Rejser til Caltagirone

Siciliansk charme med speciale i keramik

Du vil elske Caltagirone, hvis historie går flere tusind år tilbage med synlige spor fra arabisk, spansk og normannisk herredømme.


Caltagirone som ligger pittoresk mellem Iblei-bjergene på den ene side og Erei-bjergene på den anden, er en levende by med gyldne bygninger og en overflod af fajancedekorationer og krukker, der gør byen helt unik.

Et keramisk slaraffenland

Caltagirone er kendt for sine flotte keramikprodukter dekoreret på fineste vis. Hele byen bærer præg af keramik, fra facaderne på mange af husene til broer og vaser på terrasser. F.eks. bør man tage turen af den fantastisk dekorerede trappe, der fører op til kirken Santa Maria del Monte.

Byens keramikhistorie går helt tilbage til dengang grækerne dominerede området og har siden udviklet sig under forskellige fremmede herredømmer f.eks. araberne og spanierne. Vil man gøre sig et godt køb af keramikkunst, går man derfor ikke galt i byen. Caltagirone bærer også præg af normannernes storhedstid på Sicilien, primært i kraft af byens domkirke.

Kort over Caltagirone

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway tilbyder vi dig frit valg mellem mere end 1.500 ferieboliger i Italien - hvilket inkluderer et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du behøver blot at indtaste 'Caltagirone' og rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over tilgængelige ferieboliger i og omkring byen. 
 
Læs de enkelte ferieboligbeskrivelser for at finde den, som passer bedst til dine behov. Rejser du med en større gruppe, kan vi for eksempel anbefale dig at kigge efter en stor villa på Sicilien. Her kan I have pool, have osv. helt for jer selv i ferien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Transport

Vil du flyve til Sicilien, ligger Catania Lufthavn (lufthavnskode CTA) nærmest Caltagirone. Dette er øens mest benyttede lufhavn, som betjenes af en lang række flyselskaber med ruter til det meste af Europa - heriblandt Danmark.

Der er et vidtforgrenet tognetværk på Sicilien, og i Caltagirone ligger togstationen i den sydlige, nye del af byen. Her fra er der blandt andet forbindelse til Gela og Catania. Hvis du planlægger at komme omkring med offentlig transport i ferien, skal du være opmærksom på, at særligt de mindre, lokale toglinjer på øen har ry for at være en langsommelig affære. 

Af samme grund vælger mange af  vores rejsende at bestille en lejebil til ferien - ikke mindst fordi billeje på Sicilien ikke er så dyrt som herhjemme. En bil gør det ikke blot lettere at komme til og fra lufthavnen, men giver dig også nemmere adgang til øens seværdigheder i løbet af ferien. 

De færreste vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Til trods for mange års planlægning er der endnu ikke broforbindelse mellem det italienske fastland og Sicilien. Vil du tage den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina på Sicilien.

Restauranter og butikker

Du finder et rigt udvalg af spisesteder i Caltagirone - særligt i den gamle bymidte ligger mange restauranter med en bred vifte af kulinariske oplevelser.

Det er ikke kun keramik, du kan købe i Caltagirone. I byens supermarkeder kan du få alt til de daglige behov, hvis du vil tilberede egne måltider i løbet af ferien. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at besøge lokale markeder i området, hvis du får chancen. Her er ofte også masser af friske råvarer og ikke mindst en særlig stemning af sicilianske hverdagsliv.

Seværdigheder og udflugter

Trappen Scalinata di Santa Maria del Monte fra 1608 er uden tvivl den mest kendte seværdighed i Caltagirone. Trappens 142 trin nede fra Piazza Municipio op til kirken, som er smukt udsmykket med håndmalede kermatiske fliser, bruges blandt andet som en flot baggrund for udsmykningen ved blomsterfestivalen La Scala Infiorata i maj-juni.  Her placeres hundredevis af potteplanter i et sirligt mønster på trappen - et betagende syn.

Lidt senere på sommeren når byens skytshelgen fejres ved Festa di San Giacomo, er det derimod hundredevis af olielamper, som danner et flot mønster op ad den lange trappe. 

Du har i Caltagirone dog også et godt udgangspunkt for at tage på udflugter til de mange andre charmerende byer og naturområder på den italienske middelhavsø.  I nærheden af Caltagirone ligger for eksempel den imponerende romerske villa med dens smukke mosaikker i byen Piazza Armerina. Fra Caltagirone er der også gode udflugtsmuligheder til barokbyerne Ragusa, Modica og Noto.

Vil du købe udflugter på Sicilien, så læs mere her

Du kan læse mere om seværdigheder i byen på det lokale turistbureaus hjemmeside herRejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Caltagirone

Hvad siger gæsterne i Caltagirone?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser