Rejser til Avola

Ferie tæt ved Siciliens Grand Canyon

Avola er endnu en uopdaget skønhed i dette spændende hjørne af Sicilien. Den fremragende blå drue Nero d’Avola menes at stamme herfra.

Oprindeligt lå byen på et mindre bjerg, men det omfattende og altødelæggende jordskælv i 1693 betød at byen måtte rekonstrueres, men et andet sted. Derfor ligger Avola i dag på en slette ikke langt fra havet.

Som flere af de andre smukke byer i dette hjørne af Sicilien er Avola en seværdig og charmerende by hvis arkitektoniske udseende præges af den allestedsnærværende barok. Men Avola er skam også kendt for den skønne omgivende natur, som primært er domineret af mandeltræer.

Avola er også kendt for det naturlige vidunder Cava Grande. Cava Grande er en naturlig kløft som man kan bevæge sig ned i. Nede i kløften løber Cassibile, der med sit krystalklare vand danner små søer som man kan bade i.

Kort over Avola 

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan du vælge mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede ferielejligheder, villaer og hoteller på Sicilien

Indtast blot Avola og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over de bedste ferieboliger i og omkring byen. 
 
Planlægger du en ferie med en større gruppe, er det også oplagt at overveje muligheden for at leje en villa på Sicilien. Her vil I have pool, have osv. helt for jer selv.

Har du spørgsmål omkring de forskellige ferieboligertyper, eller ønsker du hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Takket være det store udvalg af ferieboliger på Sicilien, er det naturligvis også en mulighed at bo forskellige steder i løbet af ferien for at opleve mere af øen, som er større end man måske lige tror.

Transport

Vil du rejse med fly til Sicilien, ligger Catania Lufthavn (lufthavnskode CAG) nærmest  Avola. Det er øens mest benyttede lufthavn med mange ruter til resten af Europa  - herunder Danmark.

Byen ligger ved kystjernbanen med forbindelse til Siracusa, ligesom der er forskellige busforbindelser. Selvom det således er muligt at komme herti fra lufthavnen med offentlig transport eller taxi, er det ofte noget som kræver en vis tålmodighed. Derfor vælger mange af  vores rejsende da også at leje en bil - billeje på Sicilien er desuden ikke så dyrt som herhjemme. Udover muligheden for at komme nemmere omkring, er billeje også en chance for at udforske seværdigheder i eget tempo og ikke mindst følge pludselige indskydelser uden at skulle bekymre sig om køreplaner.

Læs mere om billeje i Catania Lufthavn

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Reggio Calabria eller Villa San Giovanni.

Restauranter og shopping

Du finder et fint udvalg af spisesteder i  Avola med både caféer, pizzariaer og restauranter. Ønsker du at tilberede egne måltider i løbet af ferien, er der ligeledes udmærket muligheder for at handle i byens forskellige supermarkeder.

Kommer du på din vej forbi et lokalt madmarked, kan det også anbefales at bruge tid på at gå en tur blandt standene, hvor du udover gode råvarer har chancen for at møde de venlige sicilianere. Nærliggende Siracusa har for eksempel et berømt madmarked i den gamle bydel, Ortigia, som selv hvis du ikke skal handle, er et besøg værd.

Udflugter fra Avola

For naturelskere er en udflugt til det nærliggende naturreservat, Riserva Naturale di Cavagrande del Cassibile, næsten obligatorisk. I bunden af den 250 meter dybe Cavagrande kan du tage en forfriskende dukkert efter vandreturen ned.

Du har også et godt udgangspunkt i Avola for at tage på udflugter til charmerende byer med masser af spændende kulturhistoriske seværdigheder, butikker og restauranter. Det kan for eksempel varmt anbefales at besøge Siracusa mod nord, hvor det historiske centrum på den lille ø har en enestående atmosfære. Ikke langt fra den gamle bydel ligger desuden den Arkæologiske Park med fascinerende levn fra områdets rige historie.

Ønsker du at udforske øens seværdigheder i selskab med en lokalkendt, certificeret guide, tilbyder vores  samarbejdspartner Viator et væld af veltilrettelagte ture, som du med fordel kan booke online hjemmefra. Læs mere og book spændende udflugter på Sicilien.

Lokale links

Du finder byens officielle hjemmeside her (italiensk)Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Avola