmeside for byens museum: www.museotecnologiacontadina.it

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Santu Lussurgiu