Rejser til Carlentini

Livlig by mellem Catania og Siracusa

Byen Carlentini ligger i Siracusa-provinsen på Østsicilien. Herfra har du et godt udgangspunkt for udflugter til perlerne på Siciliens øst-og sydkyst.

Carlentini (eller Carruntini på siciliansk) er en by med ca. 17.000 indbyggere, der ligger på en lille bakketop omgivet af et tørt og alligevel grønt landskab med udsigt til vulkanen Etna. Byens navn kommer sig af navnet på den nærliggende by Lentini. Historisk set grundlagde Giovanni De Vega i 1551 en ny by på dette sted for at hædre kejseren Karl V. Kejsernavnet lagt sammen med nabobyens navn blev til "Lentini Carlo", deraf Carlentini.

Kort over Carlentini

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

Blodappelsinerne

Lokalbefolkningen ernærer sig ved at dyrke citrusfrugter og grøntsager på den tørre landbrugsjord, i særdeleshed fremdyrkes saftige blodappelsiner og citroner. Faktisk er byen og dens omgivende jordlodder én af tre samfund, der tilsammen udgør guld-trekanten på Sicilien. De øvrige to byer er Lentini og Francoforte. Guld-trekanten har opnået garantistemplet I.G.P. (på dansk forkortes det Bgb og betyder: Beskyttet geografisk betegnelse) for deres produktion af blodappelsiner af højeste kvalitet. Sorterne, som de dyrker, hedder Moro, Sanguinello og Tarocco.

Gastronomien

Området har en varieret gastronomisk tradition, der benytter sig af chutney fra figenkaktus til en specialitet kaldet "cudduruni" (en panering med grøntsagsfyld, ost og pølse), til "cavateddi co sucu" (altså hjemmelavet pasta med svinekødsragu) og sidst men ikke mindst cannoli med ricotta (pastarør).

Udflugter

Carlentini udgør et fint udgangspunkt for udflugter til perlerne på Siciliens østkyst, så som Etna, Catania, Siracusa og barokbyerne Noto, Ragusa, Scicli og Modica.Hotel, ferielejlighed eller ... ?

Escapeaway kan tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, heriblandt en bred vifte af nøje udvalgte hoteller, ferielejligheder og villaer på Sicilien. 

En ferielejlighed kan være et godt valg, hvis du ønsker at kunne tilberede dine egne måltider fremfor at skulle spise ude. Det er desuden ofte en mulighed for at rejse på et lidt mindre feriebudget. Sidst, men ikke mindst, vælger familier ofte en ferielejlighed for lettere at kunne nyde hinandens selskab i private omgivelser.

Rejser du på ferie for at koble helt af fra dagligdagen, er hotel ofte perfekt. Her bliver der taget hånd om alting, og du behøver ikke bekymre dig om indkøb og tilberedning af måltider, men kan blot sætte dig til rette i restauranten - og bagefter slipper du for opvasken!

I søgemaskinen ovenfor kan du hurtigt få et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Carlentini. Har du allerede en klar ide om, hvilken type bolig du søger, kan du med fordel bruge filterfunktionen i søgemaskinen. 
 
Læg dog også mærke til at hoteller og ferielejligheder ikke er de eneste indkvarteringsmuligheder, der er at vælge mellem på Sicilien. Vil du opleve det ægte sicilianske hverdagsliv på landet langt fra turistområderne, kan vi for eksempel varmt anbefale en ferie på et agriturismo på Sicilien, hvor du og din familie får mulighed for at komme tæt på dyr, afgrøder og møde den venlige, imødekommende lokalbefolkning.

Har du spørgsmål om de forskellige former for ferieboliger, er du meget velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med anbefalinger tilpasset dine ønsker.

Lufthavne

Skal du holde ferie i Carlentini, ligger Catania lufthavn blot 30 km væk. Dette er den mest benyttede lufthavn på Sicilien, som betjenes af talrige flyselskaber, hvilket i skivende stund bland andet inkluderer lavprisselskaber som Ryanair og easyJet.

Der er nogle flyselskaber, som kun har sæsonflyvninger til Sicilien og desuden er det ikke unormalt, at udvalget af ruter ændrer sig fra år til år. Derfor anbefaler vi, at du altid selv tjekker i søgemaskinen her på Escapeaway, hvor du finder opdateret information. Her er det samtidig nemt at finde den billigst pris på flybilletter til Sicilien de rejsedage, der passer bedst til din ferie.

Nærmeste togstation ligger omkring 5 km mod nord ved nabobyen Lentini, hvortil der er forbindelse fra blandt andet Catania Lufthavn, Siracusa og Palermo. Det sidste stykke til Carlentini, må man tage en taxi. Vil du ikke være afhængig af offentlig transport, kan du med fordel bestille en lejebil i Catania Lufthavn hjemmefra. En lejebil er ikke kun en nem måde at komme til og fra lufthavnen. Det er som regel også den transportform, som giver dig størst frihed og fleksibilitet, når du vil udforske øens seværdigheder.

Restauranter og indkøb

Der er en god håndfuld spisesteder i byen, og du skal ikke køre langt for at finde endnu flere restauranter og caféer i for eksempel nabobyen Lentini. Der er derfor således gode muligheder for at spise ude og krydre ferien med spændende kulinariske oplevelser. 

Har du eget køkken, kan du købe ind til feriens måltider i byens mini-marked eller eventuelt et af de større supermarkeder i området. De fleste støtte byer på Sicilien har desuden et ugentlig marked, hvor du kan finde gode, frisk råvarer. Det kan for eksempel anbefales at lægge vejen forbi markedet A fera o luni i Catania, der er noget nær et mekka for sande gourmeter.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Carlentini

Hvad siger gæsterne i Carlentini?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser