Tenuta di Roccadia

Escapeaways kategori

8,0 Gæstebedømmelser
Patricia Johansson
Besøgt af
Patricia Johansson

Autentisk bondegård med god mad

Tenuta di Roccadia er en vaskeægte agriturismo. Gården arbejder efter økologiske principper, hvilket kommer til udtryk i vinen, olivenolien og i maden som serveres i restauranten. Læg dertil ejerfamiliens gæstfrihed og landlige livsglæde.

I kort køreafstand syd for Catanias lufthavn og uden for byen Carlentini, ligger Siciliens første agriturismo, der åbnede for 20 år siden. Dengang og nu var idéen til agriturismoen ejeren Pietros drøm. Her finder du velindrettede værelser med aircondition, to dejlige swimmingpools og en velrenommeret restaurant.

Siciliansk økologi

Pietro er oprindeligt udlært revisor og da han købte ejendommen Tenuta di Roccadia begyndte han at sætte pris på de rolige omgivelser, den tørre luft og at mærke solens stråler mod huden… noget helt andet end at tilbringe sine dage på et trist kontor. Pietro gav dog begrebet agriturismo sin egen fortolkning, som har banet vej for mange af Siciliens lignende feriesteder. At værdsætte landbrugsprodukterne og dyrke dem økologisk betød for ham ikke alene at producere dem efter traditionen, men også at servere dem. Det blev en succes både blandt de lokale men også blandt de rejsende, der begyndte at eksperimentere med at bo på landet, fremfor at presse sig ind på de overbefolkede strande ved kysten.

Vin i lange baner i restauranten

I dag er Tenuta di Roccadia en frodig ejendom med frugtplantager af forskellig art, oliventræer, egenproduktion af grøntsager og en velrenommeret restaurant, der er nævnt i flere spiseguider. Restauranten er ikke særlig stor, men den er udsmykket med lokale vine - og du kan vælge lige præcist den flaske, som passer dig og dit måltid. Der er også mulighed for – takket være det gode vejr der præger dette område de fleste af årets dage – at spise udendørs på en tilhørende terrasse. Pietro bestyrer stadig gården og får hjælp af sine døtre samt en række faste medarbejder.

To poolområder

Vil du tage en dukkert, så er der flere muligheder: i haven er der nemlig to svimmingpools, hvoraf det ene ligger tæt på restauranten og er indrettet til de legende børn (og voksne) imens det andet, som ligger i den højere del af haven indbyder til en mere rolig oplevelse. Ved begge bassiner er der god plads på solterrassen og liggestole til fri afbenyttelse. Fra den høje del af grunden kan du desuden skimte Etnas højeste krater og se en bid af det blå hav i det fjerne.

Hvor ligger værelserne på gården

På Tenuta di Roccadia ligger værelserne i tre forskellige bygninger, der alle har både fordele og ulemper. De nyeste værelser ligger i bygningen Cavagrande. Her er du på den højeste del af grunden, og udsigten fra bakken er mest panoramisk. Fra dit værelse har du udgang til baglio, som er siciliansk for bygningens indre gård, hvor du kan hygge dig ved dit private bord og stole uden for døren. Turen ned til restauranten og poolområdet går igennem terrasser med appelsintræer, og er på ca. 800 meter. Til gengæld for afstanden til pool og restaurant får du de nyeste og mest roligt beliggende værelser. I bygningen Casa Gialla er der seks værelser, som alle har udgang til terrasse med bord og stole lige uden for døren. Her er der fire værelser i stueetagen og to værelser på første sal. Casa Gialla ligger ca. 300 meter fra restauranten og poolen - du har kort til gårdens dyrehave, der ligger på bakken bag ved huset. Til venstre for receptionen og hovedbygningen er der seks værelser med overdækket balkon / veranda med udsigt over landskabet. Her er der værelser med plads op til fire personer, da der er hems med to sovepladser (ikke egnet til små børn). Ved receptionen og bag restauranten ligger billigste fire værelser i et anneks, som kaldes Arco. Her er der kort til både pool og til morgenmadsrestauranten. Du skal være opmærksom på, at disse værelser er ret mørke, og de har ikke et privat udeområde. Dog vil vi lige nævne, at hvis du rejser i en lille gruppe og skal bruge fire værelser, så får du her et delvist overdækket fælles udeområde til eksklusiv brug af dit rejseselskab - men skal du blot bruge ét enkelt værelse, deler du dette område med de andre gæster. Fordelen vd at bo tæt på receptionen er nærheden til pool og restaurant og dermed morgenmad. Det er dog også det område hvor der er mest liv, og du skal forvente, at der er gæster i restauranten til sent på aftenen. De lokale på Sicilien plejer først at gå ud og spise omkring klokken 21:00 og er derfor sjældent færdige før midnat.

Værelsernes indretning og udstyr

På Tenuta di Roccadia bor du i værelser med mulighed for at opholde sig udendørs, enten på balkon eller terrasse ved døren. Værelserne er alle ganske store, med undtagelse af de billigste, som ligger ved receptionen. De øvrige værelser er helt almindelige turistklassesværelser med direkte indgang fra haven. Alle værelserne har aircondition, TV, lille køleskab og badeværelse med toilet og bruser eller karbad. Der er værelser som kan rumme op til 4 personer, hvor to af sovepladserne er på en hems. Sengelinned skiftes hver tredje dag.

Derfor skal du vælge Tenuta di Roccadia

 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Tenuta di Roccadia er ikke tilgængelig i øjeblikket

Tenuta di Roccadia er ikke en del af programmet hos Escapeaway i øjeblikket.

Kort og afstande

 • Carletini: ca. 3.3 km
 • Pulserende og livlige Catania: ca. 37 km
 • Historisk vingesus i Siracusa: ca. 42 km
 • Shopping på Sicilia Fashion Outlet: ca. 83 km
 • Klippebyen med græsk-romerske aner, Taormina: ca. 88 km
 • Besøg Etna, Siciliens stolte vartegn: ca. 90 km
 • Catania Lufthavn: ca. 32 km (40m)
 • Palermo Lufthavn: ca. 260 km (2h 50m)
 • Trapani Lufthavn: ca. 343 km (3h 50m)
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Tenuta di Roccadia. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • By under 3 km væk
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

c.da Roccadia s.n.
Carlentini (SR)

Koordinater

Latitude: 37.2625
Longitude: 15.0321

Sådan kan du rejse

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Lignende hoteller

Italien, Syditalien, Sicilien, Fontane Bianche
9,6
Fabelagtigt
391 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Santa Venerina
9,3
Fabelagtigt
198 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 7.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Scillato
9,0
Fabelagtigt
305 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 104 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Rejsemål Sicilien

Vis flere

Andre hoteller Carlentini