Rejser til Calatabiano

Der er en fantastisk udsigt oppe fra den store borgruin, der troner højt over Calatabiano. Deroppe i 220 meters højde over havet kan du se ud over byens røde tage mod det glitrende Middelhav og også se toppen af vulkanen Etna i det fjerne. Historisk er landsbyen Calatabiano tæt forbundet med borgen, som er blevet udvidet flere gange i tidens løb af skiftende folkeslag, men formentlig blev etableret allerede i oldtiden.

Navnet Calatabiano stammer fra det arabiske ord Kalaat-al Bian, der betyder "Biano-borgen". Byen, som opstod nedenfor borgen, har i årenes løb tilhørt en række skiftende feudalherrer. Mod slutningen af 1600-tallet blev byen skænket til den adelige Gravina-familie, som den tilhørte indtil 1812, hvor feudalstyret blev afskaffet.

Borgen er i dag byens mest populære og iøjefaldende attraktion. Udover en storslået panoramaudsigt kan du da også sagtens bruge en time eller to på at udforske dette imponerende Castello, hvor der stadig er arkæologiske undersøgelser i gang. Du kan tage en kabelbane derop, som giver en god forsmag på de flotte udsigter og i sig selv er turen værd. Borgen er smukt oplyst om aftenen.

Ægte siciliansk landsbystemning

For de fleste som rejser til Calatabiano med Escapeaway, er det dog en ligeså stor oplevelse at opleve stemningen af det ægte Sicilien i den gamle bydel nedenfor Castello Di Calatabiano. Selvom der kun er få kilometer ud til badebyen Giardini di Naxos og kilometervis gyldne strande, er Calatabiano behageligt uturistet. Går du en tur i de smalle gader blandt de rustikke huse ser du ingen horder af turister, men kan derimod møde de lokale i deres hverdag.

Landbruget er stadig en vigtig indtægtskilde for byen. Her har man i generationer levet af at producere blandt andet citrusfrugter, druer og oliven. Kvægopdræt samt gede- og fåreavl er også omfattende her egnen. Den nemme adgang til gode råvarer kommer byens restauranter til gode. Dem er der et overskueligt, men godt udvalg af - særligt i det gamle centrum i gaderne omkring den charmerende kirke. Her er også nogle kaffebarer, hvor de lokale gerne mødes for at diskutere småt og stort i løbet af dagen. Der er også nok minimarkeder og småbutikker til at dække de fleste behov, der måtte opstå på en rejse til Calatabiano.

Strande og udflugtsmål

Der er endnu flere spisesteder at vælge mellem, hvis du kører de få kilometer ned til kysten. Der er kun omkring 5 kilometer til Giardini di Naxos, men også mere fredelige strande. Rejser du til Calatabiano om sommeren, vil havet og strandene nok være næsten uimodståelige. Her er god plads. Der er steder med udlejning af solsenge og parasoller, men også rig mulighed for at blot at sprede sit eget badehåndklæde ud på sandet.

Uanset hvornår på året du rejser hertil, er der dog god mulighed for at kombinere ren afslapning med spændende sightseeing og udflugter. Omkring 8 kilometer oppe ad kysten ligger for eksempel den smukke og stemningsfulde by Taormina, hvor du uden problemer kan bruge det meste af en dag på kulturskatte, shopping og restaurantliv.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Calatabiano