Tag med Escapeaway på Aktiv ferie på Sicilien

Oplevelserne står i kø på en aktiv ferie på Sicilien

Vil man være aktiv under sin ferie på Sicilien, så er mulighederne mange. For selv om strandene er skønne og vinene dejlige, så kan det også være rart at komme ud i den eksotiske natur. Uanset om du foretrækker at dyrke vandsport, vandre, cykle eller ride, så er der mange muligheder overalt. Nebrodi-bjergene, vulkanen Etna eller de Æoliske-øer indbyder alle til en aktiv ferie.

I det vestlige hjørne af Sicilien finder man det eksotiske naturreservat Lo Zingaro, som er et udmærket valg, hvis man vil kombinere en aktiv ferie med sol, strand og afslapning. Også den sydlige del af øen byder på store oplevelser i form af unikke barokbyer og det ukendte men imponerende naturreservat Cavagrande del Cassibile.

Det siges, at man kan skippe jordomrejsen og bare tage til Sicilien i stedet. Her får du nemlig det hele: Skønne badestrande, en spændende historie, en unik kultur, bjerge, vild og uspoleret natur og interessante arkæologiske mindesmærker.

Sicilien er et slaraffenland for dig der vil på aktiv ferie

Vil man være aktiv under sin ferie på Sicilien, så er mulighederne mange. For selv om strandene er skønne og vinene dejlige, så kan det også være rart at komme ud i den eksotiske natur. Uanset om du foretrækker at dyrke vandsport, vandre, cykle eller ride, så er der mange muligheder overalt. Nebrodi Bjergene, vulkanen Etna eller de Æoliske Øer indbyder alle til en aktiv ferie.

I det vestlige hjørne af Sicilien finder man det eksotiske naturreservat Lo Zingaro, som er et udmærket valg, hvis man vil kombinere en aktiv ferie med sol, strand og afslapning. Også den sydlige del af øen byder på store oplevelser i form af unikke barokbyer og det ukendte men imponerende naturreservat Cavagrande del Cassibile.

Vil du være omgivet af smuk natur, bade, snorkle og smukke kulturbyer? Så hold din ferie i naturreservatet Lo Zingaro i den nordvestlige del af Sicilien. Lo Zingaro er et flot naturreservat, der ligger mellem landsbyen Scopello og badebyen San Vito lo Capo på det nordvestlige Sicilien.

Hvordan oplever du bedst Lo Zingaro på din aktive ferie?

Til lands
Naturreservatet byder på en række imponerende grotter i højderne bag kysten og området er bevokset af den typiske middelhavsmaki med stedsegrønne buske små træer. Om foråret er her underskønt, når blomsterne pryder landskabet.

Til vands
Sommeren er herlig, når man kombinerer en udflugt til reservatet med badning. Badning er da også den primære årsag til, at mange mennesker besøger Lo Zingaro. Havet omkring Lo Zingaro er nemlig yderst indbydende, krystalklart og fuld af oplevelser. Hvis man holder af at dykke eller blot snorkle, kan man få nogle dejlige oplevelser ud af et besøg til Lo Zingaro.

Husk solcreme
Strandene består primært af småsten og tilstødende klippeformationer, og man skal huske solcremen, når man besøger Lo Zingaro, for her er ikke megen skygge, og de mange småsten på strandene afgiver en del varme. Man kan også få en oplevelse ud af at besøge det lille lokale tunfiskerimuseum, som vidner om områdets tidligere betydning for fiskeriet.

>>> Læs mere om Lo Zingaro naturreservat her

Vandreferie på Sicilien

Der er ingen mangel på smukke steder her på Middelhavets mest spændende ø, hvor du kan vandre og komme tæt på natur og seværdigheder i dit eget tempo. Lo Zingaro, som vi beskriver ovenfor, er et oplagt sted at opleve til fods, mens du nyder solen og de smukke panoramaudsigter over kysten og det usædvanligt klare vand.

Etna
Er du til lidt større udfordringer og har du et par gode sko, en vandrestav, solcreme og masser af vand, så er vulkanen Etna også en fornøjelse at bestige. Det er ikke uden grund, at den temperamentsfulde vulkan er en af favoritterne på listen hos mange, der tager på vandreferie på Sicilien. Udsigten fra kraterne på toppen er nemlig spektakulær og efterlader et dybt indtryk hos de fleste.

Tag svævebanen og bussen op til 2.800 meters højde, og gå de sidste ca. 500 meter til de øverste kratere. At gå fra 1.800-meter basen kan også lade sig gøre, men de kan være monotont, da landskaberne undervejs er meget ens. Kort sagt er der tale om et sort månelandskab, som kan være fascinerende, men måske opleves bedre på en kortere vandretur som den, der starter ved 2.800 meter.

Etnas sorte mystik med kratere og sten, der knaser under dine fødder, når du går, må virkelig siges at være antitesen til det, vi normalt forbinder med Sicilien – smukke strande og barokbyer. Men netop fordi, vulkanen i den grad lærer sine besøgende om den enorme variation i Siciliens natur, er det en berigende oplevelse, som virkelig sætter prikken over i’et på en aktiv ferie.

