Rejsetips til Sicilien

Sicilien er adskilt fra fastlandet af Messina-strædet, lige syd for tåspidsen af den italienske "støvle". Sicilien er den største ø i Middelhavet, og sammenlignet med f.eks Bornholm, er den ca. 50 gange større. Sicilien er kendt for sin spændende historie, smukke kystlinje, lækre mad og unikke kultur.

Mange, der rejser til Sicilien, bliver overraskede over de store afstande her. Der bor omkring 5 millioner mennesker på øen, og man kører ofte på mindre veje, hvilket betyder, at det kan tage længere tid, end man regner med.  Afstanden mellem de to største lufthavne, Palermo og Catania, er omkring 300 kilometer, så det gør en forskel, hvilken lufthavn du vælger at lande i.

Hvis du vælger at holde ferie på den østlige eller sydlige del af øen, vil vi derfor anbefale, at du flyver til Catania lufthavn.  Hvis du rejser til den nordlige eller vestlige del af øen, anbefaler vi at bruge Palermo lufthavn.

Sicilien er en destination, hvor vi stærkt anbefaler, at du lejer en bil under hele dit ophold. Det giver dig bedre muligheder for at udforske øen, de små samfund og de flotte landskaber.

Dette skal du opleve på Sicilien

Når dit fly kommer nærmere Catania på Sicilien, kan du se Etna, Europas højeste aktive vulkan, der rejser sig hele 3.329 meter over havet. Etna er et symbol for Sicilien, og den er tre gange højere end Vesuv ved Napoli på fastlandet. Etna er optaget på UNESCO's verdensarvsliste!

Sicilien byder på smuk og varieret natur, fremragende gastronomi, et væld af historiske byer, der vidner om antik græsk og romersk kultur, kridhvide sandstrande, spændende grotter, et mildt middelhavsklima, normanniske kirker og slotte, gamle olivenlunde, fascinerende barokbyer, varm gæstfrihed og charmerende små fiskerlandsbyer. Her er alt, hvad en ferie kan indeholde.

Palermo

Besøg hovedstaden Palermo. Byen har både normanniske, arabiske og spanske rødder. Normannerne var vikinger, som i 900-tallet tog på togt fra primært Danmark for at etablere sig i det som senere blev til Normandiet i Frankrig. Nogle af dem tog videre og grundlagte et kongerige på Sicilien i løbet af 1100-tallet.I Palermo kan du opleve steder som slotskapellet i Palazzo dei Normanni og det livlige madmarked Ballarò.

Taormina

Oplev den skønne by Taormina, der er berømt for sit gamle græske teater med en fantastisk udsigt over Etna og Messina-strædet. Gå en tur gennem de smalle gader, og nyd atmosfæren på torvet Piazza IX Aprile.

Siracusa

Siracusa har mange spor fra sin fortid som et kulturelt og kommercielt knudepunkt for den blomstrende antikke civilisation i Middelhavsområdet og i de senere renæssance-, middelalder- og barokperioder. Den rige historie omfatter det antikke teater, Orecchio di Dionisio (Dionysios' øre) og den hyggelige gamle bydel Ortigia.

Ragusa

Ragusa er en af Siciliens klassiske barokbyer. Byen ligger smukt på en klippe i omkring 500 meters højde og er en fantastisk oplevelse, især om aftenen. Her kan du spise aftensmad med den mest eventyrlige udsigt.

Cefalù

På Siciliens nordkyst ligger den smukke kystby Cefalù med sin imponerende normanniske katedral, sin typiske sicilianske gadestemning og en fantastisk strand.

Noto

Et besøg i Noto, der er kendt for sin barokarkitektur, anbefales. Gå en tur gennem byens historiske centrum, som er på UNESCO's verdensarvsliste, hvor du kan beundre de smukke bygninger, hvoraf en af dem er Noto-katedralen.

Modica

Modica ligger 300 meter over havet og ca. 15 km syd for Ragusa. Ligesom nabobyerne Ragusa og Noto er Modica også præget af barokarkitektur og byder på mange spændende seværdigheder. En spadseretur gennem det historiske centrum er en behagelig oplevelse.

Piazza Armerina

I Monti Erei-bjergene, næsten 700 meter over havet, kan du opleve den middelalderlige atmosfære i Piazza Armerina. Når du går gennem de historiske gader og smalle stræder, vil du se den barokke katedral og flere bygninger fra både barok- og renæssanceperioden. Piazza Armerina er et unikt sted på Sicilien.

