Rejser til Alcamo

Vinbyen for foden af bjerget

Alcamo ligger flot ved Monte Bonifato omgivet af vinmarker og oliventræer. Byen er da også især kendt som en af Siciliens vigtigste vinbyer.

Det er her man producerer den velronomerede Alcamo DOC hvidvin, som her på egnen ofte nydes sammen med retter baseret på grillede fisk, muslinger og friske grønsager.  

I området produceres blandt andet også appelsiner, figner og vandmeloner, ligesom der er en del kvæg- og fåreavl.

Alcamo ligger omkring 250 meter over havet, som kan ses fra nogle steder i byen.  Den lange sandstrand ved Alcamo Marina et par kilometer fra byen trækker nok flest besøgende hertil, men den charmerende gamle bydel i selve Alcamo er bestemt også er et besøg værd. 

Området har været beboet i flere tusinde år; her har Elimi, Romerne og Byzantinerne hersket. Araberne grundlagde byen i det 10. århundrede, pga. dens strategiske beliggenhed mellem Trapani og Palermo. Det oprindelige arabiske bynavn var Manzil Alkamah (Alqamah betyder frodig mudder). 

Kort over Alcamo 

Klik på kortet nedenfor for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.

 Ferieboliger i Alcamo

Hos Escapeaway har vi mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du finder dem alle i søgemaskinen her på siden.  Du skal blot indtaste 'Alcamo' og rejsetidspunkt for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 

Drømmer du om en ferie i ægte landlig idyl? Så bør du overveje muligheden for at bo på et agriturismo på Sicilien, hvor du får en uforglemmelig ferie tæt på dyr, afgrøder og ikke mindst den venlige lokalbefolkning. Kort sagt et oplagt valg hvis du vil opleve det ægte Sicilien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Der er generelt et bredt udvalg af ferieboliger på Sicilien, og du kan for eksempel også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som har masser at byde på.

Transport

Flyver du til Sicilien, er Palermo Lufthavn den nærmest beliggende i forhold til Alcamo. Der er dog ikke meget længere til Trapani Lufthavn. Klik på kortet ovenfor for afstande til alle øens lufthavne.

Der er omkring 4 km fra Alcamo til A29-motorvejen mod vest, som har forbindelse til  blandt andet Palermo og Mazara del Vallo. Derudover ligger byen på hovedvejene til Castelvetrano og Trapani.  Der er busforbindelser men ingen togstation i selve byen, da jernbanerne løber uden om. Nærmest  togstationer er derfor ved kysten i Alcamo Marina samt ved tilkørslen til motorvejen mod vest.

De gode vejforbindelser betyder til gengæld, at det er nemt at komme til og fra byen i bil. Mange af vores rejsende vælger da også at leje en bil til ferien - billeje på Sicilien er ikke så dyrt som herhjemme. Med egen bil til rådighed i ferien er, kan du nemt komme omkring til alle seværdigheder inklusive de små perler, som ligger væk fra alfarvej. 

Til gengæld er det ikke ret mange, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden fra Danmark. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og butikker

Du finder et stort udvalg af restauranter, caféer og pizzariaer i Alcamo. Dertil kommer de mange spisesteder i nabobyerne få kilometer væk. 

Der er ligeledes flere købmænd og supermarkeder i byen med det du har brug for til de daglige behov. Hvis du vil nyde godt af egnens gode råvarer til at tilberede egne måltider i løbet af ferien, kan det også for oplevelsens skyld anbefales at opsøge lokale markeder i området. Det er samtidigt en chance for at opleve det traditionelle hverdagsliv på Sicilien.

Udflugter og seværdigheder

Byens historiske monumenter stammer især fra barokken og fra renæssancen - de fleste kunstværker kan i dag ses i Chiesa Madre (altså domkirken) - dog kan man stadig beundre borge fra tidligere perioder i området. I byen finder man Conti di Modica-borgen, mens man på skråningerne af Bonifato-bjerget finder ruinerne af en middelalderborg, der tilhørte Ventimiglia familien.

Tager du en tur op i naturreservatet på Mounte Bonifato, Riserva Naturale Bosco D'Alcamo, kan du nyde en spadsertur i den smukke fyrreskov og eventuelt lægge vejen forbi kirken fra det 17- århundrede - Santuario della Madonna dell'Alto. 

Alcano er derudover en god base for udflugter til nogle af Siciliens mest interessante og hyggelige byer. Der er for eksempel få kilometer til Castellammare del Golfo, som har dejlige badestrande, og Segesta med det gamle græske tempel, der er er et must at se for historieinteresserede.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alcamo