Vingårdsferie på landet Agriturismo på Sicilien

Afslappet ferie på landet? Prøv en agriturismo på Sicilien

Se Danmarks største udvalg af dejlige Agriturismo på Sicilien. Nyd en afslappet vingårdsferie i dejlige omgivelser og med naturen og Sicilianerne helt tæt på.

Det siges, at mange, der har brugt årevis på at rejse verden rundt, føler, at de egentlig kunne have sparet meget af deres rejseaktivitet, når de kommer til Sicilien. Sicilien har nemlig det hele: By, strand, natur, bjerge, arkitektur, charme, gastronomi, landbrug, skønhed, historie – for slet ikke at tale om ægte, gnistrende, syditaliensk sjæl.

Visse steder kan Sicilien med sit usædvanligt varierede landskab og sin rige flora og fauna minde om selveste paradis på jord. I baggrunden, skuende ud over de grønne, frodige bakker, de farverige blomstermarker, sandstrandene og ruinerne fra fortidens imperier troner mægtige, sneklædte Etna. Synet af denne enorme vulkan, der med sit syditalienske temperament går i udbrud med få års mellemrum (dog hidtil ikke farlige udbrud i vor tidsalder) virker på sælsom vis både beskyttende og faretruende. På imødekommende og uspolerede Sicilien vil du på en gang føle dig hjemme og på eventyr.

Nyd en forlænget sommer på agriturismo på Sicilien

Ferie på en agriturismo på Sicilien er den ultimative familieferie, og på grund af øens unikke beliggenhed helt mod syd, kan I forlænge sommeren betragteligt. På Sicilien er den varme sæson længere end i det meste af resten af Italien, hvilket jo langt fra er nogen ulempe for en sol-hungrende nordbo.

Der er virkelig skønt, mildt og lækkert på Sicilien forår og efterår. Somrene er naturligvis varme, men på de fleste agriturismo’er har du mulighed for at afkøle dig i poolen, og på Sicilien er der sjældent særligt langt til den nærmeste strand. De agriturismo’er, vi samarbejder med, har desuden alle aircondition på værelserne og i ferielejlighederne.

Hvad er agriturismo-ferie på Sicilien?

Agriturismo, eller, lidt forsimplet oversat: ferie på en gård, er en helt særlig måde at rejse på, som netop i disse år bliver mere og mere udbredt. Sicilien er med sine charmerende gårde og sin betydelige landbrugsproduktion af lækre fødevarer og vine et af de områder, der virkelig har noget at byde på for dig, der ønsker en anderledes og meningsfuld ferie i harmoni med natur og lokalsamfund. På Sicilien producerer gårdene typisk citrusfrugter, olivenolie og vin, men på øens fås også lokalt fremstillet oksekød, kartofler og durum-mel.

Hvis du ønsker at forkæle dig selv og din familie med en uforglemmelig ferie i landlige omgivelser, hvor I alle kan opleve at komme tæt på dyr, afgrøder og en særdeles venlig og imødekommende lokalbefolkning, så er en bondegårdsferie på Sicilien en skøn mulighed. På denne måde vil du opleve det ægte Sicilien, og uden tvivl få dejlige minder at se tilbage på.

 

Bjerge, havudsigt og duften af citrustræer

Vi samarbejder med flere forskellige sicilianske agriturismo’er, der meget gerne vil byde dig, din partner og dine børn velkommen. Hvilken, du bør vælge, kommer helt an på dine behov og ønsker.

Til inspiration kan vi fremhæve blandt andre disse to ærke-sicilianske agriturismo’er:

San Noto Antica Residenza di Caccia
Den familieejede San Noto Antica Residenza di Caccia, hvor du bor med udsigt over både hav og bjerge, og kan følge det daglige arbejde på den hyggelige gård på nært hold. Du, din partner og dine børn kan se, hvordan nødder, appelsiner og olivenolie bliver til, mens I slapper af, holder ferie og børnene har god plads til at lege.San Noto Antica Residenza di Caccia har en lille pool, og skulle du have lyst til en svømmetur i havet, er der kun få kilometer til de nærmeste strande.

>>> Book San Noto Antica Residenza di Caccia her

Azienda Agrituristica Bergi
Den veldrevne Azienda Agrituristica Bergi. Bo tæt ved den historiske by Castelbuono i det smukke naturreservat Madonie, og smag på gårdens egne råvarer i restauranten. Ejeren Pasquale og hans kone og fire døtre fremstiller fødevarer af virkelig høj kvalitet, så du kan godt glæde dig. Vi kan blandt andet fremhæve deres hjemmelavede marmelader og soltørrede tomater, der smager, så fuglene synger (men det gør de nu alligevel her midt i den sicilianske natur). Nyd livet med et dagligt dyp i den store pool, og gå afslappede ture i frugtplantagerne og olivenlundene.

>>> Book Azienda Agrituristica Bergi her

Agriturismo på Sicilien med Escapeaway

Et ophold på en agriturismo er en god måde at opleve det autentiske Sicilien på. Når man bor på en agriturismo på Sicilien, bor man ude på landet på en typisk siciliansk gård bygget af de karakteristiske lyse og brune sten. På gården producerer man fødevarer, det kan for eksempel være vin, olivenolie, appelsiner, mandler, pistacier og meget andet. På de større steder er der typisk swimmingpool (de agriturismo vi samarbejder med har stort set altid pool), måske en legeplads til børnene og en restaurant, der har åbent hele dagen eller blot indimellem. Læs mere om udvalgte hoteller og ferieboliger i nedenstående oversigt.

Der er mange forskellige agriturismoer at vælge imellem, fra små landsteder med nogle få lejligheder, til større landsteder med flere lejligheder og til store imponerende herregårde med mange lejligheder. Og der er alt fra helt simple og enkle landsteder til store luksuriøse agritusmo med alt, hvad man kan ønske sig.

Det er dejligt fredfyldt at bo ude på landet på et agriturismo. Der er ikke så meget, man skal, andet end at slappe af og nyde det. Om morgenen vågner man højst til lyden af hanen, der galer. Efter morgenmaden kan man så beslutte, om dagen skal tilbringes ved swimmingpoolen eller måske på en tur ud for at se noget af alt det spændende, der er at se på Sicilien.

Du er altid velkommen til at kontakte Escapeaways lokalkendte medarbejdere, der kan hjælpe dig med at strikke din agriturismo-ferie på Sicilien sammen, så den bliver præcis, som du og din familie drømmer om.

Agriturismo i Italien

Agriturismo er meget udbredt over hele Italien og er en meget populær indkvarteringsform. Ofte er det, som beskrevet i ovenstående autentiske ferieboliger og små hoteller, og de har en ting til fælles, hvilket er, at man ofte kan regne med, at maden er i en klasse for sig, vel og mærke uden det koster mere end på andre typer af hoteller. Læs mere om ferie på agriturismo i Italien ved at klikke på nedenstående link.

>> Læs mere om agriturismo i Italien her
>> Se også øvrige rejser til Sicilien her

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Sicilien

Populære hoteller på Sicilien

Italien, Syditalien, Sicilien, Castelbuono
8,7
Meget godt
384 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 123 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Piazza Armerina
  • Nærmeste lufthavn: 100 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Sicilien, Gaggi
8,9
Meget godt
272 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 13 km
  • Pool (evt. sæsonåben)