Rejser til Alia

Lille rolig by i naturskønne omgivelser

Dette er en klassisk lille siciliansk by ca. 42 km fra øens nordkyst perfekt for dig, som vil kombinere sol og badeferie med kultur og smuk natur.

Alia er som rigtig mange byer på Sicilien, hyggelig og ligetil og meget autentisk i sit udtryk, både i byggestil og lokalbefolkning. 

Byen ligger oppe på en høj ca. 734 m over havets overflade, og det går op og ned i gaderne omgivet af Siciliens smukke grønne landskab. 

Romerne har været her blandt andre, og und dig selv et besøg i La Chiesa Madre, Chiesa di Santa Rosalia, Chiesa di Sant´Anna, Palazzo dei Veterinari som var ejet af Guccioni familien, samt Palazzo Guccione.

Kort over Alia 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede ferielejligheder, villaer og hoteller til din ferie på Sicilien

Indtast blot 'Alia' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Skal du rejse til Sicilien med en større gruppe, kan vi  også anbefale muligheden for at leje en villa på Sicilien. Så har I pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Søger du en flyrejse til Sicilien, er Palermo Lufthavn - officelt Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino - nærmest Alia. Inden for køreafstand er dog også både Trapani Lufthavn og  Catania  Lufthavn.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på øen, men dog ingen linjer direkte til Alia. Du skal benytte togstationen Roccapalumba-Alia, som ligger omkring 5 km vest for selve byen. Herfra må du med bus eller taxi det sidste stykke. 

Til trods for mulighederne for offentlig transport (evt. i kombination med taxi) vælger mange af  vores rejsende at bestille en lejebil til ferien - ikke mindst fordi det ikke er så dyrt at leje en bil på Sicilien som herhjemme. En bil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

Det er de færreste, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Der er desuden endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og shopping

I Alia er der blot 4000 indbyggere og udbuddet af butikker etc. er derfor ikke så stort. Men du finder en del barer, dagligvarebutikker, en bager, postkontor, apotek, bank, benzinstation og lidt andre småbutikker. 

Har du en bil til rådighed i ferien, er der også gode muligheder for at udnytte friheden til at udforske restauranter og butikker i nabobyerne. 

Udflugter og seværdigheder

I Alia er anses Palazzo Guccione for et af de mest charmerende eksempler på en Art Nouveau bygning på Sicilien. Blandt byens øvrige gamle bygningsværker er kirken Santuario - Parrocchia Maria SS. delle Grazie fra 1639 en af de mest interessant seværdigheder.

I nærheden af byen ligger Grotte della Gulfa. De seks menneskeskabte grotter i to niveauer, som er hugget ud af den gullige sandsten, har deres navn fra det arabiske "gurfah", som betyder "værelse".

Byen ligger lige op ad naturparken Riserva Naturale Orientale Bosco di San Pietro med rig mulighed for vandre- og cykelture. Det tager en lille time med bil at komme til havet ved Termini Imerese og lidt længere til charmerende Cefalù 70 km væk. Ønsker du lidt mere liv og leben så tag en tur til Palermo (78 km).

Mangler du ideer til oplevelsesrige udflugter, tilbyder vores samarbejdspartnere et væld af spændende ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere mulighederne for guidede udflugter på udflugter på Sicilien.

Du kan finde Alia's officielle hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alia

Hvad siger gæsterne i Alia?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 28 anmeldelser