Seværdigheder i Italien

Her kan du læse om fem udvalgte seværdigheder, du ikke bør gå glip af på din rejse til Italien. Du kan læse meget mere om seværdigheder i Italien, og de forskellige regioner på vores blog om rejser.

Køb udflugter online

Ønsker du at bestille udflugter i Italien hjemmefra er det nemt og billigt. Du kan også bestilel billetetr til de største seværdigheder og slippe for at stå i kø, ligesom du finder udflugter med elelr uden lokal guide.

Læs mere om udflugter i Italien

Pompeji

Den romerske by, der ved middagstid d. 24 august 79 år efter vores tidsregning blev begravet i et mægtigt tæppe af lava, pimpsten, aske og svovlgasser fra vulkanen Vesuv - og samtidig rystet af flere heftige jordskælv - er én af Italiens største seværdigheder. Byen, der ligger i den syditalienske region Campania, som også rummer de græske ruiner i Pæstum og den antikke romerske by Herculanum, blev opdaget i 1594, men først udgravet i 1748. Idag er den et af de mest betydningsfulde vidnesbyrd fra romertiden i Italien.

Lucca

Lucca er ikke bare én af de smukkeste, historisk mest interessante og mest charmerende byer i Toscana, men i hele Italien. Byen, der er Puccinis fødested, og som blev grundlagt af de sagnomspundne etruskere, emmer af toscansk renæssance-ånd på det arkitektoniske plan, blandt andet i form af dens intakte og verdensberømte fæstningsmure. Og så er byen omgivet af smukke kulturlandskaber, der er et besøg værd i sig selv.

Amalfikysten

Der findes næppe en smukkere kyst i Italien end Amalfikysten; det skulle lige være den liguriske kyststrækning. Men dét som skiller Amalfikysten ud fra mange andre smukke kyststrækninger i verden er ikke kun dens overvældende skønhed, men dens særegne kulturlandskaber og dens historie som omdrejningspunkt for én de mest betydningsfulde middelalderlige bystater i Italien; den maritime republik, der gik under navnet Hertugdømmet af Amalfi.

San Gimignano

Den lille toscanske by San Gimignano - den har kun lidt over 7000 indbyggere - er ikke den mest kendte italienske seværdighed i Danmark, men med dens unikke middelalder-tårne, der har været med til at sætte den på UNESCO´s verdensarvsliste, dens smukke placering i det toscanske landskab og dens rige historie bør den være med på din liste af italienske seværdigheder, hvis du rejser til Italien.

Colosseum

Det romersker amfiteater, der blev færdigbygget i år 80 efter vores tidsregning, og oprindeligt havde plads til mellem 50.000 og 80.000 tilskuere, er et af de mest storslåede romerske bygningsværker i verden. Det blev blandt andet blev brugt til gladiatorkampe, henrettelser, teaterforestillinger (byggende på klassisk romersk mytologi), dyrejagt og genopførelse af berømte krigsslag. Idag er den genstand for mere fredelige sysler i form af de mange besøg fra turister fra nær og fjern.

Se alle blogindlæg om seværdigheder