Rejser til Castelbuono

Charmerende bjergby på Sicilien til kulinariske oplevelser

Den lille hyggelige Castelbuono ligger i en højde af 420 m.o.h., i den fredede naturpark Madonie, på den nordlige side af Sicilien.

Der er ca. 20 km til den dejlige badeby Cefalú og ca. 90 km til Palermo. Castelbuono er bl.a. kendt for dens enestående manna (fra manna-asken). Mannaen er et anerkendt naturlægemiddel, der bruges i madlavning og til naturmedicin.

Kort over Castelbuono på det nordlige Sicilien

Dan dig et overblik over byen og området her på den nordlige del af Sicilien ved at klikke på kortet herunder. På kortet kan du blandt andet se placeringen af de ferieboliger, og hoteller vi tilbyder i denne del af øen.

Ældgamle traditioner

I Castelbuono lever man et stille liv, præget af ældgamle traditioner. F.eks. afhentes byens affald af renovationsfolk med æsler i snor, ikke i skraldevogne. Mange af byens gader er nemlig så smalle, at en lastvogn ikke ville kunne komme omkring her.

Charmerende centrum

I byen findes et charmerende historisk centrum, hvor man bl.a. finder et lille torv med caféer og en lille middelalderkirke, hvor man i kælderen finder nogle helt utrolige og farvestrålende vægmalerier. Byen har flere butikker, en slagter og et supermarked.

Borgen

Byens største atrraktion er nok middelalderborgen Castello dei Ventimiglia, opført i 1300-tallet af fyrsten Francesco I Ventimiglia. Borgen ligger højt på en bakketop (Colle di San Pietro d'Ypsigro), lidt uden for bycentrum, og fremstår prægtig og imponerende. Og så knytter der sig en sjov, lille annekdote til borgen; den blev nemlig brugt i Giuseppe Tornatores mesterværk 'Mine aftener i paradis', hvor den forestillede at være den lille Totós skole.

Slow food

Byen er også kendt for sin dedikation til slowfood, og ønsker man at nyde et særlig delikat måltid af slagsen, bør man unde sig selv et besøg på restauranten Nangalarunni, der serverer vidunderlige retter og liflige vine, i hyggelige og hjemlige omgivelser.

Transport

Nærmeste lufthavn ligger ved Palermo, Aeroporto di Palermo Falcone e Borcellino (lufthavnskode PMO). Den benyttes blandt andet af lavprisflyselskaber som Ryanair, easyJet og Norwegian, så det er ofte gode muligheder for at finde en billig flyrejse hertil. Man kan komme til Castelbuono med bus, både fra Palermo (1 1/2 time) og fra Cefalú (1/2 time). Der er derudover naturligvis også mulighed for at bestille billeje i Palermo Lufthavn hjemmefra for også at have en bil til rådighed i løbet af ferien. Husk altid at læse vores FAQ om biludlejing på Sicilien, her finder du en masse gode råd og tips om transport og leje af bil.Hoteller, ferielejligheder og villaer i Castelbuono 

Vil du holde din ferie på Sicilien i denne eventyrlige perle? Så brug søgemaskinen øverst her på siden til at finde din feriebolig i Castelbuono. Escapeaway Rejser har allerede fundet byens mest charmerende og bedst beliggende hoteller, ferielejeligheder, bed and breakfasts og villaer. Du kan derfor vælge det sted, som passer bedst til dine behov og ønsker, i tryg forvisning om, at du her får en god base for din ferie på den skønne middelhavsø.

Kan du mod forventning ikke umiddelbart finde den helt rigtige indkvartering i byen, er du velkommen til at kontakte os. Vi har et stort kendskab til Sicilien og hjælper dig gerne med at sammensætte din ferie. Hvis du fortæller os, hvilken type feriebolig du søger, ved vi hvor den findes, hvis den findes.

>> Se oversigt med alle ferieboliger på Sicilien

Udflugter

Du bor ikke ret langt fra Madonie Naturreservatet, som med talrige vandrestier er et oplagt udflugtsmål, hvis du vil have en aktiv dag i naturskønne omgivelser. Vil du på forhånd vide lidt om, hvilket plante- og dyreliv der findes i Madonie-bjergene, kan du eventuelt lægge vejen forbi i museet på Via Roma, som er indrettet i et gammelt kloster.  Museo Francesco Minà-Palumbo rummer en samling af planter, krybdyr, insekter og fossiler, som en lokal læge i det 19. århundrede brugte en helt liv på at samle. 

Trækker strandlivet mere bor du også godt placeret. En tur til Cefalú  kan for eksempel varmt anbefales. Det er en af Siciliens smukkeste byer med en lang, fin sandstrand. Her er gode faciliteter, hvilket gør den veleget for familier. 

Lokale links

Museo Francesco Minà-Palumbo

Byen har en officiel hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castelbuono

Hvad siger gæsterne i Castelbuono?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser