Rejser til Aci Trezza

Ferie i lille charmerende fiskerby

Aci Trezza er yndet badested for Catanias beboere i de varme måneder. Området byder på mange restauranter, barer og andre underholdningstilbud.

Byen er primært kendt for de flotte kyklopklipper, Scogli dei Ciclopi, i havet ud for kysten, som ifølge legenden blev kastet mod Odysseus af den fæle kyklop Polyfemos. 

Aci Trezza var fra midten af 1600-tallet og frem til feudalismens fald på Sicilien i 1812 under familien Riggio's styre. Det var Stefano Riggio som officielt grundlagde byen i 1600-tallet sammen med andre byer i nærheden. I dag lever man i byen primært af fiskeri. 

I 1940'erne blev den neorealistiske film "La Terra Trema" (Jorden skælver) af Visconti og Pietrangeli indspillet her. I byen findes der et lille museum med effekter fra filmen.

Kort over Aci Trezza

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hvilken type feriebolig skal du vælge? 

Escapeaway kan tilbyde mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Alle disse finder du i søgemaskinen lige her på siden.  Du skal blot indtaste 'Aci Trezza' og rejsetidspunkt for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 

Planlægger du en ferie med en større gruppe, kan vi også anbefale muligheden for at leje en stor villa på Sicilien, hvor I har pool, have osv. helt for jer selv.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at træffe det rigtige valg, er du naturligvis velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Der er generelt et bredt udvalg af ferieboliger på Sicilien, og du kan for eksempel også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som byder på mange spændende områder.

Transport

Cantania Lufthavn ligger blot 18 km fra Aci Trezza, og derfor det oplagt valg, hvis du flyver til Sicilien. Lufthavnen er den største på øen og har talrige forbindelser til resten af Europa - heriblandt Danmark.

Byen er forbundet til Cantania med busser, men selvom det således er muligt at komme fra den nærliggende lufthavn med offentlig transport (eller taxi), anbefaler vi som regel vores rejsende at leje en bil - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. Med en bil til rådighed i ferien bliver det noget nemmere at komme omkring til  øens mange seværdigheder, og ikke mindst har du større frihed til at følge dit helt eget tempo. 

Læs mere om billeje i Catania Lufthavn

De færreste kører hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af den lange afstand. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur alligevel, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og forretningsliv

Byen er ikke ret stor, men alligevel kan du nyde godt af et stort udvalg af spisesteder i Aci Trezza. Du skal holde en meget lang ferie for at nå at prøve alle byens pizzariaer, caféer og restauranter. 

Hos byens købmand kan du få det meste til de daglige behov, men hvis du vil have et større udvalg for at kunne tilberede egne måltider i løbet af ferien, kan det være nødvendigt at lægge vejen forbi et af de større supermarkeder i nærområdet. Vil du opleve  traditionelt sicilianske hverdagsliv, kan det også varmt anbefales at opsøge lokale madmarkeder i området.

Udflugter fra Aci Trezza

Aci Trezza er et udmærket udgangspunkt for besøg i nærliggende byer som Catania, Taormina, Acireale og ikke mindst vulkanen Etna.

Etna og den omkringliggende naturpark, Parco dell'Etna, ligger således inden for kort afstand. Etna er med 3.330 meter Siciliens højeste punkt og Europas mest aktive vulkan, omend det mest drejer sig om mindre, korte udbrud. Tag på en guidet tur op ad selve vulkanen eller tag på en vadretur ad en af de mange ruter nede i parken, som byder på et rigt plante- og dyreliv. 

Er du historisk interesseret, bør det græske teater i Taormina være et af dine udflugtsmål i ferien. Den fascinerende ruin er i sig selv turen værd, men dertil kommer den fantastiske beliggenhed med en udsigt, som hører til blandt de bedste på Sicilien.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Aci Trezza

Hvad siger gæsterne i Aci Trezza?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser