Rejser til Acireale

Ferie for foden af Etna i smuk kystby

Acireale ligger langs med kysten for foden af Etna. Det er en mindre by med ca. 50.000 indbyggere. Nærmeste større by er Catania, der ligger 16 km væk.

Acireale opstod for 3.000 år siden på bredderne af de små bifloder til floden Aci. I år 1.000 f.Kr. blev det et fønikisk handelssted af en vis betydning og 300 år senere blev det koloniseret af grækerne, det gav det navnet Xiphonia (sværd), måske på grund af forbjergets facon. Romerne kaldte senere byen for Aci, efter Akis, et ord der havde samme betydning som Xiphos.

Drømmer du om at holde ferie i en af Siciliens smukkeste kystbyer omgivet af storslået natur, er Acireale det rette rejsemål. Byen er et populært udgangspunkt for ture op ad den berømte vulkan, men derudover finder du her et væld af kulturhistoriske seværdigheder, hvor katedralen på den flotte plads Piazza del Duomo er mest kendt.

Dertil kommer et levende kulturliv, hvor byen især er kendt for sit farvestrålende karneval, der siges at være den flotteste på hele Sicilien. Læs mere om det traditionsrige karneval på den officielle hjemmeside her

Kysten nedenfor Acireale byder også på køn natur i Riserva Naturale Orientata La Timpa. Her finder du også en lille strand ved at følge stien ned til den lille naboby Santa Maria la Scala.

Kort over Acireale 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

Byens historie og dens monumenter

Acireale blev grundlagt for 3.000 år siden på bredderne af de små bifloder til floden Aci. I år 1.000 f. Kr. blev den et fønikisk handelssted af en vis betydning, og 300 år senere blev den koloniseret af grækerne, der gav den navnet Xiphonia (sværd), måske på grund af forbjergets facon. Romerne kaldte senere byen for Aci, efter Akis, et ord der havde samme betydning som Xiphonia.

Byens historie er fyldt med sejre og ødelæggelser - ikke kun ved menneskehånd, men også ved vulkanen Etna. I dag ligger Acireale på en naturlig terrasse foran et vidunderligt hav og med det udseende som byen fik efter jordskælvet i 1693. Udover de elementer fra byzantinsk og arabisk tid, som overlevede jordskælvet, finder man et utal af barokbygninger. Det vigtigste monument er katedralen, Duomo di Acireale, som er bygget omkring år 1600. Den har en gotisk facade, der er tegnet af Giovan Battista Basile. Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Indtast blot 'Acireale' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Er det en ferie i ægte landlig idyl, du søger? Så bør du overveje muligheden for at holde ferie på et agriturismo på Sicilien.

Har du spørgsmål til de forskellige ferieboligtyper, eller brug for hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at lave en rundrejse, hvor du bor forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) blot en kort køretur syd for Acireale. Dette er den fortrukne lufthavn på det østlige Sicilien og øens travleste. En bred vifte af flyselskaber flyver hertil fra det meste af Europa - heriblandt Danmark.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på øen, og Acireale har egen togstation på linjen Messina-Siracusa. Der er også busforbindelser til nabobyerne og fjernere destinationer.  

Vælger du at bestille en lejebil til ferien gør beliggenheden få kilometer fra A18-motorvejen det det ikke blot nemt at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

Trods den større frihed det giver at kunne komme omkring med bil, er det de færreste af vores gæster, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du gerne tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

Med undtagelse af karnevalsperioden er der generelt fredeligt om aftenen i Acireale, som dog har et ganske stort udvalg af restauranter og barer. Adgangen til havet betyder, at du kan glæde dig til menukort fyldt med alt godt fra havet.

Ligeledes skal man blot køre få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne, ligesom der naturligvis er mange spisesteder og butikker i Catania mod syd.

Udflugter fra Acireale

Holder du ferie her, er det næsten ikke til at lade være med at tage på en eller flere udflugter op mod vulkanen Etna. For os danskere som ikke er vant til at opleve den slags voldsomme naturfænomener på nært hold, er det en fantastisk oplevelse at komme så tæt på Europas største aktive vulkan. Både de guidede ture op på selve krateret og vandreture i det omkringliggende naturreservat vil næsten med garanti være blandt de mest mindeværdige oplevelser på din ferie. 

Læs mere om vandring på vulkanen Etna

Tag et kig under menupunktet 'Udflugter' ovenfor for mere inspiration til oplevelser i ferien. Som du vil se, er der udover enestående natur også talrige charmerende byer at besøge i forholdsvis kort afstand fra Acireale.

Vil du udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af velorganiseret ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne og book spændende udflugter på Sicilien.

 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Acireale