Caltagirone

Caltagirone ligger smukt i bjergene ikke langt fra Piazza Armerina. Caltagirone har en imponerende historie, der går tusindvis af år tilbage, med synlige spor af arabisk, spansk og normannisk kultur. Byen er berømt for sin keramik - det kan du blandt andet opleve, hvis du går op for de smukt dekorerede trapper, der fører op til kirken Santa Maria del Monte.

Sciacca

Den pastelfarvede havneby Sciacca ligger på Siciliens sydkyst mellem Agrigento og Selinunte. Sciacci er berømt for sine termiske kilder, som er varme mineralbade. Her kan du nyde solen på de dejlige sandstrande og svømme i Middelhavets salte bølger. Her er også mange hyggelige gader og torve, hvor du kan nyde al den lækre mad og lokale specialiteter, som byens dygtige kokke og vinbarer har at byde på.

Vulkanen Etna

Tag absolut til Europas højeste aktive vulkan, Etna. Her er fine forhold for kortere eller længere vandreture, eller du kan tage svævebanen op og nyde den fantastiske panoramaudsigt over landskabet. 

Ved foden af Etna ligger de små landsbyer Randazzo, Linguaglossa og Castiglione di Sicilia, som også er et besøg værd.

Strande på Sicilien

Sicilien har alle forhold til en skøn strandferie med masser af sol  - og et meget varieret udvalg af strande. Her finder du alt fra børnevenlige strande med krystalklart vand, som f.eks ved byen San Vito, til strande som nok passer voksne bedre. Strande med sten og lidt dybere vand. Denne slags strande kan du opleve mange steder, som f.eks på strækningen mellem Castellammare del Golfo og Palermo

Velkommen til Sicilien med Escapeaway. Hos os kan du skræddersy din rejse, så den passer til dig 100%. Desuden kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Vælg mellem vores unikke Hideaways-hoteller på Sicilien. Vi anbefaler stærkt, at du lejer en bil for at nemt og bekvemt kunne udforske Siciliens alle muligheder.

>>> Læs mere om Hideaways-hoteller på Sicilien.

>>> Læs mere om vingårdsferie, agriturismo, på Sicilien 

>>> Læs mere om aktiv ferie på Sicilien

>>> Læs mere om hovedstaden Palermo

>>> Læs mere om Siracusa

Rejsemål på Sicilien

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Palermo
  13 hoteller
  Pulsen, atmosfæren og folket er tre gode grunde til at besøge Palermo. Den vilde by i det nordlige Sicilien byder på seværdigheder fra berømte film og spændende bydele med markeder og restauranter.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Taormina
  12 hoteller
  Drømmer du om at leve La Dolce Vita på Sicilien? Så er der flere grunde til at besøge Taormina på din næste ferie til Sicilien. Byen byder på en majestætisk udsigt over havet og byder på et indbydende centrum hvor der er liv og glade dage.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Cefalù
  8 hoteller
  Cefalù som ligger på Siciliens nordkyst , er en lille perle af en ferieby. Her kan du både nyde afslappende strandliv og opleve ægte sicilianske kultur i den gamle bydels smalle gader. Cefalù også et godt udgangspunkt for udflugter ind i det ... smukke bagland. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Ragusa
  7 hoteller
  Ragusa er en af Siciliens berømte barokbyer. Den er opdelt i et øvre og nedre område, som et resultat af det store jordskælv i 1693. Begge dele har meget at byde på, men især den nedre, ældste bydel, Ragusa Ibla, er kendt for sine mange arkitektoniske ... perler. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Siracusa
  6 hoteller
  Hvis du vil opleve de unikke spor af Siciliens antikke fortid og samtidig nyde den rige sydsicilianske gastronomi, en spektakulær beliggenhed ved havet og en imødekommende befolkning, så er Unesco-byen Siracusa lige noget for dig!
 • Lipari Ø
  5 hoteller
  Lipari er De Æoliske Øers midtpunkt og har den eneste lidt større by i øgruppen. Her finder du masser af liv med restauranter, butikker og markeder. Lipari byder dog også på meget andet med sorte vulkanstrande, bjerge og talrige hyggelige småbyer.