>>> Læs mere her og find hotel eller feriebolig ved vulkanen Etna

Alcantara-kløften
Sicilien er virkelig et skatkammer, hvad vild og smuk natur angår. Etnas sortsvedne månelandskab står i kontrast til det livgivende, kølige vand, der løber i Alcantara-floden ikke langt fra vulkanen. En flod, der visse steder er omgivet af unikke, orgel-lignende klippeformationer og spændende grotter. En kølende svømmetur her mellem Alcantara-kløftens stenvægge gør godt på en varm dag – og dem er der mange af på Sicilien. De usædvanlige landskaber omkring dig vil fascinere dig, og der er mange muligheder for at udforske kløften til fods.

>>> Her kan du læse mere om Alcantara-kløften

Paradis ved Sicilien: De Æoliske Øer

Fra Milazzo på Nord-Sicilien afgår der båd til de Æoliske Øer, og her begynder den aktive ferie for alvor. De består af syv billedskønne vulkanøer midt i Middelhavet – med hver deres særlige karaktertræk: Vulkanøen Stromboli, som stikker op af havet som en kegle og er i udbrud hvert 18. minut, kan bestiges med lokal guide, og Vulcano, hvor der er mulighed for svovlholdige mudderbade, kan bestiges på egen hånd.

Salina er den frodige ø med hele to udslukte vulkaner i næsten 1000 meters højde, hvorfra resten af De Æoliske Øer visuelt ligger for dine fødder. Bestig enten Bregnebjerget med gigantiske ørnebregner nede i krateret eller Porrebjerget, som i bunden af krateret ud mod kysten gemmer på Italiens mest maleriske lokalitet Pollara. De Æoliske Øer er lig med aktiv ferie.

Fra ø til ø
Lipari er den mest aktive og dominerende af øerne med flest indbyggere. Mange af de færger, der kommer fra Milazzo på Sicilien lægger først til her og øen udgør derfor en slags hovedbanegård, hvorfra du kan tage færger til de andre øer. Også Vulcano, Stromboli og Panarea har mange muligheder for overnatning. Færgerne sejler ofte i højsæsonen og selv i lavsæsonen er der hyppige afgange. Det er fantastisk at tage fra ø til ø, for afstandene er ret små, og udsigten er enestående. Læg dertil at Lipari har en gammel borg og charmerende små gader at udforske.

>>> Læs mere her om rejser til De Æoliske Øer

Cykelferie på Sicilien

Hvis du har læst med indtil nu, har du nok allerede fået et klart indtryk af, at der ikke er mange steder at holde aktiv ferie, som er bedre end Sicilien. Det gælder også for dig, som gerne vil have din cykel med på ferie, eller som overvejer at leje eller låne en på feriestedet.

Der er mange smukke og spændende cykelruter på Sicilien, både inde i landet og ved kysterne. Kystruterne er mange steder panoramiske, og fører dig igennem charmerende fiskerlandsbyer. Inde i landet er der udfordringer til den, der ikke har noget imod et varierende landskab med bjerge, bakker og dale.

Er du til arkæologi og historiske mindesmærker, bliver du overvældet af den rige arv, Sicilien bærer på i den henseende. Der ligger steder af historisk og kulturel interesse spredt ud over hele øen – for eksempel de mange barok-byer, som øen er kendt for - så et godt tema for din cykelferie på Sicilien kunne for eksempel være at komme rundt til nogle af de mest spændende. Her egner cyklen sig fortrinligt som transportmiddel, da du kan komme tættere på de historiske mindesmærker, end hvis du er i bil – og du behøver ikke spekulere så meget på, hvor, du kan parkere. Samtidig kan du komme hurtigere og længere omkring, end hvis du udforsker Sicilien til fods.

En interessant lille rundtur for den historieinteresserede cyklist er for eksempel ruten rundt til de arkæologiske seværdigheder i Tempel-dalen nær Agrigento på Siciliens vestkyst. En noget længere og meget naturskøn cykelrute går igennem det relativt uberørte naturreservat Vendicari på Middelhavsøens sydkyst, som kan inkludere et besøg i den berømte barok-by Noto.

Der er flere steder på Sicilien, der egner sig til cykelture for hele familien, og nogle af de ferieboliger, vi samarbejder med her hos Escapeaway, stiller cykler til rådighed for deres gæster. Mange af dem ligger i byer eller landsbyer, hvor du kan finde professionelle cykeludlejere. At cykle er en sjov og motions-givende måde at udforske nærområdet på.

Madlavningskursus på Sicilien

Har du lyst til at lære mere om det unikke sicilianske køkken, og blive ferm til at fremtrylle nogle af de lækre retter selv, skal du ikke gå forgæves, når du holder aktiv ferie på Sicilien. Især i hovedstaden Palermo og Taormina findes der muligheder for at følge undervisning i madlavning. Kontakt Escapeaway, hvis du vil høre nærmere.

Dykkerferie på Sicilien

Det krystalklare vand omkring Middelhavets største ø indbyder til såvel snorkling som dykning. Der ligger flere dykkerskoler og dykker-resorter på øen, specielt i Taormina. Et populært og spændende sted at trække i dykkerudstyret og udforske den herlige verden under vandet er for eksempel Aci Trezza. Lige ud for kysten finder du tre søjleformede øer, der hedder Ciclopi-klipperne. Ifølge legenden var det dem, kyklopen Polyfemus kastede efter søhelten Ulysses. Her kan du opleve imponerende klippeformationer og se skibsvrag helt tilbage fra romersk tid og op igennem de to verdenskrige.

>>> Se alle hoteller som vi kan tilbyde på Sicilien

>> Læs mere om aktiv ferie