Guidede ture og udflugter på Sardinien

Den nemme vej til udflugter og guidede ture på Sardinien

Her kan du booke alle de bedste udflugter og guidede ture på Sardinien. Søg og vælg blandt et væld af udflugter og ture, tilrettelagt og gennemprøvet af professionelle og certificerede guider.

Mad- og vineventyr på din ferie på Sardinien

 
Sardinien er den perfekte ferieø - blandt andet, fordi øen er kendt for især to ting, som vel mere end noget andet står for ferie med stort F: Utroligt smukke, paradisagtige, hvide sandstrande og en fantastisk gastronomi. Da vi befinder os på en ø, er det selvfølgelig ikke mindst friske og veltilberedte fisk og skaldyr, der står i fokus i det sardiske køkken. Du kan dog også nyde godt af det meget lækre, lokalt producerede kød, for eksempel oksekød og svinekød af høj kvalitet, samt alle de klassiske, italienske pastaretter med lækkert, lokalt særpræg.
 
En udflugt med mad og vin i fokus er oplagt, når du rejser til Sardinien. Hvis ikke, du i forvejen er livsnyder og gourmand, kan du hurtigt blive det her på Italiens bounty-ø, hvor vingårde og små, lokale restauranter åbner dørene og lader dig gå på eventyr i den kendte og varierede, sardiske gastronomi og vinproduktion.
 
Escapeaway tilbyder, i samarbejde med bla. Viator, flere forskellige udflugter, hvor du kan smage på sardiske vine, i nogle tilfælde akkompagneret af andre skønne lækkerier. For eksempel kan du tage med på en lærerig tur til en traditionel vingård i Cagliari-området, hvor du får indblik i de forskellige druesorter samt i produktionsmåden. Nogle af de druer, Cagliari-området er kendt for, er Bovale, Monica, Nasco, Vermentino, Moscato og Nuragus - for blot af nævne et par stykker. Variationen er overraskende stor, og på denne vintur i smukke, bakkede omgivelser kommer dine smagsløg langt omkring. Du smager på 3 fremragende vine, sat harmonisk sammen med sardiske madprodukter.

Dyk ned i Sardiniens ældgamle historie

Sardinien er skam ikke bare bounty-liv med bølgeskvulp, sand mellem tæerne og lækre middage om aftenen med udsigt til solnedgangen fra en udendørs terrasse. Øen har en fantastisk fascinerende og unik historie, og er berømt for Nuragh-tårnene; mystiske, ældgamle bygninger, som står spredt rundt på hele øen, og stammer fra de nogle af de ældst kendte indbyggere, Nuragh-folket. Med Escapeaway i samarbejde med Viator kan du dykke helt ned i øens 5.000-år lange historie, og komme tæt på minderne om en svunden tid - helt tilbage til før Nuragh-folkets indtog. Turen tager en hel dag, men tempoet er roligt, så den egner sig fint til familier. Du starter i Pau, hvor du blandt andet besøger museet sammen med din gruppe og en arkæolog samt museets grundlægger. Her får du blandt andet indsigt i hemmelighederne bag vulkanisk glas, som har været anvendt siden før bronzealderen.

Derefter går turen (til fods) mod blandt andet Domus de Janas (“Feernes hus”), Sa Fogaia (et nuragh-tårn) og “Gigantens hus”, en gammel grav, som siges at være beboet af et ondsindet væsen. Undervejs smager du på lokal mad i pauserne. Vandreturen slutter i Cagliari om aftenen.
Escapeaway tilbyder flere forskellige, arkæologiske ture på Sardinien i samarbejde med bla. Viator, så det er bare med at finde den, der passer bedst til lige netop din interesse, lyst og ferie-planlægning.

 

Tag på sejltur og oplev paradisiske småøer

Havet rundt om Sardinien indbyder til mange slags oplevelser. Du kan selvfølgelig dyrke vandsport som dykning og snorkling, men du kan også tage med på en organiseret sejltur. Det er en fornøjelse at stå med solens varme stråler i nakken (husk masser af solcreme!) og se det krystalblå, rene og klare vand, som øen er så kendt for, glide forbi under båden. Næsten meditativt. Og når man dertil lægger, at en tur med båd giver dig mulighed for både at se Sardinien fra nye vinkler og besøge andre øer og små, øde strande, der ikke er tilgængelige fra landsiden, er der ikke meget at betænke sig på: En sejltur gør øferien komplet!

Prøv for eksempel den bådtur rundt mellem de små Maddalena-øer, som Escapeaway tilbyder i samarbejde med Viator. Der holdes pauser undervejs, hvor du har mulighed for at hoppe i det lækre, forfriskende vand og nyde livet på de små, charmerende sandstrande. Turen starter i Palau, og du hopper af på blandt andet de vidunderlige småøer Spargi og Santa Maria i løbet af dagen. De fleste af ugens dage inkluderer turen også et stop på moder-øen La Maddalena, hvor du besøger det historiske centrum, som lægger op til både oplevelser og shopping.

Dette Maddalena-minicruise er blot en ud af flere sejlture, Viator organiserer på Sardinien. Brug linket ovenfor til at søge på Viators hjemmeside efter den tur, der passer dig bedst.

Tilbage er der kun at sige, at der venter dig en vidunderlig uge eller to på denne smukke Middelhavsø, hvor oldtidshistorie, mad, vin, dejlige landskaber og nogle af Europas smukkeste strande konkurrerer om din opmærksomhed.  

Godt at vide når du bestiller en udflugt

Escapeaway samarbejder med flere eksterne levérandører om formidlig af udflugter på Sardinien og vi henviser til deres betingelser og tager forbehold for fejl og ændringer. Informationer om udflugter her på siden skal udelukkende betragtes som inspiration.

>> Læs mere om udflugter