Rejser til Tempio Pausania

Meget af den gamle bykerne i Tempio Pausania er bygget grå, rustikke granitblokke. Denne byggestil fra primært det 17. og 18. århundrede ser man også i flere byer på det sydlige Korsika, som da også ligger ret kort afstand herfra. Rejser du til Tempio Pausania, kan du glæde dig til at gå på opdagelse i de smalle, stemningsfulde gader i centrum. Her gemmer sig mange historiske seværdigheder og hyggelige piazzaer. Sæt dig på en bænk eller på en af de indbydende fortovsrestauranter for at nyde stemningen og betragte byens rolige liv.

Granit og kork

Langt tilbage i historien har Tempio Pausania været et vigtigt knudepunkt for denne nordlige del af Sardinien. Skiftende folkeslag har derfor i tidens løb taget herredømmet over byen lige fra romerne, som grundlagde den allerede i det 2. århundrede f.v.t., til fyrstehuset Savoyen, som gav bymidten dens nuværende granitudtryk.

Omkring Tempio Pausania er store skove af korkege, hvorfra en stor del af den sardiniske kork, som forsyner resten af Italien, stammer. Produktionen af kork har været og er stadig vigtig for byen, hvor du i adskillige butikker kan købe ting af kork. Der er sågar et kork-museum, hvor du kan se forskellige tiders udstyr fra produktionen.

I dag har Tempio Pausania, der af de lokale ofte blot kaldes for Tempio, omkring 14.000 indbyggere. Der er altså ikke ligefrem tale som en stor by sammenlignet med for eksempel Sassari, der ligger knap 70 kilometer mod vest. Den er dog mere end blot en landsby, men selvom der altid er liv i gaderne, har Tempio Pausania en behagelig tilbagelænet atmosfære.

Omgivet af kultur og natur

Pak et par fornuftige sko, når du rejser til Tempio Pausania, så du komfortabelt kan udforske de brostensbelagte gader. Derudover indbyder de omkringliggende bjerge og skove også til vandring. Med din base i Tempio Pausania har du således rig mulighed for at holde en aktiv ferie på Sardinien. Særligt området med de store granitklipperne omkring Monte Limbara cirka 17 kilometer mod sydøst er værd at besøge. Her falder der ofte sne om vinteren, og om sommeren er det som regel markant køligere heroppe end helt nede ved kysten. Er du mest til lidt mere magelige fornøjelser, kan du eventuelt køre det meste af vejen til toppen eller finde et sted til en picnic med flotte udsigter.

Der er mange andre spændende udflugtsmål nær byen. Bare et par kilometer nord for Tempio finder du et flot eksempel på øens berømte, kegleformede tårne; Nuraghe Maiori. Læg også gerne vejen forbi nabobyen Aggius, der er kendt for sine vævere. Prioriterer du kulturelle oplevelser, kan det også anbefales at besøge en af områdets vingårde. Kendere vil vide, at vinproduktionen på Sardinien endnu ikke har opnået samme status, som de øvrige italienske vinregioner, men potentialet er der. Også når det gælder vin adskiller Sardinien sig markant fra det italienske fastland. De druer man dyrker i Toscana og Lazio, de to nærmeste regioner, finder man således kun sjældent på øen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi har udvalgt til vores program for Tempio Pausania.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tempio Pausania