Rejser til Castel di Tusa

Indtag en nordsiciliansk kystby

Castel di Tusa er et fiskerleje på Siciliens nordkyst. Sol, hav og især den korte afstand til et væld af seværdigheder gør byen attraktiv.

Hyggelige Cefalu har du blot 25 km mod øst, og mod vest ligger Santo Stefano di Camastra (ca. 11 km).

Byen er opkaldt efter slottet, der ligger 600 meter over havets overflade og skuer ned over husene - og bag byen dukker små, grønne bakker op. Foran byen åbner havet sig med det krystalklare vand, hvis gennemsigtighed skyldes, at kysten er klipperig og ikke sandholdig.

Udgravninger viser, at både grækere og arabere i årenes løb har været her i området og sat deres præg. 

Den store kystvej løber lige over byen og jernbanen gennem byen, hvilket betyder, at du nemt og bekvemt kan komme rundt til Siciliens seværdigheder som fx de smukke vulkanøer, de græsk-romerske ruiner ved Tyndaris, charmerende Taormina, hyggelige Cefalu, spændende Palermo etc.

Kort over Castel di Tusa

Klik på kortet herunder for mere information om hoteller og andre ferieboliger i byen samt en oversigt over afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Sicilien. 

Du skal blot indtast 'Castel di Tusa' og det ønskede rejsetidspunkt i søgemaskinen her på siden for at få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen. 
 
Castel di Tusa er en lille by, men vil drømmer du om en ferie i endnu mere landlige omgivelser, kan du med fordel overveje en ferie på et agriturismo på Sicilien.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige regioner på Sicilien, er der naturligvis også mulighed for at at bo forskellige steder i løbet af ferien og på den måde opleve mere af øen, som er større end man lige tror. 

Transport

Sicilien har flere internationale lufthavne. Den nærmeste lufthavn fra Castel di Tusa er Palermo Lufthavn (lufthavnskode PMO). Dette er øens næststørste efter Catania Lufthavn målt på passagerantal. Blandt flyselskaberne med ruter hertil fra store dele af Italien og andre europæiske byer er Ryanair, easyJet og Vueling. Der er således ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil fra Danmark - eventuelt med en enkelt mellemlanding.

Flyforbindelser til Italien

Der kører tog langs nordkysten mellem Palermo og Messina med stop i Castel di Tusa.  Dertil kommer, at diverse busforbindelser og ikke mindst kystvejen gør det nemt at komme til og fra byen. 

Selvom der er forholdsvis gode muligheder for at komme omkring med offentlig transport (evt. i kombination med taxi), er det ofte en fordel at bestille en lejebil til ferien - ikke mindst fordi billeje på Sicilien ikke er så dyrt som herhjemme. Med en bil til rådighed i ferien er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Det er de færreste, som vælger at køre hele vejen til Sicilien i egen bil på grund af afstanden. Den omkring 3.000 km lange tur fra Danmark vil betyde mindre tid til at nyde Sicilien, men vil du lave en bilferie ud af det, er det dog muligt at få bilen med færge over til øen fra for eksempel Villa San Giovanni til Messina.

Restauranter og shopping

I Castel di Tusa, som er en forholdsvis enkel og typisk siciliansk by, finder du et posthus, kaffebarer og en hel del spisesteder at vælge imellem. 

Dertil kommer talrige restauranter, caféer og barer i nabobyerne og langs kystvejen. 

Udflugter fra Castel di Tusa

Med sin beliggenhed midt på middelhavsøens nordkyst er Castel di Tusa et godt udgangspunkt for at tage på mange oplevelsesrige udflugter til kultur- og naturseværdigheder. 

Kør for eksempel mod vest til den hyggelige kystby Cefalù og nyd godt af et stort udvalg af restauranter og indkøbsmuligheder samt en dejlige badestrand. Længere henne ad kysten er Palermo ligeledes et udflugsmål, som varmt kan anbefales.

Du bor desuden tæt ved to naturreservater, Parco delle Madonie og Parco dei Nebrodi, hvor der er masser af muligheder for at udforske smuk natur og flotte bjerglandskaber på vandre- eller cykelture.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castel di Tusa