Rejser til Castell' Umberto

Castell'Umberto ligger i oppe på Nebrodibjergene, langs vejen der fører fra Capo d'Orlando til Randazzo og vulkanen Etna.

Castell'Umberto  på Sicilien ligger oppe i Nebrodi-bjergene langs vejen, der fører fra Capo d'Orlando til Randazzo og vulkanen Etna. Der er ca. 25 minutters kørsel til de nordlige kystdele og en times kørsel til Etnas skråninger. Fra byens torv og fra de fleste huse kan man nyde en flot udsigt over havet og bjergspidserne, deriblandt de fascinerende Rocche del Castro.

Kort over Castell' Umberto på Sicilien

Klik på kortet over denne del af Sicilien og få et overblik over byen samt placeringen af de ferieboliger og hoteller, vi tilbyder i dette skønne område. Kortet kan også benyttes til at beregne afstende til andre byer, seværdigheder og lufthavne på øen.

Bygninger fra 1900-tallet

Byen blev flyttet til dette udsigtssted efter at middelalderens fæstning og bycentrum blev truet af et voldsomt jordskælv i slutningen af 1800-tallet. De ældste bygninger i det nuværende centrum stammer fra begyndelsen af 1900-tallet og repræsenterer passagen fra belle époque-stilen til den mere bastante fascistiske arkitektur.

Offentlige faciliteter

Castell'Umberto delte en overgang skæbne med de omkringliggende byer i Nebrodi-bjergene som svandt hen, indtil en borgmester i 70'erne udførte projekter, der bragte nyt liv til det gamle hus, der havde været hjemsted for det fascistiske parti. Husets have blev renoveret, og der blev installeret et offentligt udendørs bassin samt tennisbane og biograf.

Biografen er desværre lukket i dag, men både tennisbane og bassin er åbne for byens indbyggere og besøgende mod et mindre beløb (ca. 10,- kr. pr. person). Bassinet er kun åbent fra begyndelsen af juli til og med slutningen af august måned, da det udenfor denne periode er for koldt at bade, ifølge sicilianerne.

Parken

Der ligger desuden en flot park udenfor byen med en lille sø og mulighed for at slappe af og besøge de sjove husdyr, der avles som attraktion for børnene: høns, ænder og rådyr holdes ved siden af de mere elegante heste og påfugle. I byen er et par spisesteder, hvor der serveres det traditionelle, simple køkken til en meget beskeden pris.

Autentisk stemning

Vi anbefaler et ophold i byen, hvis man ønsker autentisk stemning frem for internationalt gøgl og flokke af turister omkring sig. Vi kan ikke anbefale ophold i byen fra november til slutningen af marts, da det er en kølig periode, selv for et skandinavisk publikum. Bjergvandring er en selvfølge på disse kanter, men strandene ligger også dejlig tæt på.Ferieboliger og hoteller i Castell'Umberto

Escapeaway Rejser kan tilbyde et stort udvalg af ferieboliger på Sicilien, som inkluderer hoteller, ferielejligheder med eget køkken og villaer. Alle boligerne er håndplukket ud fra vores egne kriterier, der blandt andet omfatter muligheden for at opleve det autentiske Sicilien. Derfor har du hos os god mulighed for at finde indlogering i charmerende byer som Castell'Umberto, der netop vil falde i god smag hos rejsende med en forkærlighed for det ægte. 

Brug søgemaskinen øverst her på siden til at se udvalget af ledige ferieboliger i byen i din ferieperiode. I søgeresultatet kan du klikke på de enkelte boliger og læse mere om faciliteter, beliggenhed osv.

>> Du kan også se priser på alle rejser til Sicilien her

Lufthavne og transport

Nærmeste lufthavn ligger ved Catania. Dette er den mest benyttede lufthavn på øen og betjenes af en bred vifte af flyselskaber. Det er derfor normalt muligt at finde en direkte forbindelse hertil fra Danmark. Kan man acceptere en enkelt mellemlanding undervejs, er mulighederne mange. Du kan selv tjekke, hvilke flyruter passer bedst til din ferie ved at bruge 'Fly & ophold' søgemuligheden øverst her på siden.

Nærmeste togstation ligger i Brolo. Herfra er der togforbindelse til blandt andet Messina. Med et par skifte undervejs er det således muligt at komme til Castell' Umberto med offentlig transport. Man skal dog være tålmodig anlagt, når man rejser med tog og bus på Sicilien. Mange foretrækker derfor at leje en bil i Catania Lufthavn for at komme hurtigere frem til ferieboligen, men det re også muligt at flyve til Palermo lufthavn. Desuden vil en bil ofte være en stor fordel, hvis man bor lidt væk fra hovedfærdselsårene, når man vil på udflugt eller indkøbstur.

Restauranter og indkøb

Har du ikke nok i de par spisesteder, som ligger i selve Castell' Umberto, kan du glæde dig over, at der særligt i de nærmeste kystbyer som  Capo d'Orlando er et stort udvalg af restauranter og supermarkeder. En ferie på Sicilien er i det hele taget en chance for at nyde restauranter og fødevarer i en kvalitet for sig. Især hvis du bevæger dig lidt uden for de mest turistede områder, er der gode chancer for at få en enestående kulinarisk oplevelse.

Udflugter

Der ligger talrige idylliske middelalderbyerne inden for din rækkevidde i Nebrodibjergene. Nogle har en atmosfære af forfald, men som turist er ofte mere interessant end at besøge en velholdt, turistet by. Ikke mindst fordi du her stadig kan opleve den ægte sicilianske gæstfrihed og meget rimelige priser. 

De kulturelle oplevelser kan nemt krydres med udflugter til smukke naturområder. Inden for kort afstand af Castell' Umberto finder du både idylliske vandfald, grotter og storslåede bjerge, som indbyder til daglange vandreture.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castell' Umberto