Rejser til Calvaruso

Landsbyen Calvaruso ligger på den nordøstlige spids af Sicilien oppe blandt de lave bjerge et par kilometer fra havet. Her har du derfor kystens lange strande og krystalklare vand inden for kort afstand, men samtidig mulighed for at trække dig tilbage til lidt mere fredelige omgivelser - perfekt til en afslappende ferie.

Landsbystemning tæt ved kysten

Heroppe lidt tilbagetrukket fra den populære kyst kan du opleve ægte siciliansk landsbyliv. Du vil tydeligt fornemme, at byen ikke er etableret for turisternes skyld, men faktisk blev grundlagt allerede i 1200-tallet. på et tidspunkt havde byen over 1.000 indbyggere, men nu til dags bor her dog kun omkring 400. I 1908 blev byen ramt af et voldsomt jordskælv, som ødelagde mange af de gamle bygninger. Der er dog næppe tvivl om, at Calvaruso stadig har sin oprindelige form med kringlede gader og huse, der har bredt sig organisk op ad bakkeskråninger omkring et vandløb.

Midt i byen kan du se resterne af det gamle castello. Kun de rustikke stenmure med et par flotte hvælvinger står tilbage, som et vidnesbyrd om byens lange historie. En anden seværdighed i denne lille landsby er klosteret Santuario Gesù Ecce Homo med den tilhørende kirke oppe på modsatte siden af vandløbet. Klostret fra 1600-tallet, som stadig drives af Franciskaner-munke, er åbent for besøgende.

Mange udflugtsmål

Lige på modsatte siden af en lav bjergkæde ligger havnebyen Messina. Det tager under en halv time at køre dertil fra Calvaruso, og det er turen værd. Ganske vist gik det store jordskælv også hårdt ud over byens gamle bygninger, men her er stadig meget at se og opleve på en dagsudflugt. Det inkluderer duomoen, som selvom den er blevet gennemgribende restaureret efter bombardementerne under 2. verdenskrig, er en af de smukkeste katedraler på Sicilien. 

Til længere dagsudflugter har du på en rejse til Calvaruso flere af Siciliens største attraktioner inden for din rækkevidde. Det inkluderer Taormina og Tindari på henholdsvis øst- og nordkysten, som er kendte for deres historiske seværdigheder. Undervejs hertil er der rig mulighed for at lave afstikkere ned til indbydende badestrande.

Sådan booker du din rejse til Calvaruso

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller, du finder i vores program. Du vælger helt selv om du "kun" vil bestille et hotel eller en pakkerejse, som også inkluderer flyrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamborg til en af de nærmeste lufthavne.

I søgemaskinen i toppen af denne side finder du mere information om både vores hoteller og hvilke flyselskaber, der flyver til Sicilien med afgangstider osv.

Vil du hellere selv arrangere transporten på din rejse til Calvaruso, men fundet det helt rigtige hotel i vores program? Du kan naturligvis også blot nøjes med at booke dit hotelophold hos os. Eventuelt flere af slagsen, hvis du gerne ved opleve mere af øen på en rundrejse.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Calvaruso